Текущее время: 05 дек 2024, 04:10

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 49 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:15 
Прохожий

Добрий день. В мене трапилася така історія. Їду я по селі Селець Турійського районудесь зі швидкістю 80, мене зупиняє ДАЇвець і не представившись каже що я перевищив швидкість (пізніше я взнав що це начальник Турійського Даї Скуратівський Михайло по батькові нажаль забув), і показує на приборі "Радіс " 81. Я прошу в нього пред"явити мені документацію на пристрій, після чого він починає вимагати з мене вогнегасник, знак аварійної зупинки і аптечку. Я сказав що ще поки нічого не порушував і нічого не буду показувати. Він приніс мені документи на пристрій де було вказано, що похибка становить 2 км. Він починає вимагати документи для складання протоколу, на мої зауваження що до похибки приладу він ніяк не реагував. Я вимушений був вітдати документи. Він попросив пройти мене в їхню машину, я відмовився, після чого до мене підійшо його напарник Патейчук Вадим Васильович (якій і складав протокол) і сказав що від того чи я пройду в машину залежить сума штрафу. В протокол вписали швидкістя яку показав прилад.
Мене цікавить чи є в мене шанси оскаржити протокол і чи можна написати на пана Скуратівського скаргу, бо вів він себе дуже зухвало і нагло.
Изображение Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:24 
Борец

Вас розвели,этот прибор не имеет ф-ции фотовидеофиксации

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:29 
Прохожий

Ну саме це я і написав в протоколі...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:30 
Борец

Написали що незгодні і швидкість не ваша?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:34 
Прохожий

"З порушенням не згідний, докази у вигляді фото відео документації надані не були."

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:42 
Борец

Знайдіть десь було шо з НР таки прибори по за законом і ідіть до насяльника,як не відмінить тоді до суду

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:44 
Постоялец

Документи, навіть для складання протоколу, передавати не потрібно! Шукай козу (тут на форумі) позовної заяви і прав під себе. Посилайся на відсутність доказів по 251 статті КУпАП і похибку приладу 2км.
Відео/аудіо запис не проводив?
chupacabra писал(а):
Знайдіть десь було шо з НР таки прибори по за законом і ідіть до насяльника,як не відмінить тоді до суду

Немає чого до того насяльніка йти... одразу в суд.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:53 
Прохожий

Sanjak писал(а):
Документи, навіть для складання протоколу, передавати не потрібно! Шукай козу (тут на форумі) позовної заяви і прав під себе. Посилайся на відсутність доказів по 251 статті КУпАП і похибку приладу 2км.
Відео/аудіо запис не проводив?
chupacabra писал(а):

Немає чого до того насяльніка йти... одразу в суд.

Документи передав, тому що в салоні лишніх людей було 3 чоловіка і міг ще до того приколупатися. на відео не записував.
Я також думаю одразу до суду іти оскільки після понеділка закінчується 10 денний термін

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2013, 10:59 
Борец

Цитата:
Суд не бере до уваги покази приладу «Радіс», які зазначені в оскаржуваній постанові, оскільки в нього відсутня функція фото- чи відеозйомки, крім того, ОСОБА_2 не було представлено зафіксовану даним приладом швидкість і час. А тому відсутні підстави вважати, що швидкість, зазначена у постанові дійсно зафіксована призначеним для цього приладом та належить саме автомобілю, яким керував позивач.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29651675
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/30307875
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/29881920

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2013, 00:49 
Борец

добре, що і свідків немає в протоколі - в суді письмово заявити клопотання про виклик у якості свідків ваих пасажирів. Тут же вимоги ст.251 КУпАП не виконані взагалі.
Позовну заяву вже склали? Одразу ж викладіть сюди, може хтось щось підкаже. І обов*язково в понеділок в канцелярію суду здати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 апр 2013, 06:45 
Прохожий

Добрий ранок. Написав заяву прошу знаючих перевірити, в обід понесу до суду. На скільки я зрозумів шапка повинна бути з правого боку ? а в самому кінці поличка підпідпис ?

До Ковельського міськрайонного суду
Волинської області
45000, м. Ковель, вул.. Незалежності, буд. 15
т. 3-38-85

Позивач: Потапчук Марк Васильович

Відповідач:
Інспектор ВДАІ Турійського РВ капітан
міліції Патейчук Вадим Васильович
44800 Волинська обл., смт.Турійськ, вул. Луцька,
б.42, (03363) 2-11-22
інші засоби зв’язку невідомі

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови Серія ВА1 №154523 в справі про адміністративне правопорушення від 30 березня 2013 року

Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
«30» березня 2013 року близько 13 год. 57 хв. я рухався автомобілем Фиат Скудо, державний номерний знак АС7463ВВ, у напрямку смт. Турійськ по автомобільній дорозі в с.Селець.
Приблизно в цей час мене зупинив інспектор ВДАІ Турійського РВ. Як виявилось причиною зупинки, за думкою інспектора Патейчука Вадима Васильовича та згідно з його слів за показниками приладу Радіс, стало порушення мною вимог пункту 12.4 Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність згідно ч.1 ст. 122 КУпАП. Але мені не було пред'явлено жодного доказу порушення, крім безпідставних звинувачень.
На мої заперечення стосовно того, що я не вчиняв дій, які порушували б Правила дорожнього руху України, а рухався відповідно до цих Правил та встановленої Правилами швидкості, інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення від 30.03.2013 р. В протоколі зазначено, що я, Позивач, нібито порушив вимоги п. 12.4 Правил дорожнього руху і, що швидкість руху була виміряна приладом «Радіс № 2074».
Також, не зважаючи на мої заперечення, про що було вказано в протоколі, і врахувавши свої думки достатніми Відповідач, інспектор ВДАІ Турійського РВ Патейчук Вадим Васильович, прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260 грн., та виніс постанову серія ВА1№154523 в справі про адміністративне правопорушення від 30 березня 2013 року (копія додається).
Фактично мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час на приладі, який ніби-то пройшов з моменту вимірювання швидкості. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля неможливо, адже за таких умов різниця навіть у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобіля, який рухався попереду мене, позаду чи навіть в кількох десятках метрів від мого автомобіля в зустрічному напрямі. Проконтролювати напрям дії прибору в руках інспектора, я, їдучи за кермом свого автомобіля не міг. При цьому маю зазначити, що у момент, близький до вимірювання швидкості, в напрямку смт. Турійськ поблизу мого автомобіля позаду рухався та наздоганяв мене автомобіль. На зустріч також рухалось декілька автомобілів. Свої заперечення я виклав у поясненнях до протоколу. Згідно показань спідометру фактична швидкість мого автомобіля була 60 км/год.
Необхідно також зазначити, що відповідно до ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які дані, що встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративној відповідальності, та показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху. Але як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення, до нього додається тільки постанова по справі про адміністративне правопорушення. Отже маємо прийти до висновку, що вимірювач «РАДІС № 2074» не має функцій фото- і кінозйомки, відеозапису, тому з огляду на положення ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення не може бути визнаний доказом по справі.
Відповідно до п. 2.13 Інструкції «З організації провадження та діловодства у справах про адміністративні порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху», до протоколу, складеного з використанням показань технічних приладів, долучаються фото-, відео або інші матеріали, на яких зафіксовані показання цих приладів. Також зазначу, що згідно з ст.14-1 КУпАП законною є тільки фіксування порушення приладами автоматичної фото-, кіно- або відео зйомки. Фіксування вручну не відповідає вимогам закону.
Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що до нього не надано будь-яких матеріалів, на яких зафіксовано показання приладу «РАДІС № 2074» в порушення наведеного положення.
Також маю зазначити, співробітник ДАІ під час вимірювання тримав вимірювальний пристрій у руці, що робить можливим рух назустріч автомобілю, швидкість якого вимірюється, внаслідок чого відносна швидкість, зафіксована приладом, збільшується на величину швидкості зустрічного руху інспектора або його руки з приладом в напрямку автомобіля, швидкість якого вимірюється. Коректне показання прибору можливе тільки при нерухомій його фіксації. Свідків того, яким чином інспектором було здійснено вимірювання і швидкість саме якого автомобіля він вимірював не було.
Таким чином при складанні протоколу про адміністративне правопорушення та винесенні постанови по справі про адміністративне правопорушення відповідачем порушені вимоги ст. 251 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також порушено положення ст. 280 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адже відповідачем достеменно не встановлено, чи був винен у правопорушенні саме я, враховуючи, що окрім показань вимірювача швидкості руху «Радіс № 2074» будь-яких інших доказів не наведено.

Отже протокол від 30.03.2013 р. мені було надано на підпис після його складання та підписання інспектором. У протоколі мною зазначено зауваження про незгоду з висновками інспектора, адже Правила дорожнього руху України я не порушував; а також зазначено, що я рухався автомобілем з фактичноюі швидкістю 60 км/год, а отже виміряна швидкість може належить будь-якому з автомобілей, що рухались в цей час по дорозі с. Селець. Доказів про те, що швидкість на радарі належить саме моєму автомобілю, пред`явлено не було.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 251, 252, 254, 255, 276, 287, 288, 289, 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.10-15 Закону України „Про метрологію та метрологічну діяльність”, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, недоведеним з наступних причин:

рухаючись по автомобільній дорозі в с. Селець я виконував вимоги Правил дорожнього руху України щодо дозволеної швидкості; жодних доказів порушення саме автомобілем, яким керував я, не наведено.
За таких умов вважаю, що у моїх діях немає складу правопорушення, у якому мене визнано винним зазначеною постановою.

Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серія ВА1 №154523 в справі про адміністративне правопорушення від 30 березня 2013 року є необґрунтованою, протиправною, незаконною та підлягає скасуванню.

ПРОШУ:
1. Прийняти позовну заяву до розгляду.
2. Визнати протиправною та скасувати постанову серії ВА1 №154523 в справі про
адміністративне правопорушення від 30 березня 2013 р.
3. Витребувати в процесі досудової підготовки із Турійського взводу ДПС ДАІ протокол про адміністративне правопорушення від 30.03.2013р., виписаний відносно мене.

Додатки:
1. Копії позовної заяви на 3 арк. в 2-х прим.
2. Копія постанови серії ВА1 №154523 в справі про адміністративне правопорушення від
30.03.2013 р.

«08» квітня 2013 року______________________________

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 апр 2013, 06:49 
Прохожий

І Ще питання як всі ці документи заносити, скріплювати чи зшивати чи в файл ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 апр 2013, 20:03 
Борец

прийняли?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 апр 2013, 14:04 
Прохожий

Документи прийняли, навіть не дивилися, тільки підпис глянули чи є. Мені цікаво чому мені не дали ніякого документу про прийом заяви.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 апр 2013, 14:07 
Борец

що і навіть гроши не просили?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 49 ]  На страницу 1, 2, 3, 4  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа