ЗАПИТ СТАРШОМУ ДІЛЬНИЧНОМУ СОСЯКУ, НА ЗАВТРА №2
До старшого дільничного
Сосяк Є.М.
Косівсське РВ УМВС в
Івано-Франківськой обл.
78600 м. Косів
вул. Незалежності 90
Мацьоцький Віталій Ігорович
78600 Косів
Інформаційний запит
в порядку ЗУ «Про доступ до публічної інформації»
29.03.2013р. на мою адресу надійшло запрошення з’явитись в Косівський РВ УМВС в якості правопорушника (копія додається), де мені стало відомо Косівським РВ УМВС було отримано висновок завірений тимчасово виконуючим обов’язків заступника начальника УМВС в Івано-Франківській області полковником міліції Кушнірик Михайлом Петровичем по результатам перевірки заяви громадянки Деминець, згідно якого мене вирішено притягнути до відповідальності по статті 185 КУпАП.
Того ж дня, тобто 29.03.2013 року старший дільничний Сосяк Є.М. заявив мені вимогу про те, що мені необхідно надати копію паспорта, при цьому жодної мотивації щодо необхідності доступу до моїх персональних даних та щодо законності такої вимоги не роз’яснив. Дані вимоги повторялися в телефонному режимі 06.04.2013 року об 11 год. 29 хв.
Ст. 18 ЗУ «Про звернення громадян» надає право заявнику знайомитися з матеріалами перевірки, тобто знімає обмеження щодо доступу заявника до цієї публічної інформації.
Ст. 14 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» зобов’язує розпорядників інформації надавати право запитувачам робити виписки з документів, на яких зафіксована дана інформація, фотографувати, копіювати, сканувати їх, записувати на будь-які носії інформації, тощо.
Ст. 268 КУпАП Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання; при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права.
Відповідно до ст. 20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.
Враховуючи викладене,
ПРОШУ:
Протягом п’яти днів з дня отримання запиту, надіслати на мою поштову адресу відповідь, в якій роз’яснити причини необхідності доступу до моїх персональних даних (а саме долучення ксерокопії паспорта), а також вказати, якими нормами КУпАП чи іншого законодавства регламентується дана вимога.
З обов’язком відшкодування фактичних витрат на виготовлення копій документів обсягом більш як 10 сторінок ознайомлений.
Додаток на 1 арк.
«08» квітня 2013 р. _____________ Мацьоцький В.І.