Текущее время: 04 мар 2025, 23:14

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Постанова по почте.
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 10:27 
Прохожий

Всем добрый день.
Недавно вечером меня словили на "фен", гаец решился составить протокол.
Я написал что с нарушением не согласен и подал три ходатайства (про перенос рассмотрения дела, про право на защиту и про рассмотрения дела по месту жительства) на отдельных листах, о чем было указано в протоколе. На месте гаец мне постанову естественно не выписывал. Но вот постанова вчера пришла по почте обычным письмом.
Посоветуйте правильное ведение дела.
Что с постановой этой делать? за нее подписи не ставились.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Постанова по почте.
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 11:41 
Борец

ну если ты хочешь ее оспаривать то считай что ты ее получил и расписался и начинай готовить иск.

можешь, правда, порвать и выбросить, но когда дойдет до ТО, то придется снова ее истребовать, восстанавливать сроки и все равно подавать в суд.

как-то так. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 12:17 
Прохожий

Я думал закрыть дело через 3 месяца. Постанову я не получал якобы, ходатайства у них мои есть, то есть обязаны дело в суд передать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 12:21 
Борец

rr-33 писал(а):
Я думал закрыть дело через 3 месяца.

интересно как? они просто передадут дело на ГИС и этим для них все закончится. а для тебя только начнется. конечно ты в 90% в конце концов выиграешь.... но сроки...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 12:44 
Прохожий

Т.е. ходатайства все нафиг не нужны?
Я думал повестку в суд ждать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 14:15 
Новобранец

rr-33 писал(а):

По книжке должны были вызвать в местный ДАЙ. А так решили попроще.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 14:28 
Прохожий

fire66 писал(а):
rr-33 писал(а):

Ну по книжке, как я полагаю, они дело в суд по месту жительства должны передать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 сен 2010, 14:55 
Постоялец

fire66 писал(а):
rr-33 писал(а):

Так -то для них проще , а вот КоАП нарушили : рассмотрели дело без гражданина ,
а это минимум заявление в прокуратуру .
Доказательств нарушения ПДД у ГАИ нет ,
Как простой вариант (может и получится ) жалобу в ГАИ о незаконном вынесении постановления , и рассмотрении протокола , а т.к. нет доказательств-закрытии протокола, Постановление храни ( в плане , что ты копию не получал и ни где не расписывался) Ну и будь готов к суду .Лучше сразу подавать иск , и если менты поступят согласно закона , проще иск отозвать .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2010, 10:13 
Прохожий

накатал такую жалобу в Голосеевское ГАИ. может будут дополнения и исправления?

Цитата:
Начальнику ВДАI Голосіївського р-ну
у мiстi Києві
майоруХxxxxxxx

вiд гр. ХХХХХХХХХХХХХ
проживаючого за адресою:
ХХХХХХХХХ

СКАРГА

«17» Вересня 2010 року стосовно мене було складено протокол, серiя: АА1 №ХХХХХХ (копiя додається) серiя за порушення правил дорожнього руху. Протокол та постанову склав iнспектор ДПС Голосіївського ВДАI м. Києва Велетень Сергій Миколйович (надалi за текстом-IДПС), жетон: XXXX
По сутi справи:
Я, ХХХХХХХ, близько 22-00 г. на власному автомобiлi марки «КІА» модель: «Церато» держ. номер: ХХХХХ виїхавши з вул. В. Касіяна після світлофорора, рухався по пр. Глушкова (в протоколі названо проспект вулицей) в бiк Одесської площі у щiльному потоцi автотранспорту.
Разом зi мною в автомобiлi знаходилась моя дружина : ХХХХХХ ( зазначена в протоколi як свiдок). Маю зазначити що Я почав рух зi свiтлофору ,на перехрестi з вулиці В. Касіяна та пр. Глушкова в оточеннi великоi кiлькостi машин якi стояли в очикуваннi дозволяючого сигналу свiтлофору. Проїхавши метрів 200 (двісті) в моєй машини зпрацював радар-детектор і Я навмисне звернув увагу дружини на спидометр автомобiля , аби вона також пересвiдчилась в тому ,що я рухаюсь у дозволенному швидкiстному режимi (приблизно 60 км/г).
Наблизившись до мiсьця росташування патрульного автомобiля, яких приховувався в неосвітлюванному місці, за перешкодою у вигляді рекламного щита, Я на вимогу IДПС зупинився з дотриманням вимог ПДР. IДПС Велетень С. М. показав менi прилад «Радіс» , на табло якого була зазначена швидкiсть 87км/г яка, з його слiв, начебто належала моєму автомобилю. На моє прохання надати докази належностi показникiв приладу «Радіс» моєму автомобiлю, я отримав вiдмову, оскiльки технiчнi можливостi данного приладу не дають змоги це зробити, IДПС Велетень С. М. не вiдреагував та почав вимагати документи i змушував пройти з ним до службового автомобiля для складання протоколу. Я вiдмовився покидати власне авто, остерiгаючись протоправних дiй з боку IДПС Велетень С. М. Я передав для ІДПС своi документи та, керуючись , ст.268 КУпАП повідомив ІДПС, что прямо зараз буду заявляти клопотання, у усному та письмовому вигляді, про відкладення розгляду справи, клопотання про право на захист та клопотання про розгляд справи по місцю проживання (в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»). Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями …59,… цієї Конституції.»
Отримавши моi документи в руки IДПС прослiдував у службовий автомобiль, та через деякий час повернувся з заповненим бланком протоколу. На моє прохання , роз,яснити менi моi права та обов,язки вiдповiдно до ст. 63 Конституцii Украiни, ст.268 КУпАП , IДПС лише дав мені аркуш паперу, на якому був вікладенний текст тієї статті.

Доречі, як зїясувалось за день до того, з моменту подання цієї скарги (тобто 24 вересня 2010 року) мені поштою надійшов лист за постановою, виписанною IДПС Велетнєм С. М., яка, нібито додавалась до данного протоколу (серiя: АА1 №ХХХХХ). І лише після цьго листа я побачив, что ІДПС, тоді на місці, вписав в протокол номер постанови, маскуючи цей запис під мої пояснення, тому я і не побачив його зразу. Меніж він і слова не сказав про існування ПОСТАНОВИ (АА ХХХХХ (не розбірливо в протоколі))! (про що свідчать докази відеозапису з місця події). Тим самим, не зважаючи на заявленi мною клопотання (які було додано до протоколу у письмовому вигляді, про що було зазначено в протоколі у моїх поясненнях), IДПС винiс постанову, без моєї присутності і не повідомивши мене, чим грубо порушив моi права, гарантованi КонституцієюУкраїни. Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями …59,… цієї Конституції.»

Уси цi факти ( а також відеєзапис з мiсця подii), свiдчать про неналежну пiдготовку особового складу відділення, та кидають тiнь на Вас особисто, як на керiвника.
Враховуючи викладене, iз зазначеними постановою та протоколом не погоджуюсь, оскільки він складений з порушенням норм права, є незаконним, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав:

ПІДСТАВИ ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОСТАНОВИ

1)Показники швидкості, встановлені приладом „Радіс”, не можуть вважатись доказом скоєння саме мною правопорушення, оскільки я не погоджуюсь, що приладом зафіксовано швидкість саме мойого автомобіля. Протокол складено з порушенням “Інструкції з організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху”, а саме пункту 2.13 у якому зазначено: „ До протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео- або інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів, та довідкові матеріали про власника транспортного засобу або особу, яка має право керування цим транспортним засобом” а також ст. 251 КУпАП. Прошу закрити справу у зв`язку з невідповідністью протоколу вимогам ст. 256 КУпАП та відсутністю складу адміністративного правопорушення на підставі ч.1 ст. 247 КУпАП.

2)Постанова винесена з грубим порушенням ч.1 ст.268 КУпАП:( «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»). Не зважаючи на заявленi мною клопотання, IДПС винiс постанову, (без моїєї присутності, та не повідомівши мене) чим грубо порушив моi права, гарантованi КонституцієюУкраїни. Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України ст.2: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями …59,… цієї Конституції.»

3)Протокол складений з такою кiлькiстю помилок та порушень не є дiйсним.

ПРОШУ:
1. Прийняти скаргу до розгляду.
2. Визнати протиправним та скасувати протокол серiя: АА1 №ХХХХХХ від 17 вересня 2010 року.
3. Визнати протиправною та скасувати Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серiя ААХХХХХ від «17» вересня 2010року.
4. Сповiстити мене письмово про результати розгляду скарги у сроки передбачені законодавством.

ДОДАТКИ:
1. Копiя протоколу (1 примiрник).
2. Копiя клопотання про вiдкладення розгляду справи (1 примiрник).
3. Копiя клопотання про вiдкладення розгляду справи у зв,язку з необхiднiстю звернення за юридичною допомогою (1 примiрник).
4. Копія клопотання про розгляд справи по місцю проживання (1 прімірник).
5. Копiя постанови з поштовим конвертом (1 примiрник).

Якщо моя скарга не буде належним чином розглянута, або не буде прийнято рiшення по даннiй справ у належний термн, мною буде поданий Адмнистративний позов до суду, та звернення до прокуратури про впровадження прокурорського нагляду по даннiй справ, та скарга до ГУДАІ України.

________________ ____________
Підпис

«24» вересня 2010року

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа