Текущее время: 05 мар 2025, 03:54

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 14:53 
Новобранец

Подскажите пожалуйста. Ехал на с грузом на грузовой машине и не успел остановиться перед линеей стоп(которой там не было) на светофоре и выехал передними колесами за. За перекрестком стояли гайцы, которые меня тормознули и составили протокол, в котором я написал что дорожной разметки ввиди линии стоп там не было и остановился точно перед светофором.
Где на форуме можно найти образец заявления в суд по такому нарушению.
Спасибо!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:30 
Борец

для начала выложи протокол сюда

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:51 
Борец

Центрально-Міському
районному суду
м. Кривого Рогу
Дніпропетровської області

ПОЗИВАЧ: Вася
11.1.1111 року народження,
мешкає: м. Кривий Ріг, 50000
пр. Карла Маркса, буд. 42, кв. 42,
засоби зв’язку: моб.тел.:

ВІДПОВІДАЧ: Старшина ДАІ ВДАІ Новгородківського р-ну
Діденко Володимир Дмитрович,
28200, Кіровоградська область, смт. Новгородка,
вул. Кірова, 21

Звільнено від сплати судового збору відповідно до ст. 288 КпАП України.

Адміністративний позов
Про визнання дій посадової особи у винесенні постанови, про
Адміністративне правопорушення та накладення штрафу незаконним

Даний позов підлягає розгляду у судах на підставі ч. 3 ст. 288 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (порівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належить і орган ДАІ та їх посадові особи.
19 жовтня 2010 року службовою особою – Старшиною ДАІ ВДАІ Новгородківського р-ну Діденко Володимиром Дмитровичем, було складено протокол про адміністративне правопорушення серії ВА1 № 074884 та винесено постанову серії ВА
№ 217364
по справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 122 КпАП України, про накладання на мене, Васю, адміністративного стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 425 гривень.
Вказана постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з наступних підстав.
Так, я, Вася, керуючи автомобілем «ВАЗ», державний номер АЕ 1111 АА,в день і час, коли мене зупинив інспектор, (19.10.2010 р. 13 год. 45 хв.) я, у своєму автомобілі їхав на 22-м км а\д Кіровоград – Кривий Ріг та зупинився перед світлофором, як передбачено п. 8.10 ПДР, але при цьому не порушував ПДР.
Так, у тексті протоколу зазначено, що я, керуючи автомобілем «ВАЗ», державний номер 1111 АА, в зазначений вище час і вказаному місці не виконав вимогу п. 8.10, і виїхав
за стоп лінію. У постанові, складеній на підставі протоколу, вказано, що такими діями я порушив вимоги п.8.10 ПДР та вчинив правопорушення, передбачене ч. 2 ст.122 КпАП України.

У моїх поясненнях до протоколу вказано, що з порушенням я не згоден, так як я зупинився перед світлофором.

Згідно п. 8.10. У разі подання світлофором (крім реверсивного) або регулювальником сигналу, що забороняє рух, водії повинні зупинитися перед дорожньою розміткою 1.12 (стоп-лінія), дорожнім знаком 5.62 «Місце зупинки», якщо їх немає — не ближче 10 м до найближчої рейки перед залізничним переїздом, перед світлофором, пішохідним переходом, а якщо і вони відсутні та в усіх інших випадках — перед перехрещуваною проїзною частиною, не створюючи перешкод для руху пішоходів.
На цьому місті не було стоп-лінії, і я,згідно ПДР зупинився перед світлофором.
Незважаючи на мої пояснення, стосовно вказаних пунктів в ПДР, інспектор склав протокол та на його основі була складена постанова серії ВА № 217364, якою визнано мене винновним у вчиненні правопорушення, в той час коли згідно приписів ПДР та КпАП України мої дії не визнаються правопорушенням взагалі.
Натомість слід зазначити, що відповідно до Конституції України ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні правопорушення.
Вважаю, що мої конституційні права та свободи були порушені і з метою їх захисту, згідно ч.2 ст.276 КпАП України, ст.6 КАС України, я вимушен у встановлений законом строк звернутися до суду з даним адміністративним позовом.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 55, 62 КУ; 6, 17, 19, 20, 71, 99, 104, 105, 106, 162 КАС України; 14, п. 1.6 ч.1 ст. 247, 251, 256, 258, ч. 2 ст. 276, п. 3 ч.1 ст. 284, 288 КпАП України.

ПРОШУ СУД:

1. Визнати дії посадової особи – старшини ДАІ ВДАІ Новгородківського р-ну Діденко Володимира Дмитровича по складанню протоколу серії ВА 1 №074884 та винесенню постанови серії ВА № 217364 по справі про адміністративне правопорушення відносно Васі від 19.10.2010 р. не правомірними.
2. Скасувати постанову про адміністративне правопорушення серії ВА № 217364.

До адміністративного позову додаю:
1. Копія позовної заяви.
2. Копія протоколу про адміністративне правопорушення.
3. Копія постанови про адміністративне правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:55 
Борец

все что красным заменить на свое

вот в формате ворд
"http://narod.ru/disk/27322596000/Адміністративний%20позов(форум).docx.html"

Последний раз редактировалось Aver 11 ноя 2010, 15:58, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 ноя 2010, 15:57 
Борец

Это не в Первомайске тебя так? ))) Наши геи любят стоп линии. Я делал так. viewtopic.php?f=45&t=2071&

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 13:24 
Новобранец

Спасибо за информацию. Сегодня попробую составить иск. заявление. Остановили меня в Днепре.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 13:38 
Борец

сфотографируй стоп-линию, а то если домалюют, сложно будет шото доказать

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2010, 14:28 
Борец

Если и домалюют, то у них еще должна быть как минимум фтка его машины, которая эту линию пересекла... А так, если есть возможность и там линии действительно нет, то сфоткай канешна....

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа