Завтра або в понеділок розміщу тут позов (він у мене на робочому компі). За основу взятий цей зразок позову (в кінці статті):
http://oshtrafovali.net.ua/2/74-sit3-from-080311.html.
Зараз я б написав все аргументованіше, але є вже як є... Словами сьогодні я намагався пояснити судді свої аргументи, але вона особливо не слухала.
Додаткові аргументи:
Виконавець при винесенні постанови відразу на подвійний штраф порушує ще й статтю 27 закону "Про виконавче провадження". А стаття 308 КУпАП не передбачає безумовного стягнення подвійного розміру штрафу після 15 днів, а лише передбачає передання на виконання до ДВС, а вже тільки після закінчення терміну на добровільне виконання ДВС починає
примусове виконання, тоді й штраф подвоюється. Ось так я вважаю, поправте, якщо не правий.
Рішення суду отримаю в кращому випадку через тиждень, тоді й зісканую.
Буду подавати апеляцію. В зв"язку з чим питання - судове рішення вступає в силу після закінчення терміну апеляційного оскарження, або після відхилення скарги апеляційним судом? Так чи ні? Бо хвилююся, чи ті відморозки з ДВС за час апеляційного оскарження не вирішать що-небудь конфіскувати...
А якщо ж зараз оплачу той подвійний штраф, то настрій боротися далі зовсім вичерпається. Сумніваюся, що ДВС поверне кошти, в разі позитивного рішення апеляційного суду.
Тобто, йти платити зараз, і подавати апеляцію, чи поки не платити, але попередити ДВС про апеляційне оскарження?
Хоча й не така велика сума, щоб на це все класти стільки нервів, але почуватися бидлом безправним ще гірше. Не думав, що аж настільки все прогнило, а воно ось як...
Задовбали, пора брати вили...