одна з чотирььох скарг на Сосяка
Прокурору Косівського району Балковому В.В. 78600, м. Косів, вул. Шевченка, №37 Івано-Франківської області Мацьоцького Віталія Ігоровича
С К А Р Г А
29.03.2013 року близько 17 год. 30 хв. дільничним інспектором Косівського РВ УМВС мені вручено запрошення, в якому було зазначено, що мені необхідно з’явитися на 29.03.2013 року об. 18 год. 30 хв., тобто через годину, до Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області в якості правопорушника. 29.03.2013 року року об. 18 год. 30 хв. я з’явився до старшого дільничного Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області Сосяк Є.В., який усно повідомив мене, що йому на розгляд надійшли матеріали з УМВС України в Івано-Франківській області, згідно яких мене необхідно притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 185 КпАП України. Я відразу ж звернувся з письмовим клопотанням, щоб мені надали можливість отримати копії документів для належного ознайомлення, на підставі яких мене начебто необхідно було притягнути до адміністративної відповідальності, але нажаль дане клопотання були проігноровані старшим дільничним. Тоді, 01.04.2013 року я звернувся з письмовим інформаційним запитом до старшого дільничного Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області Сосяка Є.В., в якому я просив: «Протягом п’яти днів з дня отримання запиту, надіслати на мою поштову адресу копії всіх документів з матеріалів перевірки вище вказаної заяви Демиць У.М. З обов’язком відшкодування фактичних витрат на виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок ознайомлений.» Даний інформаційний запит я вручив 01.04.2013 року об 16 год. 00 хв. старшому дільничному Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області Сосяку Є.В. особисто, в чому він і розписався на копії запиту, який я долучаю до скарги. Станом на «21» квітня 2013 року відповіді на вказаний запит не було надано взагалі. Відповідно до частини першої статті 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту. Стаття 14 Закону встановлює обов’язок Відповідача надавати достовірну, точну та повну інформацію. Згідно ст. 16 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» особам, зазначеним у пунктах 1–3 частини першої статті 4 цього Закону, забороняється: відмовляти фізичним або юридичним особам в інформації, надання якої цим фізичним або юридичним особам передбачено законом; надавати несвоєчасно, недостовірну чи не в повному обсязі інформацію, яка підлягає наданню відповідно до закону. Вимогами ст. 212-3 КУпАП передбачено, що неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України "Про інформацію", "Про доступ до публічної інформації", "Про звернення громадян", "Про доступ до судових рішень" та "Про засади запобігання і протидії корупції", або на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Згідно з п. 11 частини 1 статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) у справах про правопорушення, передбачені статтею 212-3 КУпАП, протоколи про правопорушення мають право складати прокурор або уповноважена ним особа з числа працівників прокуратури. Відповідно до ст. 4 ЗУ «Про прокуратуру» обов’язком прокурорського нагляду за дотриманням законів є захист від неправомірних дій, гарантованих Конституцією України, іншими законами України та міжнародно-правовими актами соціально-економічних, політичних,особистих прав та свобод людини і громадянина. На підставі вищевикладеного, ст.ст. 14, 20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», ст. 16 ЗУ «Про засади запобігання і протидії корупції» та керуючись ст.ст. 212-3, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 4, 23, 24 Закону України «Про прокуратуру», - П Р О Ш У :
1. Винести подання про усунення порушень Закону України «Про доступ до публічної інформації» і зобов’язати старшого дільничного Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області Сосяка Є.В. надати мені повну інформацію, що запитувалася згідно інформаційного запиту від 01.04.2013 року. 2. Притягнути до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 212-3 КУпАП старшого дільничного Косівського РВ УМВС в Івано-Франківській області Сосяка Є.В. за ненадання інформації згідно інформаційного запиту від 01.04.2013 року.
Додаток: копія інформаційного запиту від 01.04.2013 року на 1 арк.:
22.04.2013 року _________________ Мацьоцький В.І.
_________________ Недалекі люди як правило осуджують все те, що виходить за рамки їх світогляду "Франсуа де Лярош Фуко"
|