до мене зателефонувала людина і попросила допомоги в схожій ситуацію, в зв"язку з тим що регістрація на форумі закрита викладу лист я.
Для складання свого позову хочу ознайомитись з повною версією цієї заяви.
Дякую!
Ссилочка на сторінку
viewtopic.php?f=41&t=28276&start=15 Цитата з заяви; Flashpoint.
Також зумисно ввів в оману мене як громодянина та використовував технічний прилад для фото-відео- фіксації якого немаєв пункті 2 переліку технічних засобів які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису діючого та затвердженого Наказом МВС України №33 від 01.03.2010, а саме:
“Про затвердження Переліку технічних засобів, що використовуються в підрозділах Державтоінспекції МВС для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху”,
2. Спеціальні технічні засоби, які працюють в автоматичному режимі, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису:
вимірювач швидкості радіолокаційний відеозаписувальний "ВИЗИР" з активованою функцією "автоматичний режим" модифікації "ВИЗИР 03";
вимірювач швидкості радіолокаційний з фотофіксацією "АРЕНА";
лазерний вимірювач швидкості транспортних засобів "TruCAM".
Проте, від ІДПС ДАІ _________ я не довідався про режим фіксації і роботи спеціального технічного засобу, яким на його думку є відеорегістратор, хоча питав про це, також інспектор проігнарував моє прохання про можливість перегляду відеозапису, на якому я, начебто порушую вимоги п.___ ПДР, і не надав мені такої можливості.
В доповнення відповідач ІДПС _______ порушив Наказ МВС України №111 від 27.03.2009р. «Про затвердження Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС», а саме п.п. 18.10.:
«Під час несення служби працівникам підрозділів ДПС забороняється використовувати технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні, та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув».
.....................................
Прошу судом на момент розгляду справи витребувати в ДАІ м. Рівне витяг з „Журнала обліку матеріалів про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки
дорожнього руху” про наявність зафіксованого матеріалу щодо порушень мною ПДР, зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису та самого відеозапису,що повинно відповідати чинної на данний час: „Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України N 77 від 26.02.2009” а саме :
п.п. 10.9. Матеріали щодо порушень правил дорожнього руху, зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, та постанови у справі про адміністративне правопорушення, винесені стосовно власників (співвласників) транспортних засобів, реєструються в Журналі обліку матеріалів про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, протягом однієї доби. У журналі реєструються матеріали щодо адміністративних правопорушень правил дорожнього руху, зафіксованих за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, та постанови про адміністративні правопорушення, винесені стосовно власників (співвласників) транспортних засобів, що надійшли з інших підрозділів.
п.п. 10.20. Справи про порушення правил, норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху підлягають зберіганню протягом трьох років. Матеріали про порушення правил дорожнього руху, зафіксовані за допомогою працюючих в автоматичному режимі спеціальних технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобів фото- і кінозйомки,
відеозапису, зберігаються в підрозділі в електронному вигляді протягом трьох місяців з моменту фіксації порушення. Видалення електронних матеріалів у зв'язку із закінченням установленого
терміну зберігання здійснюється в першій декаді кожного місяця, про що складається акт знищення.
Як вбачається із змісту протоколу про адміністративне правопорушення та оскаржуваної постанови, до них не додається жодних документів, пояснень свідків чи показань технічних приладів або технічних засобів, що мають функції фото-, кінозйомки, чи відеозапису, і які працюють в автоматичному режимі, та відповідають наказу МВС № 33 окрім усної згадки інспектора ДАІ про здійснення ним відеофіксації начебто мого “правопорушення” за допомогою невідомого пристрою.
Я категорично не погоджуюсь з винесеною стосовно мене постановою, вважаю її незаконною та такою, що має бути скасована.
Прошу суд, в разі заперечення проти адміністративного позову відповідачем, застосувати при вирішенні спору п. 2 ст. 71 КАС України
Зважаючи на викладене вважаю, що Постанова прийнята з порушеннями Конституції, Законів та НПА України, є не обґрунтованою, та протиправною.