Текущее время: 05 мар 2025, 20:50

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ДТП на перехресті ожедледиця...
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 03:24 
Прохожий

Розповім обстановку: З0.11.2010 я їхав в смт.Млинів з дозволеною швидкістю (приблизно 40км/год) підїжджаючи до перехрестя зменшив швидкість (до 10-15км/год), так як мав повертати на право, ввімкнув поворот, почав повертати, автомобіль втратив керування, і його винесло на зустрічну смугу. На зустріч рухався ВАЗ з яким і відбулося зіткнення, мені помяло дверку (приблизно 500-600 грн) ваз погнув бампер і крило. Я подзвонив на 102 приїхали ДАЙці спочатку не хотіли писати мовляв розберіться "полюбовно" (це приблизно я влітаю на 1000грн), я сказав щоб писали і оформляли все, подзвонив в автоцивілку вони агента не вислали сказали щоб я пофоткав все там і побрав всі довідки і все таке. ДАЙці теж все пофоткали, намалювали схему дтп позаміряли, відібрали посвідчення водія сказали їхати за ними, поїхали у відділення ДАІ. Потім нас (мене і іншого учасника ДТП) повезли в лікарню, перевіряти чи ми не під "градусом" там лікар перевірив ми виявилися "чистими", поїхали у відділення там на мене склали протокол (я зтупив що не забрав копії) видали довідку про ДТП і тимчасові "права", відпустили.

01.12.2010 їздив в автоцивілку там "тіпок" тоже типу питав чого не розібралися на місці, переговорив з ним по ходу ВАЗа того вони повинні зробити. Залишається ще моя дверка поїздив по людях попитав приблизно 500-600 грн самому оплачувати цю штуку якось влом, тим більше час маю, тому думаю писати в суд на комунальні служби щоб відшкодували збитки, розумію що 90% я не виграю але спробувти можна

тепер питання на які хотів би отримати відповідь від вас:
1. якщо я винен в ДТП (получається що так) то чи зобовязана покрити затратина ремонт мого авто цивілка іншого учасника ДТП (в моєму випадку цивілка водія ВАЗа)
2. хотів би щоб хтось допоміг у складанні позову на комунальників, чи хоча б посилання на приклад такого позову, і в які сроки це робити після того як зроблю автівку чи до того.
3. я розумію що потрібні докази того, що на дорозі була не посипана ожеледиця, і що я потратив саме 500-600 грн на відновлення авто, на рахунок ожеледиці є фото + свідок мій пасажир, на рахунок другого потрібні квитанції з СТО і як їх можно роздобути(на СТО автівку не планую ремонтувати так як маю хороших знайомих які можуть допомоготи у цій справі, і зроблять не гірше ніж на СТО можливо і краще)

P.S.Зарання вдячний за поради чи підтримку...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 09:06 
Постоялец

когда есть такие места на дорогах нужно писать жалобы в гаи, и они будут штрафовать комунальщиков за несоответствие дорожного полотна госту. Прецеденты были... после штрафов комунальщики как шелковые.

Они и должны нести материальную ответственность.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 09:49 
Борец

Автогражданка покрывает расходы того водителя в любом случае (кроме ДТП по пьянке, умышленного и т.п. - в твоем случае этого нет).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 10:15 
Постоялец

Яб лучше переживал о том что у тебя забрали права и выдали временное разрешение вместо них,ты в курсе шо за дтп лишают от 6 мес до года прав или штраф 425?

Поэтому тибе и говорили шо может вы сами разберетесь,без гаи и без штрафов.

пдр 13.1. Водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

пдр 12.1. Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.

Тебе напишут не врахувал дорожної обстановки та не дотримався безпечного інтервалу та дистанції шо спрічініло дтп.

КУпАП
Стаття 124. Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, -

тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 15:35 
Прохожий

Дмитрий Григорьевич писал(а):
пдр 13.1. Водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

це я врахував...
пдр 12.1. Під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.

якщо б я рухався зі швидкістю, максимально дозволеною на даному участку дороги, тоді я порушив би цей пункт правил дорожнього руху, так як швидкість зменшив і зменшив істотно, я вважаю що автомобіль втратив керування саме через ожеледицю, та бездіяльність комунальних служб.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ДТП на перехресті ожедледиця...
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 17:02 
Борец

По поводу страховки на ремонт двери -- у вас автостраховка с франшизой??? Если да, то какая сумма по франшизе?

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 17:15 
Постоялец

roman_komarynets писал(а):

це я врахував...

якщо б я рухався зі швидкістю, максимально дозволеною на даному участку дороги, тоді я порушив би цей пункт правил дорожнього руху, так як швидкість зменшив і зменшив істотно, я вважаю що автомобіль втратив керування саме через ожеледицю, та бездіяльність комунальних служб.

Ну тогда выкладывайте скан протокола интерестно шож вам геи написали в протоколе.А протокол они написали это 100% потому шо забрали в/у.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 17:43 
Борец

У моего родственника (живет под Киевом) была похожая ситуация. Снег, участок дороги с гололедом и машина ушла в кювет где уже находилась другая машина. Произошло столкновение в кювете. Приехали гайцы оформили протокол, в нем указали, что керуючи автомобілем, не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості, що призвело до зіткнення з автомобілем __________, чим порушив п. 12.1 Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ст. 124 КУпАП.
Водила машины, которая уже находилась в кювете с гайцами "порешал" на него ничего не составляли.
Родственник обратился ко мне за помощью. Я ему для судебного заседания написал пояснение, в котором писал и погодные условия, и бездействие гаишников и дорожных служб. В общем не виноват. Слушанье было в оболонском райсуде. Состоялось три заседания, после второго парень сдался, т.к. видел отношение судьи к делу. Судья ни гаишников, ни свидетелей ДТП, ни дорожные службы привлекать не хотела. Постоянно твердила - было ДТП, в котором пострадало другое транспортное средство и виноваты в этом Вы. При этом пояснение принимать не хотела. После второго заседания родственник позвонил и говорит: ну его все на ....., заплачу я эти 425 грн. лишь бы прав не лишили. На мои уговоры идти до конца не соглашался. В общем, я ему посоветовал предложить судье вариант при котором он не настаивает на принятии судом постановления, раскаивается, а она ему - штраф без лишения права управления. На том все и кончилось. Страховка у него была с нулевой франшизой. Ущерб машине, которая валялась в кювете он возместил, хотя я советовал ему послать того водилу подальше, т.к. этот чувак, когда свалился, место ДТП ни чем не обозначил и вообще тут имел место форс-мажор. И тут меня не послушал. Сам полинял на ремонте своей машины примерно на 10-ку грн. Решение принимать тебе.
Если нужно пояснение на судебное заседание, то могу предоставить.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 18:37 
Прохожий

wasily_g писал(а):
По поводу страховки на ремонт двери -- у вас автостраховка с франшизой??? Если да, то какая сумма по франшизе?

я навіть не знаю тому що страховий поліс ГЕЇ забрали :?

wasp писал(а):

був би дуже вдячний за пояснення

P.S. Хто може допомогти з самим позовом до суду на "дорожників".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 18:53 
Борец

Оболонський районий суд
04212, м. Київ, вул. Тимошенко, 2-е,
Суддя______________
Справа______________

Відповідач: ___________________
84100, вул. ________ буд.___, кв.___, Оболонський р-н, м.Київі
тел. _____________

Пояснення
до протоколу про адміністративне порушення
серія АІ № _________ від __.__.2010 р.

13 лютого 2010 року ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції ______________ розпочав відносно мене провадження в справі про адміністративне правопорушення та склав протокол про адміністративне порушення серія АІ № ______ від __.__.2010 р. Згідно вищевказаному протоколу я, керуючи автомобілем, не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості, що призвело до зіткнення з автомобілем _____ д/н _______, чим порушив п. 12.1 Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ст.. 124 КУпАП.
Проте такий висновок, зроблений ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нтом міліції _________, про порушення мною п. 12.1 Правил дорожнього руху не має під собою ні яких підстав.
13.02.2010 р. я рухався з міста _______ в місто Київ. В цей день були дуже складні погодні умови. Йшов сильний сніг, який повністю покрив автомобільну дорогу. Чищенням доріг ніхто не займався. Тому я, з урахуванням технічного стану автомобіля, вибрав безпечну швидкість, а саме 50 км/год. Я без всяких пригод проїхав 4 км. Я побачив автомобіль, який стояв на узбіччі. Я знизив швидкість приблизно до 40 км/год, але саме в цьому місці мій автомобіль втратив керування і його понесло на зустрічну смугу. Щоб уникнути зіткнення з автомобілем, який їхав по зустрічної смузі, я повернув кермо вправо, мене розвернуло і винесло в кювет, де вже находився автомобіль ___ д/н ________. За результатами падіння мій автомобіль зштовхнувся з автомобілем _____ д/н ________. Я вийшов зі свого автомобілю, встановив знак аварійної зупинки та зробив огляд дороги у тому місті де мій автомобіль вийшов з під контролю. За результатами огляду я побачив частку дороги покриту льодом. В свою чергу ця ожеледь було сховано постійно падаючим снігом. Таким чином своєчасно побачити цю перешкоду у мене не було ні якої можливості. Чекаючи приїзду робітників ДАІ я бачив, що у тому ж самому місці ледь не виїхав в кювет і не зіштовхнувся з нами мікроавтобус, який рухався з невеликою швидкістю. На всьому протязі руху в продовж дороги ніде не встановлено ніяких знаків що до попередження про слизьку дорогу та про зниження швидкості. Також водій автомобілю ______ д/н ___________, який до мене потрапив дорожньо-транспортну пригоду, в порушення п. 2.10. Правил дорожнього руху, не встановив знак аварійної зупинки відповідно до вимог пункту 9.10 цих Правил.
Що до технічного стану автомобіля хочу пояснити наступне. Мій автомобіль має таки елементи активної безпеки як ABS та ESP. Шини, якими обладнано мій автомобіль є шини для усіх сезонів Dunlop GRANDTREK AT2.
Далі.
Я визвав робітників ДАІ. Вони зробили огляд міста ДТП, послухали мої пояснення. Та ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції __________ безпідставно розпочав відносно мене провадження в справі про адміністративне правопорушення, склав протокол, згідно якому слідує, що я порушив правіла дорожнього руху.
При винесенні відносно мене рішення про початок провадження в справі про адміністративне правопорушення ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нтом міліції ___________ не було враховано наступне.
Згідно п. 12.1 Правил дорожнього руху під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен ураховувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним. Я, враховуючі дорожню обстановку і стан транспортного засобу, вибрав безпечну швидкість руху – 50 км/год, при дозволеної на цієї частки дороги швидкості 90 км/год. Рух автомобілю зі швидкістю 50 км/год може підтвердити моя дружина, яка також рухалась зі мною в автомобілі. Те що я обрав безпечну швидкість руху підтверджується тім, що я проїхав 4 км та не потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. Все це я пояснював ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нту міліції ______________
Також я заявляв клопотання. Було заявлено клопотання про відібрання пояснень у свідків та клопотання про залучення експерта, якій би зробив висновок про те яка швидкість у існуючих на тій час дорожніх умовах є безпечною. Але ж ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції _____________ відмовив мені в задоволенні клопотань без пояснення причин.
Таким чином, не відібрав пояснень у свідків, без присутності експерта, не зробив ретельне обстеження міста ДТП, не довів ні яких доказів існування моєї вини в порушені правил дорожнього руху, і як слідство, в скоєні цієї дорожньо-транспортної пригоди, в порушення приписів Розпорядження МВС України № 466 від 21.05.09 р., а саме п. 1.6., який говорить: «Виключити випадки складання відносно водіїв транспортних засобів адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-, відеоматеріалів, показів свідків тощо)», ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції ______________ зробив висновок по порушення мною Правил дорожнього руху та розпочав відносно мене провадження в справі про адміністративне правопорушення.
Також ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції ___________ не розглянув моє клопотання про визів на місце дорожньо-транспортної пригоди для розгляду чи є можливість притягнення до адміністративної відповідальності посадових осіб, які відповідають за будівництво, реконструкцію, ремонт, експлуатацію та облаштування автомобільних доріг. Оскільки в дорожньо-транспортна пригода скоїлась на дорозі загального користування, то річ йде про посадових осіб Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Згідно з положенням п. 3 ст. 12 Закону України Про дорожній рух «Посадові особи, які відповідають за будівництво, реконструкцію, ремонт, експлуатацію та облаштування автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів, мостів, шляхопроводів, інших споруд, зобов'язані:
забезпечувати утримання їх у стані, що відповідає встановленим вимогам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху;
при виникненні умов, що створюють загрозу безпеці дорожнього руху, здійснювати заходи для своєчасної заборони або обмеження руху, а також відновлення безпечних умов для руху;
у разі забруднення проїзної частини доріг, вулиць, залізничних переїздів невідкладно здійснювати заходи для їх очищення і своєчасного попередження учасників дорожнього руху про загрозу безпеці руху, що виникла;
своєчасно виявляти перешкоди дорожньому руху та забезпечувати їх усунення, а у разі неможливості - невідкладно позначати дорожніми знаками, огороджувальними і направляючими засобами.»
Оскільки йшов сильний сніг та він не вбирався, то стан автомобільної дороги не відповідав встановленим вимогам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху. Таким чином посадовими особами Укравтодору не було здійснено ні жодного з заходів для своєчасного відновлення безпечних умов для руху. Все це також не було враховано робітником ДАЇ при винесенні відносно саме мене рішення про початок провадження в справі про адміністративне правопорушення.
Згідно ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадській порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Згідно ст. 251 КУпАП доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами. Але ж доказів моєї вини, які б задовольняли вимогам ст. 251 КУпАП, при складенні протоколу ст. ІДПС Вишгородського взводу ДПС ст. л-нт міліції __________ доведено не було, а всі мої пояснення та клопотання були залишені без уваги.
Вважаю, що я не порушив п. 12.1 Правил дорожнього руху, та в скоєні цієї дорожньо-транспортної пригоди моєї вини не має. Дорожньо-транспортна пригода, на мій погляд, скоїлась в наслідок недбалого відношення до своїх службових обов’язків посадових осіб Укравтодора, за результатами чого __.__.2010 р. стан автомобільної дороги не відповідав встановленим вимогам щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.
Крім того, у відповідності з пунктом 4,2 і Додатком 5 до Наказу МВС України від 26.02.2009 р. № 77, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 24 квітня 2009 р. за № 374/16390 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», у разі тимчасового вилучення посвідчення водія (стаття 265-1 КУпАП), робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення. Але ж цього запису в протоколі зроблено не було.
Також при складанні протоколу мені не було роз'яснено мої права і обов'язки відповідно до статті 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП, що є порушенням ст. 263 КУпАП .
Виходячи з вищевикладеного, вважаю, що 13.02.2010 р., під час скоєння ДТП, з моєю участю, не було події, в якої був склад адміністративного правопорушення, і як слідство початок провадження в справі з моєю участю у стані відповідача про адміністративне правопорушення було проведено з грубим порушенням адміністративно-процесуального законодавства.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 7, 9, 33, 247 п. 1, 251, 263, 268, 284 КУпАП України, -

ПРОШУ СУД:

Оскільки __.__.2010 р., під час скоєння ДТП, з моєю участю не було події, в якої був склад адміністративного правопорушення, винести постанову про закриття, розпочатої відносно мене, справи про адміністративне правопорушення.

__.__.2010 р.

Ф.И.О.
Где то так. Подправьте с учетом своей ситуации. 466 приказ отменили, однако судья может и не знать об этом. Поэтому, считаю, что можно оставить упоминание о нем. Хотя если судья в теме, то может посчитать, что Вы некомпетентен, что в свою очередь повлияет на ее решение. Решайте сами.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 18:57 
Прохожий

угу щиро дякую wasp на далі регулярно повідомлятиму про стан справ...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 19:03 
Постоялец

wasily_g писал(а):

я навіть не знаю тому що страховий поліс ГЕЇ забрали :?

wasp писал(а):

був би дуже вдячний за пояснення

P.S. Хто може допомогти з самим позовом до суду на "дорожників".

Я конечно настроение портить не хочу но я не разу не слышал шоб кто то выиграл суд у дорожников.
Как доказать шо дорожники виноваты в вашем дтп?

Нада было решать без гаи,потому шо щас или напишут 425гр,или лешат на 6 мес потом еще и перездавать придется,а это где то гривень 700.

Проси на суде шоб хоть не лишили дави на то шо машина каждый день нужна для работы.

Почитай еще ВОТ ЭТО

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 19:51 
Прохожий

Я конечно настроение портить не хочу но я не разу не слышал шоб кто то выиграл суд у дорожников.

Нада было решать без гаи,потому шо щас или напишут 425гр,или лешат на 6 мес потом еще и перездавать придется,а это где то гривень 700.

значить я буду першою людиною яка виграє суд у "комунальників" :D , а на ГЕЇв вже пишу судовий позов

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 20:03 
Постоялец

значить я буду першою людиною яка виграє суд у "комунальників" :D , а на ГЕЇв вже пишу судовий позов

Для того что б выиграть суд у комунальников - нужно было зафиксировать состояние перекрестка сразу... а этого не было ведь?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 21:41 
Прохожий

Luxic писал(а):
Для того что б выиграть суд у комунальников - нужно было зафиксировать состояние перекрестка сразу... а этого не было ведь?

залежно від того що ти розумієш під фразою "зафиксировать состояние перекрестка сразу" :) , як ти думаєш фотки з мобільного телефона + свідок (якщо потрібно то два) вистачить? :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа