Текущее время: 04 мар 2025, 06:15

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 37 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:16 
Постоялец

[quote="felix21"][quote]Стаття 186. Порядок і строки апеляційного оскарження

1. Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

2. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

4. Заява про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

5. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

6. Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, встановлених цією статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Так получаеться п.5 говорит о том , что если я заказным письмоп отправлю в течении пяти дней в Киевский суд, в местный могу не идти и писать заявление.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:16 
Борец

Заметьте, что изменения в КАС начинают дейстовать с 2010 года. Т.к. суд был в декабре, то, получается, автору это не поможет.

Постанова - это окончательный вердикт суда.
Ухвала - это процессуальное решение суда о каком-то действии. Ухвал за один процесс может быть несколько. Например, ухвала "открыть провадження по справі" или "призначити експертизу"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:19 
Постоялец

Согласно п.5 ст.186 я могу заказным письмом отправить в Киевский суд и вообще в местном не писать никакого заявления?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:21 
Постоялец

В самом постановлении решении суда, в конце написано что я могу обжаловать постановление

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:26 
Борец

в п.2 ст 186 говорится о том, что через суд первой инстанции подаётся заява и скарга. Копия скарги тобой направляется в апеляционный суд напрямую.

в п. 5 говорится о том, что если вложишься в 10 дней, то из п.2 выкидываем слова про заяву и получаем что-то вродже такого: "отправляем скаргу (без заявы) в местный и апеляционный суд одновременно"

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:29 
Постоялец

Апеляційний суд м. Київ
(01025,м. Київ, вул. Володимирська, 15)

xxxxxxxxxxxxxxxx
08720, Київська обл.., Обухівський р-н.,
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
тел. 8 097 xxxxxxxxxxx
тел. 8 04572 xxxxxxxxxxxxxxxx

на постанову № xxxxxxxxxxx, судді xxxxxxxxxxxxxxx
Обухівського районного суду Київської області
від 9 грудня 2009р. у справі про адміністративне правопорушення серії АТ №xxxxxxxxxxx
передбачене ч.1 ст.122 КУпАП України

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА

09 грудня 2009 року в Обухівському районному суду Київської області
суддя xxxxxxxxxxxxxx постановою № xxxxxxxxxxx по справі про адміністративне правопорушення серії АТ № xxxxxxxxxxxxx визнав мене винним у порушенні ч.1 ст.122 КУпАП України,з чим я категорично не згоден та обґрунтовано вважаю, що рішення суду загалом не відповідає чинному законодавству внаслідок невірного застосування норм матеріального права і невідповідності висновків суду обставин справи.
Зазначеною постановою мене визнано винним у тому, що нібито 09.10.2009р., я керуючи автомобілем ВАЗ xxxxxxxxx д/нxxxxxxxx перетнув суцільну лінію горизонтальної розмітки, яка розподіляє транспортні потоки в одному напрямку. За це порушення, якого у природі не було, до мене застосовано стягнення у 255 гривень.
Зазначена постанова суду не відповідає чинному законодавству, матеріалам та обставинам справи з таких підстав:
Я, 09.10.2009року о 12 годині 15 хвилин керуючи автомобілем ВАЗ xxxxxxxxxx д/н xxxxxxxxxx, проїжджаючи с.xxxxxxx Калузького району Івано-Франківської області у напрямку м.Київ, рухаючись із швидкістю 30-35 км/г, виконавши п.14.2 правил дорожнього руху (надалі - ПДР), показав лівий поворот, виїхав на смугу зустрічного руху (суцільну лінію розмітки 1.1) і виконав обгін транспортного засобу, який рухався у попутному напрямку з швидкістю близько 20-25 км/г. Обгін я виконав, керуючись дод.2 п.1 ПДР, який говорить про те, що, як виняток, за умови забезпечення безпеки дорожнього руху, дозволяється перетинати лінію 1.1 для об'їзду нерухомої перешкоди, розміри якої не дають змоги здійснити її безпечний об'їзд, не перетинаючи цю лінію, а також обгону поодиноких транспортних засобів, що рухаються із швидкістю менше 30 км/год. І у даному випадку ці умови були виконані. Таким чином, навіть формального порушення вимог ПДР у моїх діях немає.
Через 150-200 метрів я був зупинений інспектором ДПС Рожнятівського ВДАІ, молодшим сержантом міліції Максимовичем Р.М. Зазначений співробітник ДАІ не представився, на протиріччя вимогам ч.1,2 ст.5 Закону України „Про міліцію”, п.28 наказу №111 від 27.03.2009 і усі вказані відомості про нього стали відомі вже у процесі подальшого спілкування.
Як з'ясувалося, причиною зупинки на думку інспектора, було порушення мною п.1.1 дод.2 ПДР України. На мої пояснення та заперечення інспектор ДПС зовсім не звертав увагу і склав протокол про адміністративне правопорушення, пояснення водія транспортного засобу, якого я обігнав, в протокол не занесені (транспортний засіб на моє прохання не було зупинено), чим інспектор ДПС порушив наказ №466 п 1.6 МВС України від 21.05.2009р.
Також інспектор ДПС порушив ст. 256 КУпАП та грубо порушив вимоги «Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», а саме:
Розділ 2 «Оформлення матеріалів про порушення правил» та надав мені незаповнений протокол для підпису. Після моїх зауважень та заперечення підписувати не заповнений протокол, інспектор заповнив протокол. З правами та обов’язками згідно ст.63 КУ,ст..268 КУпАП інспектор ДПС мене не ознайомив. Окрім наведеного, слід зазначити, що розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, не тільки порушує мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призводить до того, що при винесенні постанови не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст.3 КУпАП. За таких умов мої права при такому розгляді справи грубо порушено.
Інспектор ДПС відмовився вписати в протокол про адміністративне порушення на моє прохання свідків, які знаходились на той час в автомобілі, чим порушив ч.2 ст. 256 КУпАП України, а також скоїв кримінально карне діяння, передбачене ст.172 КК України «Службова підробка». Тому я вписав їхні данні в поясненнях до протоколу про адміністративне порушення.
Свідки:
1/xxxxxxxxxxxxxxx
2/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
3/xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Під час винесення постанови не дотримано вимоги статей ст. 7, ч. 1 ст. 9, 23, 33, 245, 247, 280 КУпАП, відповідно до яких завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи та дотримання процесуального порядку розгляду справи, підставою для притягнення до адміністративної відповідальності є скоєння адміністративного правопорушення, а підставою для закриття провадження є відсутність події і складу адміністративного правопорушення. При розгляді справи не були з’ясовані і доведені обставини, які б свідчили, що в моїх діях є ознаки проступку, за який законом встановлено адміністративну відповідальність. Вважаю, що інспектор ДПС молодший сержант Максимович Р.М. не об'єктивно оцінив дорожні обставини, протокол про адміністративне правопорушення складений безпідставно та з порушенням законодавства України. Свої дії вважаю правильними, про що зазначив у протоколі про адміністративне правопорушення у розділ : "по суті порушення ".
До того ж, відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача. За таких умов у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.
В судове засідання я не з’явився, подав клопотання про розгляд справи за моєї відсутності, позовні вимоги підтримав та просив їх задовольнити.
Суддяxxxxxxxxxxx не приняв до уваги мої записи у протокол та свідків,стає незрозумілим ,суперечливим і протизаконним з точки зору Конституції України,де зазначається,що будь які сумніви щодо доведення вини тлумачаться на користь обвинуваченого!
Як убачається зі справи, жодних доказів, отриманих за допомогою спеціального технічного засобу, з фіксацією правопорушення, яке інкримінується мені, з чітким зображенням ТЗ, яким я керував (його марку, колір, номерний знак) до протоколу не додано. Це також є порушенням інспектором ДАІ розпорядження МВС України №466 від 21.05.2009р. «Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень» у пункті 1.6 якого вимагається виключити випадки складання відносно водіїв ТЗ адміністративних протоколів без доведення їхньої вини чи достатніх доказів допущення ними порушень ПДР (фото-відео матеріалів, показань свідків тощо).
Те саме випливає з Інструкції з оформлення працівниками ДАІ МВС України матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом МВС України від 26.02.2009р. №77 та зареєстрованої Міністерством юстиції України 24.04.2009р. за №374/16390, яка набула чинності 18.05.2009р. (тобто вже діяла на момент інкримінованого мені правопорушення). Як вбачається із дій інспектора ДАІ зміст наказу ним було також проігноровано. Незважаючи на те, що під час ранкового інструктажу до особового складу наголошується у обов’язковому порядку вимога до виконання його та, зокрема, наказу МВС України №111 від 27.03.2009р., зареєстрованому Міністерством юстиції України 26.06.2009р. за № 576/16592 відповідно до закону України від 24.09.2008р. №586 – VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Суддя xxxxxxxxxxxxxxxxxx відмовився сприйняти це.
У відповідності з вимогами, викладеними у ст.. 245, 252, 280, 283 КУпАП в справі про адміністративне правопорушення обставини повинні бути з’ясовані всебічно, повно й об’єктивно в їх сукупності. За таких умов не можна вважати, що у моїх діях є склад зазначеного правопорушення. Більше того, сам адмінпротокол не відповідав вимогам закону, і постанова в праві про адміністративне правопорушення не підлягала розгляду у суді. У відповідності до п.2 ст.278 КУпАП України, суд при підготовці до розгляду справи має перевірити, зокрема, правильність складання протоколу і постанови а саме свідків, які на той момент знаходились в автомобілі інспектор відмовився записати до адмінпротоколу, чим порушив ч.2 ст. 256 КУпАП України, також моє ім’я в постанові до протоколу вказано не вірно.. Як видно з наведеного, суд не зробив цього і почав розглядати справу передчасно.
Так, зважаючи що моя вина доведена, суддя неповно з’ясував обставини справи, залишивши поза своєї уваги відсутність легітимних доказів моєї вини, а також показання свідків, які записані в протоколі про адміністративне правопорушення.
Між тим, мої пояснення про невизнання вини з наведенням відповідних доводів належало максимально детально проаналізувати і лише після цього вирішувати питання доведеності моєї вини і наявності у моїх діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП. До того ж, відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача
Суддею також було проігноровано те, що інспектор повністю порушив мої права по ст. 268 КУпАП та ст. 63 Конституції України.
З наведеного є очевидним, що, розглядаючи справу, суд значно відступив від принципів повноти та об’єктивності судового розгляду, та порушив вимоги Постанов Пленуму Верховного Суду України, а саме:
Від 11.06.2004 N 11 „ Про окремі питання, що виникають при застосуванні судами положень ст. 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення ”, яка передбачає:
3. Згідно зі ст. 245 КУпАП ( 80732-10 ) суддя при розгляді справи про адміністративне правопорушення має своєчасно, всебічно, повно й об'єктивно з'ясувати обставини справи і вирішити її в точній відповідності із законом.
23.12.2005 N 14 „ Про практику застосування судами України законодавства у справах про деякі злочини проти безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, а також про адміністративні правопорушення на транспорті ”, яка передбачає:
24. Звернути увагу судів на неприпустимість спрощеного підходу до судового розгляду справ про адміністративні правопорушення на транспорті та ігнорування прав осіб, яких притягають до відповідальності, потерпілих, їх законних представників і захисників.
Суди повинні неухильно виконувати вимоги ст. 268 КУпАП ( 80732-10 ) щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення у присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Під час відсутності зазначеної особи це можливо лише у випадках, коли є дані про своєчасне її
сповіщення про місце та час розгляду і якщо від неї не надійшло клопотання про його відкладення. При розгляді справ зазначеної категорії необхідно з'ясовувати
всі обставини, перелічені у статтях 247 і 280 КУпАП ( 80732-10 ), у тому числі шляхом допиту свідків та призначення експертиз.
Зміст постанови судді має відповідати вимогам, передбаченим статтями 283 і 284 КУпАП ( 80732-10 ). У ній, зокрема, потрібно навести докази, на яких ґрунтується висновок про вчинення особою адміністративного правопорушення, та зазначити мотиви відхилення інших доказів, на які посилався правопорушник, чи висловлених останнім доводів.
Отже, у зв’язку з наведеним не можна вважати обґрунтованим рішення судді місцевого суду про притягнення мене до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 КУпАП, адже доказів згідно діючих на той час(і нині) підзаконних та нормативно-правових актів справа не містить.
Крім того, поза увагою судді залишилось й те, що у зв’язку з не легітимністю і юридичною недійсністю бланку та змісту протоколу та його копії (як документа у сфері правовідносин), а саме помилки мого ім’я в постанові серії АТ № xxxxxxxxxxxx не відповідають вимогам ст. 256 КУпАП, а це процесуальне порушення.
За таких обставин у моїх діях не вбачається складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП, що є безумовною підставою, згідно зі ст. 247 КУпАП, для скасування постанови судді, як винесеною з порушенням норм процесуального права і у зв’язку з неправильним застосуванням норм матеріального права.
Копію постанови Обухівського районного суду Київської обл. № xxxxxxxxxxx отримав 18.01.2010р., про що свідчить запис у журналі канцелярії суду. П.3-5 ст. 186 КАС передбачає можливість апеляційного оскарження постанови суду протягом 20 днів з дня отримання постанови.
На підставі викладеного, керуючись ст. 294 КУпАП

ПРОШУ:
Оскаржувану постанову скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити за відсутності у моїх діях складу такого правопорушення (

„_______”__________ 20___р

Додатки:

1. Копія адміністративного позову (до Обухівського районного суду Київської області);
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення серія АТ №xxxxxxxxxxxx від 09.10.2009 року;
3. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення серія АТ
№ xxxxxxxxx від 09.10.2009 року;
4. Копія постанови суду;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:31 
Постоялец

Может кто-то подправит мою апелляцию. кто мне скажет почему 2 отсканированных файла постоянно плетуться за сообщением

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 18:36 
Постоялец

И напишите пожалуйста мне, чётко, какой статьёй и чем должен руководствоваться суд когда отправляет мне постановление домой почтой. Что бы у меня была причина обжалования и срок

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 19:13 
Постоялец

schevchenko писал(а):
И напишите пожалуйста мне, чётко, какой статьёй и чем должен руководствоваться суд когда отправляет мне постановление домой почтой. Что бы у меня была причина обжалования и срок

Цитата:
Стаття 167. Проголошення судового рішення, видача
або направлення судового рішення особам, які
беруть участь у справі

1. Судове рішення проголошується прилюдно негайно після
виходу суду з нарадчої кімнати. Головуючий у судовому засіданні
роз'яснює зміст рішення, порядок і строк його оскарження.

2. Особи, які беруть участь у справі, можуть отримати в суді
копію постанови чи ухвали суду.

3. Копія судового рішення не пізніше наступного дня після
ухвалення надсилається рекомендованим листом з повідомленням про
вручення особі, яка бере участь у справі, але не була присутня в
судовому засіданні.
Якщо копія рішення надіслана представникові,
то вважається, що вона надіслана й особі, яку вона представляє.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 19:26 
Постоялец

Bart Tapolsky писал(а):

Постанова - это окончательный вердикт суда.
Ухвала - это процессуальное решение суда о каком-то действии. Ухвал за один процесс может быть несколько. Например, ухвала "открыть провадження по справі" или "призначити експертизу"

Цитата:
12) постанова - письмове рішення суду будь-якої інстанції в
адміністративній справі, у якому вирішуються вимоги
адміністративного позову;

13) ухвала - письмове або усне рішення суду будь-якої
інстанції в адміністративній справі, яким вирішуються питання,
пов'язані з процедурою розгляду адміністративної справи, та інші
процесуальні питання. Ухвалами судів апеляційної та касаційної
інстанцій також вирішуються вимоги апеляційної чи касаційної
скарги;

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 19:33 
Постоялец

schevchenko писал(а):
Может кто-то подправит мою апелляцию

апеляция-бред.
25.01. подаси заяву про апеляцію.з 25.01. почнеться відлік строк-20днів для подання апельскарги.
завтра здаєшь клопотання на і'мя судьї,який розглядав твій позов,про ознайомлення з справою.
під час ознайомлення з справою виписуй номер аркушу де зазначено щось суттєве,а саме номер сторінки де знаходиться копія постанови.а потім в апеляції будешь зазначати -копія постанови (а/сх).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 20:51 
Постоялец

Олег Алексеевич, как я понял мне просто не надо так много всего описывать, то есть необходимо апелляционное обжалование сделать лаконичнее и короче?
Необходимо ли в апелляционный суд отправлять копию моего административного иска?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 21:06 
Постоялец

schevchenko
ну в КАС же все написано.спочатку заяву про апеляцію.потім поштою копію апеляції до адмінсуду,квитанцію про відправку додаєшь до апеляції,яку подаєшь через місцевий суд.
в апеляції потрібно все переробити,починаючи з шапки апеляції.
звяжись з Ростом,підїдь у Київ,може допоможе з апеляцією.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 21:09 
Постоялец

Прошу прощения, но кто такой Рост?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 18 янв 2010, 21:31 
Постоялец

schevchenko писал(а):
Прошу прощения, но кто такой Рост?

road :D
Заява про апеляційне оскарження по КАСУ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 37 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа