Текущее время: 04 мар 2025, 19:56

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 10:50 
Прохожий

Вобщем ситуация следующая: возвращаясь домой (сам я из киевской обл) остановили меня за превышение скорости в ровенской обл +45км (стояли знаки ограничения 70 потом 50 (знаки без табличек дорожные работы) в населенном пункте - знак на синем фоне) на мой ответ инспектору что скорость не может принадлежать моей машине он только улыбнулся и сказал что-то типа: "а кому тому чеху что ехал впереди тебя" после непродолжительного спора мне сказали проехать немного вперед, где находился второй автомобиль гаи, там мне было предложено подписать пустой протол и ехать себе дальше, я отказался. В итоге инспектор заполнил протокол сразу вписав свидетелей своих гайцев, мою жену вписывать отказался. Так же мне сказали что это типа усное предупреждение будет, а протокол типа для отчетности, но не верю я им. когда я начал заполнять графу пояснення написав "не годен, не порушував" мне сказали что сейчас у меня отберут права и я поеду домой со справкой, пришлось дописать "знаку не бачив, прошу попередити усно". Ходотайство про слухання справи по місцю проживання правопорушника они не взяли, после сели в свои машины поехали оставив меня без копии протокола.
Еще один момент, в графе свидетели я приписал фио своей жены, когда инспектор разговаривал со своим коллегой и не смотрел что я там пишу.

Вобщем стратегию как действовать я составил так:
1. Пишу в ровенское удаи информационный запрос.
2. Если приходит ответ что протокол составлен, то подаю в суд.

ниже текст того что собираюсь отправлять в ровенское удаи:
Начальнику УДАI УМВС України
в Рiвненськiй областi
вул.С.Бендери, 14а, м.Рiвне, 33028

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

21 серпня 2010 року близько 9:00 рухаючись у щільному потоці транспорту на автомобілі Автозаз Т11133 сенс державний номер АІ 5858 АХ по трасі Рівне-Житомир у бік м. Житомир у районі с.______ був зупинений інспектором _________ (номер посвідчення ______, номер жетона______). Інспектором _____ був пред’явлений прилад для вимірювання швидкості «Беркут» з показанням 95км/год. Але данна швидкість не могла належати моєму автомобілю про що я повідомив інспектора. Після чого інспектор попросив передати йому документи і проїхати вперед до місця, де знаходився інший патрульний автомобіль. На новому місці до мене підійшов інший інспектор який представився старшим данного наряду і запропонував підписати пустий протокол і їхати далі, на що отримав від мене відмову. Почавши заповнювати протокол цей старший наряду відмовився вписати мого свідка (мою дружину що перебувала зі мною в авто) в графу свідки. Вписавши в графи свідки тільки співробітників ДАІ, один з яких взагалі не бачив того що відбувалось на дорозі. Потім інспектори відмовились приймати від мене клопотання про розгляд справи по місцю проживання власника авто. Після того як я написав в графі пояснення: «не згоден не порушував» інспектори повідомили мене що взагалі не повернуть мені посвідчення водія і в наказовому порядку примусили дописати «знаку не бачив, прошу попередити усно» і підписати протокол. Після підпису мною протоколу інспектори сіли в обидва службові автомобіля і поїхали не лишивши мені навіть копії протоколу.
У зв’язку з вищезазначеним і відповідно до ст. 40 Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію», під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», прошу письмово надати відповідь, в якій зазначити:
1. Чи був складений протокол від 21.08.2010.
2. У разі якщо протокол був складений надіслати мені копію протокола та постанови для оскарження них в судовому порядку.
3. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ, який заповнив протокол з метою подальшого подання позову до суду.
4. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ Піб, номерний знак РВ6666, номер посвідчення №666666 з метою подальшого подання позову до суду
Відповідь прошу надати у повній відповідності до ст. 33 Закону України «Про інформацію», а саме, протягом десяти календарних днів письмово довести до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення, та задовольнити запит протягом місяця.

Собственно вопросов несколько, для большинства они покажутся смешными, но попрошу ногами не пинать а дать ответы на следующие моменты (нужно до 25го все подготовить и отправить):

1. Как отправляются такие запросы, как обычное письмо, заказное или как-то по другому.
2. Что я должен положить в конверт, имеется ввиду сколько должно быть копий такого запроса, нужен ли конверт с обратным адресом и т.д.
3. Могу ли я так же с этим письмом подать ходотайство о рассмотрении дела по моему месту жительства.
4. Нужно ли расписывать в этом обращении ситуацию, что приключилась или просто написать "Прошу надати інформацию чи складався протокол від 21.08.10 на автомобіль державний номер ______"
5. Можно ли так же дописать про правомерность установки данных знаков в этом запросе, или это будет звучать как подтверждение моей вины.

Если все это уже где-то есть расписано, прошу дать ссылки, потому как изучение и поиск по форуму не дал мне ответы на данные вопросы.
Зараннее благодарен за ответы и советы.
п.с. Это первый раз со мной такое приключилось, потому прошу помощи у людей знающих.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 12:53 
Постоялец

blazze писал(а):
Так же мне сказали что это типа усное предупреждение будет, а протокол типа для отчетности, но не верю я им. когда я начал заполнять графу пояснення написав "не годен, не порушував" мне сказали что сейчас у меня отберут права и я поеду домой со справкой, пришлось дописать "знаку не бачив, прошу попередити усно".

В который раз повторяю.

НИКОГДА НИ ПРИ КАКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВАХ НИЧЕГО НЕ ПИШИТЕ ПОД ДИКТОВКУ ГАЙДОНОВ
ну не ведитесь вы на этот тупой развод с правами, штрафплощадкой и предупреждением

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 13:08 
Борец

добавь это к себе в подпись

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 14:05 
Постоялец

Всё, что отправляется по почте дОлжно отправляться письмом с уведомлением о вручении (зачем, надеюсь, объяснять не надо).
Ваша ситуация, хоть сложна, но не безнадежна. В подобных у водителей бывали выигранные дела.
Я бы прежде всего БЕЗОТЛАГАТЕЛЬНО навестил лично служу собственной безопасности МВД, тем более от Киева Вы не так уж далеко. С собой надо иметь описание случившегося.
Нарушения инспекторов:
- Знаки ограничения скорости, судя из Вашего изложения, стоят таки не по феншую. При таком раскладе вообще нельзя привлекать к ответственности.
- Отказ внести в протокол лицо, которому известны обстоятельства дела. То, что Вы сами дописали - плюс, конечно...
- Непринятое ходатайство.
- Оказанное давление.
Наверняка, никто из них не подумал ознакомить с Вашими правами.

СтОит почитать материалы форума, чтобы четче выработать линию поведения. Подобных ситуаций достаточно.

P.S. В ГАИ, по-моему, в данной ситуации лучше написать ЖАЛОБУ, так как она приостанавливает срок наложения взыскания для Вас, а не инф.запрос.

Про Ваши ошибки вам уже написали.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 14:44 
Прохожий

Но что я могу предоставить в служу собственной безопасности МВД? Видеофиксации нет, аудио -нет, все сказанное может подтвердить только моя жена, а их было четверо. Плюс из этих четверых я знаю только фио, номер нагрудного знака и номер удостоверения только одного инспектора, ни номеров автомобилей ничего у меня нету.

Если писать жалобу, в жалобе так же можно/нужно просить:
2. У разі якщо протокол був складений надіслати мені копію протокола та постанови для оскарження них в судовому порядку.
3. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ, який заповнив протокол з метою подальшого подання позову до суду.
4. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ Піб, номерний знак РВ6666, номер посвідчення №666666 з метою подальшого подання позову до суду

И еще, я правильно понял, такой протокол оспорить просто в судебном порядке будет очень проблематично, хотя там и написана первая фраза не згоден? Можно ли просить перенести судебное разбирательство в киевскую обл, а то в Ровно мне как-то не сподручно ездить..

По поводу знаков на участке житомир-ровно очень много таких ситуаций в населенных пунктах на синем фоне есть переходы вот перед ними ставят знаки 70 потом 50, но насколько я понимаю сейчас дополнительные ограничения могут быть только при дорожных работах, а возле переходов могут или должны быть синие квадратные знаки с рекомендованой скоростью, или я не прав?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 15:44 
Постоялец

blazze писал(а):
Но что я могу предоставить в служу собственной безопасности МВД?

Ну то чого ти сюди звернувся ? Сплатиш штраф цього разу і ... до наступного разу будеш їздити. :twisted:

:arrow: Выше голову , товарищ, твое спасение - в твоих руках.

ПОВТОРЯЮ ... еще раз....
" - Знаки ограничения скорости, судя из Вашего изложения, стоят таки не по феншую. При таком раскладе вообще нельзя привлекать к ответственности."

И :arrow: читайте форум, займитесь самообразованием.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 16:50 
Борец

blazze писал(а):

И еще, я правильно понял, такой протокол оспорить просто в судебном порядке будет очень проблематично, хотя там и написана первая фраза не згоден? Можно ли просить перенести судебное разбирательство в киевскую обл, а то в Ровно мне как-то не сподручно ездить..

Подавай в суд по месту фактического пребывания.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 16:59 
Прохожий

Звернувся, бо маю сподівання що тут люди більш досвідченні ніж я в таких справах :)

Потому собственнно и спрашиваю, что к чему.. Кстать, а знаками что занимается служба собственной безопасности МВД?

Просто платить этому быдлу (по другому у меня язык не поворачивается их назвать) я ничего не хочу, т.к. никакой вины за собой не вижу.

Тут дело еще в том что все нужно подготовить за один оставшийся день, а этого может и не хватить для полного самообразования :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 17:09 
Борец

СВБ занимается не знаками , безопасностью сотрудников милиции и членов их семей.Попутно (основная часть работы) нарушениями этих же СМ (сотруд милиц).Это типа "местной СБУ".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 авг 2010, 17:11 
Борец

Подавай в суд.Примеров исков куча на форуме.Удачи.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 авг 2010, 09:37 
Прохожий

Вобщем, в итоге "інформаційний запит" перерос в "скаргу", текст ниже, прошу дать замечания. так как собираюсь зерез пару часиков ехать на почту отправлять:

Начальнику УДАI УМВС України
в Рiвненськiй областi
вул.С.Бендери, 14а, м.Рiвне, 33028

Скарга

21 серпня 2010 року близько 9:00 рухаючись у щільному потоці транспорту на автомобілі ЗАЗ-DAEWOO Т13110 державний номер АІ5555АХ по трасі Рівне-Житомир у бік м. Житомир у районі с. Користь був зупинений інспектором Ткачуком Миколою Тарасовичем (номер посвідчення УРВ019503, номер жетона РВ0373). Інспектором Ткачуком М.Т. був пред’явлений прилад для вимірювання швидкості «Беркут» з показанням 95км/год. Але данна швидкість не могла належати моєму автомобілю про що я повідомив інспектора. Після чого інспектор попросив передати йому документи і проїхати вперед до місця, де знаходився інший патрульний автомобіль. На новому місці до мене підійшов інший інспектор який представився старшим данного наряду і запропонував підписати пустий протокол і їхати далі, на що отримав від мене відмову. Почавши заповнювати протокол цей старший наряду відмовився вписати мого свідка (мою дружину що перебувала зі мною в авто) в графу свідки. Вписавши в графи свідки тільки співробітників ДАІ, один з яких взагалі не бачив того що відбувалось на дорозі. Потім інспектори відмовились приймати від мене клопотання про розгляд справи по місцю проживання власника авто. Після того як я написав в графі пояснення: «не згоден не порушував» інспектори повідомили мене що взагалі не повернуть мені посвідчення водія і в наказовому порядку примусили дописати «знаку не бачив, прошу попередити усно» і підписати протокол. Після підпису мною протоколу інспектори сіли в обидва службові автомобіля і поїхали не лишивши мені навіть копії протоколу. В данному населеному пункті знаки додаткового обмеження швидкості встановленні з порушенням п. 12.10 Правил дорожнього руху:
12.10. Додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37.
У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31 встановлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до
відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.
Оскільки інспектори грубо порушили ст..254, 256, 268, 272, 276, 279 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А також п. 1.6. Розпорядження № 466 «Про організацію роботи підрозділів ДАІ»
У зв’язку з вищезазначеним і відповідно до ст. 40 Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію», під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.
Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення.
Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», прошу письмово надати відповідь, в якій зазначити:
1. Чи був складений протокол від 21.08.2010.
4. Надати звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ Ткачука Миколи Тарасовича, номерний знак РВ0373, номер посвідчення № УРВ019503 з метою подальшого подання позову до суду.
5. Провести перевірку знань Кодексу України про адміністративні правопорушення у више згаданих працівників ДАІ, та повідомити мене про результати перевірки письмово.
Відповідь прошу надати у повній відповідності до ст. 33 Закону України «Про інформацію», а саме, протягом десяти календарних днів письмово довести до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення, та задовольнити запит протягом місяця.

25.08.2010р.

Буду очень благодарен за помощь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа