Вобщем ситуация следующая: возвращаясь домой (сам я из киевской обл) остановили меня за превышение скорости в ровенской обл +45км (стояли знаки ограничения 70 потом 50 (знаки без табличек дорожные работы) в населенном пункте - знак на синем фоне) на мой ответ инспектору что скорость не может принадлежать моей машине он только улыбнулся и сказал что-то типа: "а кому тому чеху что ехал впереди тебя" после непродолжительного спора мне сказали проехать немного вперед, где находился второй автомобиль гаи, там мне было предложено подписать пустой протол и ехать себе дальше, я отказался. В итоге инспектор заполнил протокол сразу вписав свидетелей своих гайцев, мою жену вписывать отказался. Так же мне сказали что это типа усное предупреждение будет, а протокол типа для отчетности, но не верю я им. когда я начал заполнять графу пояснення написав "не годен, не порушував" мне сказали что сейчас у меня отберут права и я поеду домой со справкой, пришлось дописать "знаку не бачив, прошу попередити усно". Ходотайство про слухання справи по місцю проживання правопорушника они не взяли, после сели в свои машины поехали оставив меня без копии протокола. Еще один момент, в графе свидетели я приписал фио своей жены, когда инспектор разговаривал со своим коллегой и не смотрел что я там пишу.
Вобщем стратегию как действовать я составил так: 1. Пишу в ровенское удаи информационный запрос. 2. Если приходит ответ что протокол составлен, то подаю в суд.
ниже текст того что собираюсь отправлять в ровенское удаи: Начальнику УДАI УМВС України в Рiвненськiй областi вул.С.Бендери, 14а, м.Рiвне, 33028
ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ
21 серпня 2010 року близько 9:00 рухаючись у щільному потоці транспорту на автомобілі Автозаз Т11133 сенс державний номер АІ 5858 АХ по трасі Рівне-Житомир у бік м. Житомир у районі с.______ був зупинений інспектором _________ (номер посвідчення ______, номер жетона______). Інспектором _____ був пред’явлений прилад для вимірювання швидкості «Беркут» з показанням 95км/год. Але данна швидкість не могла належати моєму автомобілю про що я повідомив інспектора. Після чого інспектор попросив передати йому документи і проїхати вперед до місця, де знаходився інший патрульний автомобіль. На новому місці до мене підійшов інший інспектор який представився старшим данного наряду і запропонував підписати пустий протокол і їхати далі, на що отримав від мене відмову. Почавши заповнювати протокол цей старший наряду відмовився вписати мого свідка (мою дружину що перебувала зі мною в авто) в графу свідки. Вписавши в графи свідки тільки співробітників ДАІ, один з яких взагалі не бачив того що відбувалось на дорозі. Потім інспектори відмовились приймати від мене клопотання про розгляд справи по місцю проживання власника авто. Після того як я написав в графі пояснення: «не згоден не порушував» інспектори повідомили мене що взагалі не повернуть мені посвідчення водія і в наказовому порядку примусили дописати «знаку не бачив, прошу попередити усно» і підписати протокол. Після підпису мною протоколу інспектори сіли в обидва службові автомобіля і поїхали не лишивши мені навіть копії протоколу. У зв’язку з вищезазначеним і відповідно до ст. 40 Конституції України, усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію», під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань. Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію», прошу письмово надати відповідь, в якій зазначити: 1. Чи був складений протокол від 21.08.2010. 2. У разі якщо протокол був складений надіслати мені копію протокола та постанови для оскарження них в судовому порядку. 3. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ, який заповнив протокол з метою подальшого подання позову до суду. 4. Надати прізвище, ім’я та по батькові, звання, посаду, повну назву та адресу місця роботи працівника ДАІ Піб, номерний знак РВ6666, номер посвідчення №666666 з метою подальшого подання позову до суду Відповідь прошу надати у повній відповідності до ст. 33 Закону України «Про інформацію», а саме, протягом десяти календарних днів письмово довести до відома запитувача, що його запит буде задоволено або що запитуваний документ не підлягає наданню для ознайомлення, та задовольнити запит протягом місяця.
Собственно вопросов несколько, для большинства они покажутся смешными, но попрошу ногами не пинать а дать ответы на следующие моменты (нужно до 25го все подготовить и отправить):
1. Как отправляются такие запросы, как обычное письмо, заказное или как-то по другому. 2. Что я должен положить в конверт, имеется ввиду сколько должно быть копий такого запроса, нужен ли конверт с обратным адресом и т.д. 3. Могу ли я так же с этим письмом подать ходотайство о рассмотрении дела по моему месту жительства. 4. Нужно ли расписывать в этом обращении ситуацию, что приключилась или просто написать "Прошу надати інформацию чи складався протокол від 21.08.10 на автомобіль державний номер ______" 5. Можно ли так же дописать про правомерность установки данных знаков в этом запросе, или это будет звучать как подтверждение моей вины.
Если все это уже где-то есть расписано, прошу дать ссылки, потому как изучение и поиск по форуму не дал мне ответы на данные вопросы. Зараннее благодарен за ответы и советы. п.с. Это первый раз со мной такое приключилось, потому прошу помощи у людей знающих.
|