До Славутського районного суду Поштова адреса: ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛ., М. СЛАВУТА ВУЛ. ЛЕНІНА, БУД. 16
Позивач : Иванов Иван Иваонович , Поштова адреса : тел.ххххххх
Відповідач 1: ВДАІ Шумського РВ УМВС України в Тернопільській обл, Поштова адреса: Шумський район; м. Шумськ, вул. Українська, 47 тел. (03558) (258) 2-11-44
Відповідач 2: в особі інспектора ІДПС лейтенанта міліції Жук Василя Олексійовича Поштова адреса: Шумський район; м. Шумськ, вул. Українська, 47 тел. (03558) (258) 2-11-44
Адміністративний позов
про скасування постанови серії В01 №хххххх в справі про адміністративне правопорушення від 13 липня 2013 року. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУАП, звільннено від сплати державного мита.
Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. Постановою серії ВО1 №ххххххх інспектора Жук В.О., 13 липня 2013 року на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 250 грн. за адміністративне правопорушення, передбачене ч.6 ст 121 а саме порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів,з номерним знаком закріпленим у не встановленому місці. Вважаю, що Постанова серії ВО1 №ххххххх від 13 липня 2013 року про накладання штрафу в сумі 250 грн. за правопорушення, передбачене ч.6 ст.121 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ухвалена незаконно і необґрунтовано та підлягає скасуванню з наведених нижче підстав. Я, Іванов Іван Іванович, керуючи автомобілем ДАФ, державний номер ВХ ххххх, по дорозі Р-26 (Острог-Кременець-Радивилів), між м. Шумськ і с. Новостав, був зупинений інспектором Жук Василем Олексійовичем. Підійшовши, інспектор, представився і попросив предати документи. Він уважно їх оглянув, перевірив страховий поліс, реєстраційні документи, посвідчення водія, після чого обійшов автомобіль по колу. Потім інспектор повідомив мене, що в мене відсутній номерний знак на бампері належного мені автомобілю, після чого, будь-яких пояснень, почав складати протокол. Коли я почав йому пояснювати, що в бампері автомобіля ДАФ не передбачене місце (заводом виробником), щоб закріпити касету яка тримає номерний знак, та в технічному паспорті не вказано конкретного місця кріплення номерного знаку, в зв’язку з чим номерний знак знаходиться прикріплений на радіаторній решітці, не закритий сторонніми предметами, не забруднений, а також дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані 20 метрів, що не є порушенням п.ПДР 30.2. На механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв і тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка, а у правому нижньому кутку переднього вітрового скла транспортного засобу закріплюється талон про проходження технічного огляду. Забороняється змінювати розміри, форму, позначення, колір і розміщення номерних знаків, наносити на них додаткові позначення або закривати їх, вони повинні бути чистими і достатньо освітленими.
Звертаю увагу суду на те, що мене було зупинено о 16 год. 50 хв, розгляд справи було призначено також на 17 год. 0. хв, що фактично позбавило мене можливості скористатися своїм правом на захист та юридичну допомогу, а також надати данні що характеризують особу, її майновий стан, обставини що пом’якшують або обтяжують відповідальність. Це є прямим порушенням вимог ст.268 Кодексу України про Адміністративні правопорушення. Також, як видно з постанови, інспектор, виписуючи постанову не вказав обставини, якi вiн зобов'язаний з'ясувати при розглядi справи керуючись ст.280 КУпАП, а саме: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду…. Такі дії інспектора свідчать про його упереджене ставлення, викликане моїми запереченнями проти інкримінування мені неіснуючого правопорушення. Вважаю, що мною не було вчинено ніякого адміністративного правопорушення, а накладене на мене адміністративне стягнення є безпідставним. На підставі викладеного, керуючись ст.ст..4, 6 КАС України, ст..ст.33, 278, 279, 280, 283, 287, 288, 268 КУпАП України. ПРОШУ: 1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі. 2. Визнати дії інспектора Жук В.О. ПРОТИПРАВНИМИ при складанні протоколу та постанови від 17 липня 2013 року. 3. Скасувати постанову в справі про адміністративне правопорушення від 17 липня 2013 року, що виніс інспектор Жук Василь Олексійович, про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу на користь держави у розмірі 250 гривень за порушення Правил дорожнього руху та провадження по справі закрити.
Додатки: - копія протоколу серія АА2№ххххххх про адміністративне правопорушення; -2 ПРИМІРНИКА - копія постанови серії В01 №ххххххх в справі про адміністративне правопорушення; -2 ПРИМІРНИКА - копія адміністративного позову; -2 примірника на 2 аркушах - копія паспорту громадянина України позивача. - фотографії автомобіля -2 шт.
16 липня 2013 року _______________ (Іванов Іван Іванович)
|