Донецька обласна прокуратура
СКАРГА на бездіяльність посадових осіб
09.04.2011р. відносно мене був вчинене злочин з боку працівника міліції Петренка С.П. Завдяки засобам масової інформації, ця подія набрала на той час великої огласки. Але, незважаючи на цей факт, та керуючись ст.94 КПК України, прокуратура м. Харцизька ніяк не відреагувала на вчинений проти мене злочин, та не порушила кримінальної справи відносно Петренка С.П. Бачачи це безвілля, я написав заяву про вчинений проти мене злочин, та 20.04.2011р.передав її до прокуратури м. Харцизька. Майже місяць я чекав відповіді від робітників прокуратури м. Харцизька, чи порушено кримінальну справу проти Петренка С.П., але не дочекавшись, написав письмовий запит, в якому просив повідомити причину з чим зв’язана затримка відповіді на мою заяву від 20.04.2011р. Як же я був здивований, коли на мою адресу прийшов лист з прокуратури м. Харцизька, в якому робітники прокуратури відмовили в порушенні кримінальної справи проти Петренка по причині, що вони його не знайшли. Лист був датований 23.04.2011р. Тобто за три доби, вони провели усі оперативні дії, та винесли таку неймовірну постанову. Коли я прийшов на другий день до прокуратури, мені повідомили, що ця постанова вже скасована і зараз проводиться знову перевірка події, яка сталося 09.04.2011р. 10.06.2011р. слідчий прокуратури м. Харцизька повідомив мене про порушення кримінальної справи проти Петренка С.П. за ст..365 ч.2 КПК України, вручив мені копію постанови про порушення кримінальної справи, та визнав мене потерпілим. Через декілька днів, мене допросив слідчий, та повідомив, що він розпочав слідчі дії. Наприкінці серпня, тобто через 2 місяця після порушення кримінальної справи, я прийшов до прокуратури, та поцікавився на якій стадії розслідування кримінальної справи. Мене повідомили, що слідчий знаходиться у командировці, чекайте, Вас повідомлять. На моє запитання, чи продовжили термін попереднього слідства, а у разі продовження, ким прийняте це рішення, та на який термін - мені не відповіли. На цей час, з моменту порушення кримінальної справи проти Петренка С.П. пройшло вже більш ніж 3 місяців, мене ніхто з робітників прокуратури не викликає, тобто слідчі дії гальмуються з незрозумілих мені причин, а справа не передається до суду. Прошу провести ретельну перевірку прокуратури м. Харцизька, щодо невиправданого затягування розслідування кримінальної справи, порушеної відносно Петренка С.П. Про результати розгляду моєї скарги прошу повідомити мене письмово за вказаною у скарзі адресою.
|