1. Як вказувати дані інспекторі, якщо в постанові вони не чітко записані? Чию давати адресу і телефон?
2. Потрібно вказувати на те, що інспектори не хотіли протягом тривалого часу віддавати копію постанови після мого підпису про отримання, бо я написав що не ознайомлений з 268? І додавати відео?
3. Чи потрібно прикріпляти відео доказ із страхівкою?
4. Що ще потрібно виправити чи доповнити?
Ще не знаю якому //районному суду м. Львова
Це адреса суду?// 36002, м.Полтава, вул Навроцького, 5/
Позивач: ПІБ Юрій Андрійович
адреса Хвильового **\**
засоби зв’язку 093*********
Ідн. код 341020****
Відповідач: інспектор патрульної поліції 3 батальйону
лейтенант поліції ПІБ Скірка Степан Миронович
адреса: 79053, м. Львів, вул. Перфецького, 19
телефон відділення поліції??//засоби зв’язку (032) 234-09-44; (0322) 64-69-41
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серії ПС2 №_______ про адміністративне правопорушення
від «26» березня 2016 року
«16» березня 2016 р. близько 00 год. 05 хв. керуючи автомобілем ЗАЗ 1105 рухався по вул. Б. Хмельницького я був зупинений інспектором 3 взводу ДПС ____ПІБ Скіркою Степаном Мироновичем . Інспектор поліції звинуватив мене у порушенні користування зовнішніми освітлювальними приладами, а саме керуванням автомобілем в темну пору доби без ближнього світла фар і попросив передати документи. Оглянувши мої документи інспектор переписав мої дані, а потім попросив пред’явити страховий поліс. Я намагався пояснити інспектору, в яких випадках пред’являється страховий поліс, але він відмовився слухати та направився до службового авто для складання постанови в справі про адміністративне правопорушення.
Отже, постановою серії ПС2 № ____ від «26» березня 2016р. про адміністративне правопорушення мене було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладено на мене адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 425 гривень за порушення, передбачене ч.1 ст. 122 та ч.1 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення та , за невиконання 19.1 ПДР «У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості незалежно від ступеня освітлення дороги, а також у тунелях на транспортному засобі, що рухається, повинні бути ввімкнені такі світлові пристрої: a)на всіх механічних транспортних засобах — фари ближнього (дальнього) світла» та 2.4 ПДР «пред'явити для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1».
В автомобілі, яким я керував, було ввімкнене ближнє світло фар, яке я чітко бачив на дорожньому покритті. Жодних доказів того, що я порушив правила дорожнього руху інспектор не надав. Страховий поліс я не відмовлявся пред’явити, в чому можна переконатись на відео. Під час та після складання постанови жодних вимог пред’явити страховий поліс не було.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП та ч.1 ст. 126 КУпАП є незаконним та необґрунтованим.
У ст.16 Закону України про дорожній рух вказано, що водій повинен пред’явити страховий поліс у випадках, передбачених законодавством. У ст. 21 ч.2 Закону України про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів вказано, що контроль за наявністю договорів страхування здійснюється лише при складанні протоколу.
Зі ст. 268 КУпАП я був ознайомлений лише після складання постанови, а саме безпосередньо перед підписом про отримання копії постанови. При накладенні конкретного розміру штрафу не враховано особу, матеріальний стан та інші обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення, на що вказує ст. 33 КУпАП. За таких обставин мої процесуальні права при такому «розгляді» справи грубо порушено.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова серії ПС2 № ________ від «26» березня 2016 р. про адміністративне правопорушення винесена з порушеннями моїх прав та чинного законодавства України, є необґрунтованою та незаконною, а тому підлягає скасуванню.
Прошу особливу увагу звернути суд на норму, встановлену ч. 2 статті 71 КАС, відповідно до якої в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
Стаття 289 КУпАП зазначає, що «скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. Кодексом адміністративного судочинства встановлено, що для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк.
На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 33, 122, 245, 251, 252, 254, 283, 287, 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статтями 6, 7, 18, 19, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.16 Закону України про дорожній рух, ст. 21 ч.2 Закону України про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів
ПРОШУ:
1. На підставі ст.288 КУпАП України звільнити мене від сплати судового збору.
2. Визнати дії інспектора поліції Скірку Степана Мироновича щодо складання постанови серії ПС2 № ________ від «26» березня 2016 р. про адміністративне правопорушення про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 425 гривень за порушення ст. 122 ч.1 КупАП ст. та 126 ч.1 КупАП незаконними.
3. Визнати постанову серії ПС2 № ________ від «26» березня 2016 р. про адміністративне правопорушення протиправною та скасувати її, а провадження по справі закрити.
Додаток:
1. копія адміністративного позову;
2. копії постанови серії ____ № ________ від «___»_______ 20___ р. ;
3. копія полісу (сертифікату) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів;
4. копія паспорту та ідентифікаційного номеру;
5. копії водійського посвідчення;
6. відео де показаною, що я не відмовлявся пред’явити страховий поліс
https://www.youtube.com/watch?v=uLw_BVi00hQ .
Дата підпис _____________ ПІБ