До Дзержинського районного суду м. Харків проспект Перемоги 52-В,
Позивач: ..................... .........................., м. Харків
Відповідачі: 1. Відділ Державної автомобільної інспекції м. Харків, ________________, ______, ____________. 2. Інспектор ДПС прапорщик ..............
АДМІНІСТРАТИВНА ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення.
Постановою інспектора РДПС ВДАЇ .................. прапорщик міліції (далі за текстом Інспектор ДПС) від .............. 2010 року серії АХ №........... на мене накладено адміністративне стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 300 (триста) гривень. Відповідно до вищезазначеної постанови, я, начебто, .... 2010 року в ......, керуючи автомобілем (держ.номер ) , в Місті Харкові по вулиці Тополева, здійснив поворот ліворуч на вулицю Ак. Білецького, не виконав умову дорожнього знаку 5.7.1 "Виїзд на дорогу з одностороннім рухом", порушив п. 8.4 ПДР Украйни.
Зупинивши машину, інспектор ДПС, не назвавши моє порушення, попросив документі на мій автомобіль, взявши всі необхідні йому документи, сів до себе в машину. Приблизно через 15 (п'тнадцять)хвилин інспектор ДПС приніс протокол для ознайомлення. Коли в графі "Свідки чи потерпілі" я поставив прочерк, тому що ані свідків, ані потерпілих не було, інспектор ДПС вирвав у мене з рук протокол і почав зупиняти інші автомобілі, які не були до цього причепні. Після декількох невдалих спроб знайти "лівих" свідків, інспектор ДПС обманним способом всеж таки змусив підписатися двох водіїв, ніби то для порядку. Після цього інспектор ДПС приніс протокол вдруге, але ж побачивши, що я пишу свої пояснення сказав, що в мене є лише хвилина, потім він забере прокол і випише постанову. Але в протоколі вже стояв номер постанови, і коли я запитав у інспектора, чому є так, він вирвав у мене вдруге протокол, не давши можливості навіть поставити підпис. Таким чином, керуючись вищесказаним, а також статтею 62 Конституції України, вважаю, що постанова про накладання штрафу винесена з порушенням чинного законодавства.
У ст. 245 КУпАП зазначено : Завданнями провадження в справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом. Інспектором ДПС не була складена схема, на якій було б видно як само я їхав. За таких умов неможливо встановити як само я попав з вулиці Тополева на вулицу Ак. Білецького
Відповідно до ч.1 ст.9 КУпАП Адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Керуючись вказаною статтею КУпАП можна зробити висновок, що мої дії не можна назвати адміністративним правопорушенням оскільки не доведена моя вина, а також протиправність моїх дій.
Виходячи з вищевикладеного, вважаю постанову незаконною та винесеною з грубим порушенням адміністративно-процесуального законодавства, а також такою, що підлягає скасуванню.
На підставі викладеного, керуючись ст. ст.. 287, 288, 289, 247 п. 1, КУпАП,
ПРОШУ: 1. Постанову серії АХ 2010 року про накладення на мене адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 300 (триста) гривень визнати незаконною та скасувати. 2. Визвати свідків для з'ясування, чи були вони насправді свідками того, що я щось порушив. 3. На час розгляду справи, в порядку забезпечення позовної заяви, зупинити дію постанови АХ 2010 року, на підставі ч.1, 2, 3 ст. 117 КАС України 4. Провадження по адміністративній справі закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв'язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.
Додатки: • копія протоколу серії .; • копія постанови серії ; • копія посвічення водія серії ___ № ___________ від ____ ________ 2009 р.; • копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу; • копія доручення на право керування цим транспортним засобом; • копія адміністративної позовної заяви – 3 примірника.
« 18 » січня 2010 р.
Пожалуйста, подкорректируйте, у кого есть опыт уже. Заранее всем спасибо. С уважением, Ольга
|