Спасибо. Составил иск следуя рекомендациям. Постанова старого образа, нужно ли на это обращать внимание суда?
Иск
До какой суд указать лучше, любой киевский или тот где находится ГУ НП? районого суду м.Києва адрес нужен?
Позивач: ______________, Що проживає за адресою: ___________________________ тел. _______, e-mail:_______________ (можно ли указывать адрес съемного жилья? требуются ли какие-то документы подтверждающие аренду?)
Как лучше указать ответчика? Відповідач: Головне управління Національної поліції у м.Києві,вул. Володимирська, 15 , м.Київ, 01601, Україна (в постанове неразборчиво указано ГУПП или IУПП, правильно по идее ГУ НП?) Відповідач: Лейтенант поліції Демидко Сергій Іванович Роти №1, бат. №2 ГУ НП у м.Києві, вул. Володимирська, 15 , м.Київ, 01601, Україна
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
Про визнання дій (посадових осіб?) Відповідача протиправними та скасування Постанови в справі про адміністративне правопорушення, серія ___________, від 27.03.2016 року. (нужен ли этот абзац?)
Відповідно до ч.2 ст. 19 КАСУ позов подається за місцем (служби? знаходження?) відповідача(так можно?).
27 березня 2016 року, близько 14-30 я рухався автомобілем DAEWOO, державний номерний знак _________, по вулиці Антоновича, м. Києв та здійснив зупинку навпроти буд. 176 по вулиці Антоновича. Зупинка була здійснена без порушень, згідно Правил дорожнього руху України. Я залишив свій автомобіль, та повернувся до нього о 15-10 годині. Переконавшись у безпеці, та подавши сигнал початку руху, побачив Відповідача, який порушуючи ПДР перебігав з правої сторони дороги в моєму напрямку. Відповідач звернувся до мене та почав стверджувати, що я ніби-то зупинив свій автомобіль з порушенням правил дорожнього руху, а саме – ближче 10 метрів від перехрестя, п. 15.9(Ґ) ПДР України. Я не погодився з порушенням та запропонував Відповідачу провести виміри та зафіксувати відстань мого автомобіля від краю перехрещуваної проїзної частини, на що Відповідач відмовив та виніс щодо мене Постанову в справі про адміністративне правопорушення серія _________, якою наклав на мене штраф в розмірі 255 грн.
Вважаю, що дії Відповідача є протиправними, а Постанова в справі про адміністративне правопорушення серія ________ від 27.03.2016 року підлягає скасуванню за наступних підстав:
1) Відповідач жодним чином не здійснював будь яких вимірювань відстані мого автомобіля від краю перехрещуваної проїзної частини, який знаходився на значній відстані від мене. Таким чином, його твердження про мою зупинку ближче 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини є лише його суб’єктивною думкою та припущенням, яке не може бути підставою для притягнення до адміністративнох відповідальності; 2) Винесена Відповідачем Постанова на відповідає вимогам чинного законодавства, зокрема формуляр оскаржуваної Постанови був скасований та не має жодної юридичної сили відповідно до Наказу МВС №1395 від 07.11.2015 року, який вступив в силу 13.11.2015 року. Цей наказ скасовує дію формуляру, який використав Відповідач, та затверджує новий формуляр Постанови в справі про адміністративне правопорушення, який має кардинальні відрізнєння. Зокрема новий формуляр містить відривну квитанцію, обов’язковість якої передбачена ст. 283 КаАП. 3) Також відповідно до ст. 283 КпАП «Постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху повинна містити відомості про: технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис». Проте Відповідач таких відомостей до Постанови не вніс та жодної фото чи відеофіксації ніби-то вчиненого мною порушення не проводив. Зважаючи на вищенаведене, керуючись ст. 19, 55 Конституції України, ст. 2, ст. 17-20 КАС України, ст. 287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Дії Відповідача, лейтенанта поліції Демидко Сергія Івановича роти №1, бат. №2 ГУ НП у м.Києві, щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності визнати протиправними. 2. Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 27.03.2016 року, серії _______, про накладення на мене – адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять ) гривень скасувати.
ДОДАТКИ:
1. Копія адміністративного позову; 2. Копія Постанови від 27.03.2016 року, серії _________ (2 екземпляри); 3. Клопотання про звільнення від сплати судового збору. (надо ли?)
|