Текущее время: 03 мар 2025, 06:09

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 30 сен 2013, 11:21 
Постоялец

Добрий день/вечір.
Сьогодні зранку їхав на роботу. Проживаю в м. Тернополі. Повертав з пр. Бандери на вул. Татарську. На цій вулиці організовано односторонній рух. Біда в тому, що знак про односторонній рух встановлено не відразу на перехресті, а на стовбі метрів за 10 після нього. При повороті я опинився на "ніби зустрічній" смузі - перед знаком "Односторонній рух".
Пошук тут по форуму щось нічого не дав, хоча прехрестя проблемне і там часто пасуться гаїшники.
Ось що знайшов в неті:
http://pravoscope.com/act-postanova-2-a ... znacheno-s
http://pravoscope.com/act-postanova-2-a ... znacheno-s
Ті ж ситуації, і обидва рази постанову не скасовували. :(
В протоколі я написав, що обгін не виконував. Менти зазняли то все на відео, і мені його показували. Там дійсно видно,що я виконую поворот і опиняюсь у лівому ряді.
Як думаєте, є шанс оскаржити?
Дякую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2013, 11:31 
Постоялец

Протокол
Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2013, 11:35 
Борец

Зайди в яндекс карты и найди этот перекресток, сделай скрины и выложи с разных ракурсов .... очень тяжело понимать твою проблему без реальной видимости самого перекрестка.

Украинцы не Россияне, они воевать не любят, но умеют. А Россияне любят! но не умеют...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 30 сен 2013, 20:33 
Постоялец

Фоток нема. :( Ось відео з того перехрестя:
viewtopic.php?f=58&t=36479
або це ж саме:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 3Kwl4#t=55

На початку ролика наліво повертає синій жигуль-таксі. Я сьогодні їхав саме так, як він. А знак "Односторонній рух" видно вже на 54-55 сек. - на стовбі справа. І менти там само стояли, що і на ролику.

При повороті наліво я опинився у лівому ряді. На думку дайців, я виїхав на смугу зустрічного руху, бо знак встановлено далі через декілька метрів. А до знаку - двосторонній рух. Та ж фігня є у другому рішенні суду з мого першого поста. Але оскільки я повертаю на вулицю з одностороннім рухом, то чому б мені з лівого ряду не повернути у лівий?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 окт 2013, 22:19 
Постоялец

Сьогодні подав позов.

Адміністративний позов.

30 вересня 2013 року посадовою (службовою) особою – інспектором дорожно-патрульної служби, сержантом Полевим Тарасом Мироновичем складено протокол серії АА2 № 125167 про адміністративне правопорушення (далі – протокол), передбачене частиною 2 статті 122 КУпАП та винесено постанову серії ВО1 № 189432 у справі про адміністративне правопорушення (далі – постанова).
У протоколі та постанові вказано, що 30 вересня 2013 р. приблизно о 09:14 год. я виконав обгін на перехресті під час повороту з проспекту С. Бандери на вул. Татарську. На мою вимогу інший інспектор, імені котрого я не знаю (бо він не представився), продемонстрував мені відеозапис з побутової відеокамери, де видно мій маневр, який можна трактувати як виїзд у лівий ряд вул. Татарської.
У протоколі я зазначив, що на мою думку обгону не виконував, оскільки згідно правил дорожнього руху обгін – це випередження попутного транспортного засобу з виїздом на смугу зустрічного руху. Оскільки на вул. Татарській організовано односторонній рух, то я вважаю, що на зустрічну смугу не виїжджав.
У зв’язку з цим ПРОШУ:
Скасувати постанову в справі про адміністративне правопорушення серія ВО1 № 189432.

"____" жовтня 2013р. _________

До адмінпозову додаються:

1. Копія протоколу АА2 № 125167 від 30.09.2013 р. про адміністративне правопорушення – на 1 арк.
2. Копія постанови ВО1 № 189432від 30.09.2013 р. в справі про адміністративне правопорушення – на 1 арк.

На засіданні буду подавати клопотання про надання відео. Якщо його не буде (в чому сумніваюсь) то хай гуляють.
Якщо буде - зміню позовні вимоги на 22 статтю. Може пройде.

А так - ДЯКУЮ ВЕЛИКЕ всім за поради та допомогу. :shock: Ги-ги :!:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2013, 09:59 
Постоялец

Ігор На встречную выехал, но обгон не делал. Протокол за обгон, должны остановить ТС который обганялся в качестве свидетеля, должны продемонстрировать на видео ТС, который обганялся, если такого нету - обгона не было, протокол сфальсифицирован. Спорить о выезде на встречку - бесполезно, да и в этом случаэ это не касается протокола.

Че это они решили изменить статью нарушения, выезд - на встречку был 100% работащим и в данном случае тоже. А обгон - надо еще наличие обгоняемого ТС. Может вы поворачивали налево вместе с другим ТС, который двигался правее?
"обгін - випередження одного або кількох транспортних засобів, пов'язане з виїздом на смугу зустрічного руху;" Если был ТС правее, то было ли опережение? Короче, главный вопрос - был ли обгон или не был )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 окт 2013, 23:00 
Постоялец

Сьогодні з відділу технічного нагляду міськради отримав копію схеми організації руху на цьому перехресті. Саме цікаво, що згідно цієї схеми при виїзді з двору, який видно зліва на відео між 49-55 сек. має бути знак 5,7,2 - Виїзд на дорогу з одностороннім рухом. Так що не було там в мене ніякого обгону. Я просто повернув з лівого ряду у лівий, випередивши, можливо, транспортний засіб, що повернув у правий ряд.
Справа в тому, що ті собаки казали, що спеціально для виїзду з цього двору знак 5,5 Односторонній рух- встановлено трохи далі, а на початку вулиці - двосторонній рух. Тепер треба, щоби суддя в це все вникнув, щоб захотів вникнути.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2013, 20:53 
Постоялец

Відбулось засідання. ДАІ представляв такий собі старший чоловічок. Він завжди представляє їх в судах з адмінсправ. Хто був - той знає. Цього разу (на відміну від мого попереднього в 2010 р.) він виявився неготовим до моїх дій. Думав, що я буду наполягати на тому, що:
- інспектор не представився;
- камера побутова;
- відео підроблене
і т.д. і т.п.

А я надав копію схеми організації дорожнього руху. У відповідь - тільки його слова про те, що ця схема:
1 - недійсна
2 - вона не відповідає реальному стану речей.

На що я заперечив, що:
- документального підтвердження про іншу схему в нього немає;
- що не схема не відповідає дійсності, а дійсність не відповідає схемі.
На запитання судді, коли зміни відбулись, той відповів, що давно.

В результаті відео поки що не демонстрували, хоча клопотання про це я заявив на самому початку, але не наполягав в даному випадку. Засідання перенесли на наступний вівторок для того, щоб ДАІ підготувало нову схему руху.

Цікаво, де вони її візьмуть. Я тут покопався в ЗУ Про дорожній рух. Там чітко виписано, що організація руху в компетенції місцевих рад та їх виконкомів. А для ДАІ - тільки погодження таких схем.
Для підстраховки подав у техвідділ інф. запит з питаннями:
- чи вносились зміни в схему руху після червня 2005 р. (саме цю схему мені надали у відповідь на мою заяву)?
- хто ще має право вносити зміни у схему руху?
- чи узгоджували інші організації ці зміни з техвідділом?
В понеділок перед судом заберу відповідь. Сподіваюсь, якщо ці гайдони не займуться відвертою фальсифікацією документів, то ніякої іншої схеми вони не принесуть.
Чекаємо наступного тижня.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2013, 11:24 
Постоялец

Відбився. Правда з втратами.
Представник ДАІ нічого не приніс у підтвердження того, що схема руху змінена. Відповідь на поданий мною інформзапит тільки це підтвердила.
В ході засідання стало зрозуміло, що початкові мої вимоги про скасування постанови можуть бути незадоволені. Тому я подав уточнення позовних вимог, в яких просив обмежитись усним попередженням на основі ст. 22 КУпАП.
Постанова саме з таким рішенням і була винесена судом. Тобто винен, але тільки формально.
Постанову заберу 22 листопада. Якщо треба - викладу сюди.
Баланс:
мінуси: порушення є,
втрачено суму судового збору (щось біля 40 грн.)
три поїздки в суд (час і проїзд)
Плюси: штраф платити не буду (425 грн.)
ще раз переконався, що не варто завжди погоджуватись з постановами, винесеними міліціянтами.
Все.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа