Текущее время: 04 мар 2025, 23:22

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 12:54 
Борец

Дмитрий1 писал(а):
... если бы исполнитель не профукал сроки?...
тогда пришлось бы оплатить штраф.
сам с ними не сталкивался, но знающие люди подсказывают, что эти ребята не напрасно кушают свой хлеб.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 13:59 
Постоялец

Если бы сроки судебным исполнителем были соблюдены - варианта2 - оплатить штраф или договориться с ним.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 14:58 
Борец

Каким числом открыто исполнительное производство по данному штрафу? Судя по тому, что раньше не звонили, то недавно, а по закону об исп-ном производстве - не позднее 3 месяцев со дня наложения штрафа.

У меня было нечто похожее, но мне прислали Постанову об открытии производства, правда с большим опозданием.

Вот, что сделал я:

________ відділ
державної виконавчої служби
Одеського міського управління юстиції

від ________,
проживаю за адресою -
вул. __________, м. Одеса

КЛОПОТАННЯ

.....2009 року державним виконавцем ____________ відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції -"ВИКОНАВЕЦЬ"- винесено Постанову _серия_номер__ про відкриття виконавчого провадження щодо виконання Постанови про адміністративне правопорушення ____, складеної інспектором ...... ДПС ДАІ ... "_"__200__ року.

Вважаю, що вищезазначена Постанова _Серия_ номер_ винесена державним виконавцем з суттєвими порушеннями чинного Законодавства, провадження по ній має бути закінчене, а виконавчий документ - повернутий без виконання, з наступних підстав:
1. Державний виконавець був зобов'язаний відмовити у прийнятті виконавчого документу до виконання. Стаття 21 Закону України "Про виконавче провадження" чітко встановлює, що постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, можуть бути пред'явлені до виконання лише протягом трьох місяців. При цьому, ці строки встановлюються "з дня винесення відповідної постанови".
Таким чином, строк пред'явлення до виконання Постанови у справ про адміністративне правопорушення ___ сплив "_"__200__ року. Тому, діючи відповідно до Законодавства, державний виконавець мав виконати ст. 23 та 26 Закону України "Про виконавче провадження", які прямо зобов'язують його відмовити у прийнятті до провадження виконавчого документу, строк пред'явлення для примусового виконання якого минув, і винести про це відповідну постанову.
2. При цьому державний виконавець порушив також ст. 24 Закону України "Про виконавче провадження", яка прямо зобов'язує його не пізніше наступного дня надіслати стягувану боржнику копію винесеної ним Постанови про відкриття виконавчого провадження.
Щодо Постанови ___, винесеної державним виконавцем ="ВИКОНАВЦЕМ"=., то її було винесено "_"__200__ року, а, відповідно до відміток на поштовому конверті, боржнику її було направлено лише "_"__200__ р. - тобто із запізненням на два місяці.

Враховуючи вищезазначене, вважаю що державний виконавець виніс Постанову ____ із грубими порушеннями законодавства, та вношу клопотання про закінчення виконавчого провадження повернення виконавчого документу без виконання.

Дата Подпись ФИО

После этого производство закрыли.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 15:23 
Борец

а з штрафом,потім як було?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 окт 2010, 15:38 
Борец

ОГИС отправило в ГАИ отказ об открытии производства, а штраф в базе не числится (а вот это просчет ГАИ, т.к. отказ не отменяет штраф).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 окт 2010, 23:33 
Новобранец

Долги по украинскому законодательству хранятся 2 года, так что если юстиция не закроет, то в суд нужно подавать позов с просьбой закрыть производство в связи с истечением срока давности
А с юстицией я сталкивался: оштрафовали, а в суд не пошел - начал писать жалобы и инф запросы (там хватало на что писать). Меня отфутболили ГорГАИ, Прокуратура, а вот ОблГАИ не прислали ответ (положили на меня). Так вот я в юстицию накатал письмо, что "прошу приостановить производство, так как я обжалую постанову в ОблГАИ" и копию уведомления почтового.
Так вот как мне объяснили принцип их работы (это я к тому, что кто-то писал, что они не зря свой хлеб едят) - они просто положили мое дело в "долгий ящик" и я просто жду окончания срока давности. Прошло 4 месяца после моего письма им.
А ответа из ОблГАИ так и нет (прошло пол года), но мне повезло и штрафа в базе нет, и машину я сменил накануне, так что к следующему ТО 2 года уже пройдет точно
Удачи

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа