Текущее время: 04 мар 2025, 20:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 52 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 22:01 
Борец

Если тема уже обсуждалась - не гнобите, дайте ссылку. Я не нашёл.
В последнее время заметил (и не только я) такую тенденцию: на вопрос о причине остановки (как обычно "просто так", без нарушения) менты отвечают - авто вашей марки в розыске, надо бы проверить на угон, вот поэтому и давайте документы !
И вот здесь вопрос - как грамотно вести себя в данной ситуации ? Попросить (потребовать) ориентировку ? Они ОБЯЗАНЫ предоставить её водителю ? Какие мнения ? Ответ, по возможности, прошу обосновать ссылкой на конкретную(-ные) статью(-тьи) закона.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 22:07 
Борец

вот немного
http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=2&t=181&hilit=%D0%B2+%D1%83%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%B5

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 22:12 
Борец

Ориентировку попросить можно! Покажут наврядли...
Можно позвонить в Доверие и у них уточнить наличие такой ориентировки и заодно наличие этого гайца в этом районе!!!
А вообще нужно говорить, что нет такой причины! Твоя остановка - это задержание! В законе о милиции есть только три причины для остановки (задержания), и про ориентировки там явно ничего не сказано!
Он тебе будет говорить про приказ 111, а ты его не обязан и не должен знать и выполнять! ЕСТЬ ЗАКОН!!! ОН И ГЛАВНЕЙ И ДЛЯ ВСЕХ!!! ...ну а если эти остановки постоянные, нужно писать жалобы на них О беспречинных остановках! Толку мало конечно от них, но и плюсов для гайцов тоже в них нет никаких! Останавливать просто так точно перестанут!!! по-крайней мере те на кого уже катали жалобы!

Вот один из примеров таких жалоб! Корректируем каждый под себя:
Жалобы на незаконную остановку транспортного средства (примеры, ответы ГАИ и прокуратуры)

Начальнику УДАІ в м. Донецьку
пр. Павших Комунарів, 75, 83023

П.І.Б.
АДРЕСА

СКАРГА НА НЕЗАКОННІ ДІЇ СПІВРОБІТНИКА ДПС

«23» листопада 2009 р., в 3 години 32 хвилини на перехресті б-ра Шевченка та вул. 50-Гвардійської девізії під час керування транспортним засобом ______________ державний номер _________________ мене було зупинено співробітником ДПС Бороха Константином Семеновичем (№ посвідчення 057801, № нагрудний жетон № 0268, патрульний автомобіль Skoda Octavia державний номер 05 1639)
Зазначений співробітник ДАІ не представився, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України «Про міліцію», і усі вказані відомості про нього стали відомі вже у процесі подальшого спілкування.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України «Про дорожній рух», п.2.14 «в» ПДР, зна¬ти причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: «Проверка документов».
Після того, як я передав співробітнику міліції свої документи (посвідчення водія, технічний паспорт на автомобіль, талон до посвідчення водія), він зажадав щоб я вийшов з машини і відкрив багажник. Без двох свідків і протоколу огляду я відмовився це зробити на підставі ст. 60 Конституції України, після поступили погрози в мою адресу.
Зазначені дії співробітника міліції я вважаю незаконними з таких підстав.
У відповідності до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Поста¬новою KM України від 14 квітня 1997 р. № 341), а саме п. 5 ч. 5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право: зупи¬няти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднен¬ня довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони ви¬користовуються з протиправною метою.
Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не знає і це недаремно.
У відповідності до ст. 11 Закону України «Про міліцію», міліція має право: перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання що¬до додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію.
Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра щодо громадянина у вчиненні ним право¬порушення. Мені про будь-які підозри про вчинені мною пра¬вопорушення співробітником міліції повідомлено не було.
У відповідності до ст.19 Конституції України, посадові (службові) особи органів державної влади можуть діяти ви¬ключно у межах, способом та у порядку, що прямо передбачені законом.
Своїми діями співробітник міліції порушив вимоги пунктів 6.25, 7.2, 7.3, 15.5 Інструкції з діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служ¬би Державтоінспекції МВС України (затвердженої Наказом МВС від 27.03.2009 № 111) щодо забезпечення безперебійного руху транспортних засобів.
Вочевидь, що безпричинні або з тих причин, що не передбачені законодавством, зупинки транспортного засобу, порушують законодавство, нормативні документи, які регулю¬ють діяльність підрозділів ДПС та МВС взагалі, а також пору¬шують мої права, як учасника руху.
На підставі викладеного, керуючись статей 5-7 Закону України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1) Вжити заходів дисциплінарного характеру до службової особи ДАІ, яка вчинила дії, що порушують законодавство, та керівників підрозділу ДАІ, які допускають такі порушення працівниками при організації несення ними служби.
2) Дати відповідь у порядку та у терміни, передбачені ст.20 Закону України «Про звернення громадян».
«23» листопада 2009 р. ________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2010, 22:46 
Борец

Pit спасибо, есть над чем поразмышлять. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 фев 2010, 17:15 
Борец

сообщив вам что авто в угоне, инспектор нарушил приказ 111, т.к. при подозрении в угоне, ИДПС должен выпросить ваши документы под любой другой причиной, но ни в коем случае не сообщать об истинных намерениях

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 00:04 
Новобранец

Может тему активируем... А то больно актуальная...

Или ведется тема подобная на форуме (сорри что спрашиваю, просто не нашел)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 11:27 
Борец

12.5. Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати: охайний зовнішній вигляд; справне спорядження; єдиний формений одяг за сезоном; світловідбиваюче екіпірування; нагрудний знак; табельну вогнепальну зброю; жезл та інші спеціальні технічні засоби; список транспортних засобів, оголошених у розшук за останню добу, із зазначенням марки, державного реєстраційного номера, кольору, ідентифікаційного номера кузова, шасі (рами), особливих прикмет; словесні портрети, фотографії (фотороботи) осіб, які розшукуються; картку маршруту патрулювання, поста (додаток 4); відомість обліку роботи по нагляду за дорожнім рухом (додаток 5); службове та водійське посвідчення; бланки протоколів про адміністративне правопорушення, тимчасових дозволів на право керування транспортними засобами та інших необхідних процесуальних документів; авторучку, олівець, лінійку (рулетку), записну книжку, свисток, кишеньковий ліхтарик; ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ); витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення ( 80731-10, 80732-10 ), що стосується безпеки дорожнього руху, службову сумку або планшет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 11:35 
Новобранец

Victo_R писал(а):
Может тему активируем... А то больно актуальная...

да уж... останавливали с таким же требованием, ориентировку обещали показать - но не показали.
вопрос как раз в следующем: обязаны ли предоставить ориентировку?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 20:55 
Постоялец

12.5. Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати:
Это откуда? Приказ? Постановление? Закон о милиции? Дайте ссылку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 20:57 
Борец

Columb писал(а):
12.5. Працівники підрозділів ДПС, які заступають у наряд ДПС, повинні мати:
Это откуда? Приказ? Постановление? Закон о милиции? Дайте ссылку.

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=z0576-09

качай памятку

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 сен 2010, 21:07 
Постоялец

Есть!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2010, 07:04 
Постоялец

Инспектору ничего не стоит сказать что авто было в орентировке за вчера, позавчера и тд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2010, 10:55 
Постоялец

Ну раз авто не нашлось, значит оно должно быть и в ориентировке за сегодня. А раз его нету в ориентировке, значит сегодня оно не в розыске. А то что было вчера, то так и осталось вчера... мало ли какую машину год назад искали, так что теперь....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2010, 22:42 
Новобранец

Ребятки, вот такой вопрос по сабжу (с предысторией):

Стою на светофоре на красный свет. Загорается зеленый, я поворачиваю направо - стоит машина ДПС и два ДПС-ника. Непонятным жестом жезла указывает мне что бы я остановился...

Останавливаюсь. Подходит, не представившись требует предъявить "тех. паспорт и водительское удостоверение" ...

НА что я ему ответил что он нарушает приказ №111 МВД, требуя от него представиться, предъявить служебное удостоверение и назвать причину остановки... Он отказался называть причину и показывать удостоверение... И продолжает требовать от меня док-и перечисленные выше...
Я повторил ему что он нарушает как 111, так и 466, ну и плюс добавил З.У. о Милиции - п. 21 ст. 11

Он говорит причина - "машина может быть в розыске"...

Я ему говорю, предъявите ориентировку на машину мою (или схожую) и я передам вам док-и...

Он ответил, я Вам не передам так как у вас нет предписания на проверку строевого подразделения... и ушел... я уехал так и не показав док-и.

ВОПРОС
Обязан ли он был мне предоставить ориентировку...?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 03 сен 2010, 22:44 
Борец

я считаю что нет, хотя сам всегда прошу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 52 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа