Здравствуйте, уважаемые! Составил исковое заявление, прошу сделать замечания и поправить если что не так. Завтра хочу подать в суд.
районному суду м.Києва ---------------------
Позивач--- засоби зв’язку ----- Ідн. код ----
Відповідач: старший інспектор взводу ДПС СОМ ДТП ВДАІ ------- ----- засоби зв’язку -----
ПОЗОВНА ЗАЯВА про скасування постанови серії --- №----- про адміністративне правопорушення від «»серпня 2013 року Стаття 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи, в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України (далі –КАС). Статтею 19 (ч.2) КАС встановлено, що адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. Стаття 18 КАС вказує, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні, зокрема, усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності. Статтею 288 КУпАП передбачено, що особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
«» серпня 2013 р. близько год. хв. керуючи автомобілем ---- я рухався у потоці разом з іншими автомобілями з дозволеною швидкістю по вул.Богатирській у напрямку Московьского проспекту, я був зупинений старшим інспектором взводу ДПС ----. Незрозуміло відрекомендувавшись, інспектор звинуватив мене у перевищенні швидкісного режиму і показав зафіксовану на приладі «ВІЗИР» швидкість 87 км/год., і попросив передати документи. Я пред’явив документи, після чого інспектор розпочав складання протоколу про адміністративне порушення і постанови в справі про адміністративне правопорушення. Жодних доказів того, що саме я порушив правила дорожнього руху інспектор ДАІ не надав. Отже, постановою серії ---- № ---- про адміністративне правопорушення мене було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено на мене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 255 гривень за порушення, передбачене ч.1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за перевищення максимально допустимої швидкості в місті. У протоколі та постанові відсутні докази того, що відображена на приладі «ВІЗИР» швидкість належала саме моєму автомобілю. Я ж повторюсь що мій автомобіль рухався в потоці автомобілів яких мені інспектор не показав на фото з дозволеною швидкістю приблизно 70 км/год. Прошу звернути увагу, що прилад ВІЗИР, яким було зафіксовано нібито моє правопорушення, має працювати при певних погодних умовах, а саме певна вологість, атмосферний тиск та температура. На моє прохання, інспектор не зміг довести що погодні умови на момент моєї зупинки співпадають з умовами роботи які викладені в інструкції до приладу ВІЗИР.
У поясненнях до протоколу я вказав про свою незгоду з обвинуваченням, и просив перенести розгляд справи, щоб був час отримати юридичну консультацію. Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є незаконним та необґрунтованим,. Пунктом 12.4. ПДР України встановлено, що у населених пунктах транспортні засоби можуть рухатись зі швидкістю не більше 60 км/год. Швидкість мого авто була не більше 70 км/год. Ч. 1. ст. 122 КпАП України встановлена адміністративна відповідальність лише у випадку порушення встановлених обмежень швидкості руху більш як на двадцять кілометрів на годину. Як я вказав, інспектор після винесення протоколу відразу ж «написав» і постанову про адмінпорушення. Однак розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання заперечення на протокол та постанову, документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, порушує мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, якими я не мав можливості скористатися. При накладенні конкретного розміру штрафу не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення, на що вказує ст. 33 КУпАП. За таких обставин мої процесуальні права при такому «розгляді» справи грубо порушено. Також прошу звернути увагу, що інспектор склав протокол та постанову з порушеннями, а саме: в протоколі вказав дату розгляду справи 28.08.2013, та чомусь не вказав час розгляду справи, та вказав незрозумілу адресу Богатирська 23. Дана адреса, є промисловою зоною, вздовж приблизно одного кілометра. В той же час, інспектор виписав постанову датою 22.08.2013, та знову не вказуючи часу винесення. Вважаю що це є порушення в заповненні документів суворої звітності з цілю фальсифікації. Враховуючи вищевикладене вважаю, що постанова серії --- № ---- від «»серпня 2012 р. про адміністративне правопорушення винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства України, є необґрунтованою та незаконною, а тому підлягає скасуванню. Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 33, 122, 245, 251, 252, 254, 283, 287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 6, 7, 18, 19, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, п. 12.4, Правил дорожнього руху України, ПРОШУ: ПРОШУ:
1. На підставі ст.288 КУпАП України звільнити мене від сплати судового збору.
2. Визнати дії інспектора ДПС -------- щодо складання постанови серії --- № ---- від «» серпня 2013 р. про адміністративне правопорушення про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 255 гривень за порушення ст. 122 ч.1 КупАП, незаконними.
3. Визнати постанову серії ---- № ------ від «» серпня 2013 р про адміністративне правопорушення протиправною та скасувати її, а провадження по справі закрити.
Додаток: 1. копія адміністративного позову; - 2
2. копії постанови серіЇ ____ № ________ від «___»_______ 20___ р. ; - 2
3. копії протоколу серії ____ № ________ від «___»_______ 20___ р.; -2
4. копія паспорту та ідентифікаційного номеру; -1
5. копії водійського посвідчення. -1
Буду ооочень благодарен за ответы.
|