Турнир68 писал(а):
Все-таки повторюсь с просьбой
Очень хочу накатать жалобу на тех гайцев которые составили последний протокол(остановка в неположенном месте)! Куда ее направить? Жалобу хочу написать на то, что:
1. Они были неправы при составлении протокола и постановы(надеюсь суд подтвердит!).
2. Остановили меня в месте премыкания дороги и я мешал движению транспортных средств (сошлюсь на ПДД).
3. Они видели, что я остановился, включил аварийку и не подошли оказать помощь (Вэтом случае - на что ссылаться??? Какие Законы или свои ведомственные приказы они нарушили???)
вот тебе пример.Начальнику ВДАІ м. Кіровоград
м. Кіровоград
тел. :
Скарга
Я, Олег, був притягнутий до адміністративної відповідальності шляхом винесення постанови ВА № від 11 березня 2010 року за підписом інспектора взводу ДПС м. Кіровоград пр-к Юрiя Анатолiйовича
Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення та постанови, інспектором було допущено ряд порушень Кодексу України про адміністративні правопорушення та Конституції України. Не було проведено своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності із законом, були порушені мої права на захист, тобто інспектор не вчиняв дій по встановленню обставин вчинення адміністративного правопорушення, чим допустив неповноту перевірки і порушив мої права та свої обов’язки, що підтверджено постановою Леннiнського районного суду м.Кiровограда від .
Крім того інспектор користувався мобільним зв’язком під час складання протоколу, а саме викликав по телефону нібито свідка (водія маршрутки), який приїхав через 30 хвилин та під диктовку записував свідчення.
Суд скасував постанову, а дії інспектора взводу ДПС Юрiя Анатолiйовича
були визнані незаконними. Постанова суду набрала законної сили
Згідно наказу № 77
П. 2.22. У разі скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення внаслідок її неправомірного винесення за даним фактом проводиться службова перевірка. Стосовно винної посадової особи відповідно до положень Закону України "Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України" ( 3460-15 ) вживаються заходи дисциплінарного впливу, відомості про які додаються до матеріалів перевірки.
Внаслідок винесеної ЮрiЄм Анатолiйовичем незаконної постанови також мені було завдано моральну шкоду, крім цього для захисту своїх прав я був вимушений витратити час на складання позову та на судові засідання, замість того щоб займатися своїми справами.
У зв’язку із викладеним та з метою прийняття заходів до недопущення подальших порушень, керуючись ст.ст. 5-7 Закону України «Про звернення громадян»,
Прошу:
1. Провести службове розслідування із метою з’ясування, чи інспектори дійсно не володіють елементарними знаннями законодавчої бази діяльності ДАІ, чи, навпаки, свідомо ігнорують вимоги діючого законодавства; за висновками розслідування прийняти заходи дисциплінарного впливу до вищезгаданих інспекторів та їх безпосереднього начальника;
2. Зобов’язати ВДАІ м. Кіровоград УДАІ ГУМВС України в Кіровоградській області вжити невідкладних заходів щодо додаткового вивчення співробітниками підрозділів ДАІ Конституції України, іншого законодавства, нормативних актів та інструкцій, що стосуються прав громадян, прав і обов'язків співробітників міліції, безпеки дорожнього руху. Та прийняти залік із вивченого матеріалу;
3. Зобов’язати iнспектора Юрiя Анатолiйовича публiчно вибачитися.
4. Повідомити мене у письмовій формі про результати цього розслідування та прийняті заходи у терміни визначені ст. 20 Закона України “ Про звернення громадян “.
Додатки:
1. Копія рішення суду №2а про скасування постанови та визнання дій інспектора Юрiя Анатолiйовича неправомірними