Sashka, вот тебе готовый иск. Заполняешь пробелы и подаешь. Как и куда подавать знаешь или объяснить?
Кроме того, подаешь вместе со следующим ходатайтсвом:
Сообщение, не относящиеся к теме
До __________ районного суду м. Львова
Позивач:
_____________________,
Що проживає за адресою:
______________________,
Відповідач:
Рядовий поліції
Скольський Іван Михайлович
Роти №6, бат. №1 УПП у м. Львові,
Адреса: ______________________
КЛОПОТАННЯ
Відповідно до ст.106 КАС України - у позовній заяві зазначаються у разі необхідності - клопотання про звільнення від сплати судового збору.
Відповідно до ст.288 КУпАП постанову посадової особи про накладення адміністративного стягнення, може бути оскаржено у вищестоящий орган або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України, з особливостями, встановленими цим Кодексом. Особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
23 січня 2015 року Пленумом Вищого адміністративного суду України було постанову №2 в якій було прийнято таке рішення «Довідку про результати вивчення та узагальнення практики застосування адміністративними судами положень Закону України «Про судовий збір» довести до відома суддів апеляційних, окружних адміністративних судів та місцевих загальних судів.»
http://www.vasu.gov.ua/plenum/post_plen ... 23-01-2015«Питання справляння судового збору, крім Закону про судовий збір, регулюється іншим законодавством. Зокрема, відповідно до частини четвертої статті 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КУпАП) особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита… Припис частини четвертої статті 288 КУпАП не вступає в колізію з положеннями статті 5 Закону № 3674-VI, якою визначено пільги щодо сплати судового збору, оскільки коло вимог і осіб, які мають такі пільги за цим Законом, не є вичерпним. Крім того, у цьому випадку необхідно виходити з того, що норми частини четвертої статті 288 КУпАП є спеціальними нормами порівняно з нормами Закону про судовий збір. Отже, за подання до суду адміністративного позову про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення, якою особу притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, судовий збір не сплачується у порядку та розмірах, установлених Законом про судовий збір».
На підставі викладеного, ПРОШУ:
Звільнити від сплати судового збору.
Дата Підпис ПІБ
Обрати внимание, что форум урезает ссылку в ходатайстве. Поэтому при копировании в Word зайди по ней и скопируй ее полностью, иначе судья не сможет по ней зайти, если скопируешь так. Маловероятно, что он это будет делать, но надо все подавать красиво.
Ну, вот и сам иск. Могут быть опечатки, на ноуте нет проверки украинской орфографии:
До __________ районного суду м. Львова
Позивач:
_____________________,
Що проживає за адресою:
______________________,
Відповідач:
Рядовий поліції
Скольський Іван Михайлович
Роти №6, бат. №1 УПП у м. Львові,
Адреса: ______________________
Адміністративний позов
Я, ______________, 09.12.2015 року близько 22 години рухався по вул. Гетьмана Мазепи у м. Львові на автомобілі Honda Civic д/н ___________. Раптом я почав себе дуже погано почувати та втрачати контроль над керуванням. Тому я зупинився біля правого краю проїзної частини та вийшов з автомобіля. В мене періодично трапляється підвищення артеріального тиску, тому я пішов до найближчої аптеки, щоб купити ліки. Після придбання та застосування ліків я повернувся до автомобіля, де побачив відповідача. Відповідач почав стверджувати, що я ніби-то зупинив свій автомобіль з поругенням правил дорожнього руху, а саме – ближче 30 метрів від посадкового майданчмку. Я не погодився з порушенням та також пояснив відповідачу, що вимушений був зупинитися через хворобливий стан. В цей час я також викликав на міцсце швидку допомогу. Прибувші на місце медичні працівники надали мені медичну допомогу, після чого замірили артеріальний тиск, який виявився підвищеним. Відповідач спостерігав цей процес, проте всо одно завив про намір притягти мене до відповідальності. Я кілька разів заявляв клопотання про перенос розгляду справу у зв’язку з необхідністю отримання юридичної допомоги, але Відповідач відмовив мені та виніс щодо мене Постанову в справі про адміністративне правопорушення серія ПС2 №790393, якою наклав на мене штраф в розмірі 255 грн.
Вважю, що дії Відповідача є протиправними, а Постанова в справі про адміністративне правопорушення серія ПС2 №790393 від 09.12.2015 року підлягає скасуванню за наступних підстав:
1) Відповідач жодним чином не здійснював будь яких вимірювань від мого автомобіля до посадкового майданчику громадського транспорту, який знаходився на значній відстані від мене. Таким чином, його твердження про мою зупинку ближче 30 метрів до посадкового майданчику є лише його суб’єктивною думкою та припущенням, яке не може бути підставою для притягнення до адміністративнох відповідальності;
2) Відповідно до п.2.9. Правил дорожнього руху: «Водієві забороняється:
керувати транспортним засобом у хворобливому стані, у стані стомлення, а також перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції і увагу». Таким чином в будь-якому випадку я був зобов’язаний запинитися одразу, як відчув недомагання, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих;
3) Відповідно до ст. 268 КпАП: «Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права». Відповідач протиправно позбавив мене такого права, відмовивши в перенесенні розгляду справи у зв’язку з моєю необхідністю скористуватися юриличною допомогою, зважаючи на мій хворобливий стан. Заявлення мною клопотань та відмова в їх задоволенні з боку Відповідача була зафіксована мною на мобільний телефон, відеозапис з якого може бути мною надана на вимогу суду;
4) Винесена Відповідачем Постанова на відповідає вимогам чинного законодавства, зокрема ст. 283 КпАП. В ній не зазначена дата її складання, не зазначено конкретне місце вчинення правопорушення, а лише вказано місто Львів. Також формуляр оскаржуваної Постанови був скасований та не має жодної юридичної сили відповідно до Наказу МВС №1395 від 07.11.2015 року, який вступив в силу 13.11.2015 року. Цей наказ скасовує дію формуляру, який використав Відповідач, та затверджує новий формуляр Постанови в справі про адміністративне правопорушення, який має кардинальні відрізнєння. Зокрема новий формуляр містить відривну квитанцію, обов’язковість якої передбачена ст. 283 КаАП.
5) Також відповідно до ст. 283 КпАП «Постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху повинна містити відомості про:
технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис». Проте Відповідач таких відомостей до Постанови не вніс та жодної фото чи відеофіксації ніби-то вчиненого мною порушення не проводив.
Зважаючи на вищенаведене, керуючись ст. 19, 55 Конституції України, ст. 2, ст. 17-20 КАС України, ст. 287, 288 КпАП України,
ПРОШУ:
1. Дії Відповідача, рядового поліції Скольського Івана Михайловича роти №6, бат. №1 УПП у м. Львові, щодо притягнення мене до адміністративної відповідальності визнати протиправними.
2. Постанову по справі про адміністративне правопорушення від 09.12.2015 року, серії ПС2 № 790393, про накладення на мене – адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 255 (двісті п’ятдесят п’ять ) гривень скасувати.
ДОДАТКИ:
1. Копія адміністративного позову;
2. Клопотання про звільнення від сплати судового збору;
3. Копія Постанови від 09.12.2015 року, серії ПС2 № 790393 (2 екземпляри).
Дата Підпис ПІБ