Текущее время: 05 мар 2025, 03:21

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 147 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 09:07 
Борец

Я посылал в Департамент ГАИ запрос с этими вопросами. Получу ответ - выложу.

По поводу беспричинной остановки я даже не спрашивал. Есть ЗУ "О милиции" и Приказ 111 на худой конец. Там указан исключительный перечень причин. Более того, мы помним, что инспектор "обязан четко представиться и назвать причину остановки".

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 10:26 
Постоялец

makssav писал(а):
Более того, мы помним, что инспектор "обязан четко представиться и назвать причину остановки".

Цитата не точна.
15.5. Під час звернення до водія працівник Державтоінспекції МВС зобов'язаний прикласти праву руку до головного убору, привітатися, чітко й зрозуміло відрекомендуватися, назвати свою посаду, звання та прізвище, висловити вимогу про передачу водієм документів, зазначених в пункті 2.1 ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ), для перевірки та повідомити про причину зупинки транспортного засобу і суть скоєного правопорушення.
пусть выполняют п 15.5 полностью, если уж останавливают, пытаясь сослаться на свой 111й.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 30 ноя 2010, 11:32 
Борец

Согласен, писал по памяти.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 01 дек 2010, 13:25 
Борец

с падением форума пропала тема про 467 приказ... надо его текст снова выложить, кто выкладывал!

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 01 дек 2010, 14:12 
Борец

МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.09.2010 м. Київ

№ 467

Про втрату чинності окремих
нормативно-правових актів МВС

У зв’язку з приведенням у відповідність до законодавства України нормативно-правових актів МВС, що регламентують діяльність підрозділів Державтоінспекції МВС,

НАКАЗУЮ:

1. Вважати такими, що втратили чинність, наказ МВС від 27.10.2008 № 549 ,,Про деякі питання організації виконання обов’язків працівників Державтоінспекції МВС”, розпорядження МВС від 21.05.2009 № 466 ,,Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису” та вказівку МВС від 03.04.2009 № 335 ,,Про використання технічних приладів контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху”.

2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра генерал-майора міліції Ратушняка В.І.

3. Наказ надіслати за належністю.

Міністр
генерал-лейтенант міліції А.В. Могильов
http://vzjatkamnet.at.ua/load

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 01 дек 2010, 19:14 
Борец

serg.fiat писал(а):
5. – например, если водитель проехал на красный свет по причине срочной доставки больного в медучреждение. Тогда на него налагали минимальный штраф, предусмотренный за данное нарушение. .Изображение

в случае с больницей

Стаття 17. Обставини, що виключають адміністративну відповідальність
Особа, яка діяла в стані крайньої необхідності, необхідної оборони або яка була в стані неосудності, не підлягає адміністративній відповідальності.
Стаття 18. Крайня необхідність
Не є адміністративним правопорушенням дія, яка хоч і передбачена цим Кодексом або іншими законами, що встановлюють відповідальність за адміністративні правопорушення, але вчинена в стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, яка загрожує державному або громадському порядку, власності, правам і свободам громадян, установленому порядку управління, якщо ця небезпека за даних обставин не могла бути усунута іншими засобами і якщо заподіяна шкода є менш значною, ніж відвернена шкода.
{ Стаття 18 із змінами, внесеними згідно із Законом N 2342-III ( 2342-14 ) від 05.04.2001 }
http://news.online.ua/361223/

Последний раз редактировалось kam 01 дек 2010, 19:40, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 17:48 
Прохожий

Цитата:
Стаття 251. Докази
Доказами в справі про адміністративне правопорушення, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
[/quote]

скажите пожалуйста..а если инспектор Гаи настаивает на нарушении (например скоростном) но виде-фото с моей скоростью доказательств нету.фен с чужой скоростью...я ему например прочитал эту статью а он сказал хорошо..я составлю протокол на вас а вы в суде уже будете разбираться..так и должно быть?или он не прав?может что-то еще нужно сказать ему?спасибо.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 18:52 
Борец

КонстантинШ писал(а):

скажите пожалуйста..а если инспектор Гаи настаивает на нарушении (например скоростном) но виде-фото с моей скоростью доказательств нету.фен с чужой скоростью...я ему например прочитал эту статью а он сказал хорошо..я составлю протокол на вас а вы в суде уже будете разбираться..так и должно быть?или он не прав?может что-то еще нужно сказать ему?спасибо.

Тут нарушние инспектора, потом в суде надо не просто "скасувати" постанову а еще и признать действия инспектора незаконными и потом уже заного в суд что бы его наказали. А вобще после того как ты ему эту статью показал он не должен состовлять протол, он нагло нарушает закон, а нарушает потому что не боится быть наказаным, если бы их тварей всех наказывать, тогда бы не составляли бы

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 18:57 
Прохожий

Aver писал(а):
КонстантинШ писал(а):

Тут нарушние инспектора, потом в суде надо не просто "скасувати" постанову а еще и признать действия инспектора незаконными и потом уже заного в суд что бы его наказали. А вобще после того как ты ему эту статью показал он не должен состовлять протол, он нагло нарушает закон, а нарушает потому что не боится быть наказаным, если бы их тварей всех наказывать, тогда бы не составляли бы

спасибо..а что именно он нарушает?, на что еще ссылаться?и можно ли в протоколе это написать?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 02 дек 2010, 19:54 
Прохожий

Aver писал(а):
КонстантинШ писал(а):

Так в основном и происходит. Эти умники как правило так и отвечают. Ихнее дело протокол состряпать что-бы после смены начальство не натянуло, а нам потом через суд оправдываться. Если бы за каждый протокол который был отменён этого ГАЯ наказывали они бы думали прежде чем писать. А так только водителям больше головняка и нервотрёпки.

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 03 дек 2010, 09:38 
Прохожий

gaz31105 писал(а):
Aver писал(а):
КонстантинШ писал(а):

Так в основном и происходит. Эти умники как правило так и отвечают. Ихнее дело протокол состряпать что-бы после смены начальство не натянуло, а нам потом через суд оправдываться. Если бы за каждый протокол который был отменён этого ГАЯ наказывали они бы думали прежде чем писать. А так только водителям больше головняка и нервотрёпки.

так а что инспектору еще сказать чтоб он не составлял протокол, а побоялся?

Вернуться наверх

СообщениеДобавлено: 03 дек 2010, 10:05 
Борец

постановление отменено. силы не имеет... вы ушли совсем в другую сторону.

ЗАКРЫТО!

Цитата:
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
30.09.2010 м. Київ
№ 467

Про втрату чинності окремих
нормативно-правових актів МВС

У зв’язку з приведенням у відповідність до законодавства України нормативно-правових актів МВС, що регламентують діяльність підрозділів Державтоінспекції МВС,

НАКАЗУЮ:

1. Вважати такими, що втратили чинність, наказ МВС від 27.10.2008 № 549 ,,Про деякі питання організації виконання обов’язків працівників Державтоінспекції МВС”, розпорядження МВС від 21.05.2009 № 466 ,,Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису” та вказівку МВС від 03.04.2009 № 335 ,,Про використання технічних приладів контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху”.

2. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра генерал-майора міліції Ратушняка В.І.

3. Наказ надіслати за належністю.

Міністр
генерал-лейтенант міліції А.В. Могильов

Вернуться наверх

Начать новую тему Эта тема закрыта, Вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  [ Сообщений: 147 ]  На страницу Пред.  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Часовой пояс: UTC + 2 часа