Текущее время: 05 дек 2024, 04:46

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Правила форума

ВНИМАНИЕ!! РАЗДЕЛ С ЖЕСТКОЙ МОДЕРАЦИЕЙ!

1. В этом разделе Вы можете создавать темы с просьбой о помощи в составлении исков, жалоб, заявлений.
2. Тема не должна дублировать уже существующую тему. Обязательно пользуйтесь поиском перед созданием темы.
3. Название темы должно коротко, но подробно описывать проблему.
4. Бессмысленные названия тем (eg. "Помогите", "Спасите", "Нужна помощь" строго запрещены.
5. При создании темы, максимально подробно опишите Вашу проблему с указанием детальной хронологии событий. Также, прикрепите все документы, которые имеются у Вас (копии протоколов, постановлений, актов и т. д.
5. Строго запрещено написание сообщений, не относящихся к теме. Писать можно только прямые вопросы и ответы правового характера в рамках темы.
6. После решения Вашего вопроса, если тема исчерпана, автор темы должен нажать кнопку "Принять ответ" в виде зеленой галочки в сообщении, в котором максимально подробно описан ответ на Ваш вопрос.

ТЕМЫ И СООБЩЕНИЯ, НАРУШАЮЩИЕ ДАННЫЕ ПРАВИЛА, БУДУТ УДАЛЯТЬСЯ БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ!

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 июн 2013, 11:29 
Постоялец

Отослал жалобу в ГАИ (и прокуратуру) на инспекторов ГАИ за оскорбления и нарушения законов и приказов МВД по поводу общения с гражданами. ЗамПрокурора Рябов не услышал оскорблений и не увидел нарушений законов и приказов. И перевел стрелки на решение вопроса в гражданском порядке через суд.

Как же ж прокуратура защищает ГАИшников!

Ответ прокуратуры
-----------------

Изображение

Жалоба
-------

Начальнику ВДАІ Дніпровського району м. Києва
02090, м. Київ, вул. Лобачевского, 23а

СКАРГА

Предметом цієї скарги є образливі висловлювання інспектора ДАІ Гапонько О.М.

Я, , 10/01/2013, приблизно о 10:30, рухаючись в автомобілі Хюндай, д.н., був зупинений за адресою м. Київ, вул. Будівельників 26 працівниками ДАІ, які пересувалися на автомобілі ВАЗ, д.н. 2006. Працівник ДАІ, який звернувся до мене, повідомив мені, що він - старший лейтенант Андруша Валентин Миколайович, інспектор з дізнання, знак КІ0142. Також під час моєї зупинки та складання адміністративного протоколу був присутній другий працівник ДАІ.

З метою встановити особу другого працівника ДАІ, який був присутній при зупинці та спілкувався зі мною, я звернувся із запитом на інформацію до ВДАІ Дніпровського р-ну м. Києва. Я отримав відповідь №48/10із від 26/02/2013 ВДАІ Дніпровського р-ну м. Києва, в якій було зазначено, що працівник ДАІ, який чергував з інспектором з дізнання Андрушею В.М., та був присутній під час моєї зупинки - це інспектор сектору оформлення матеріалів ДТП та дізнання ВДАІ РУ ГУМВС в м. Києві, капітан міліції, Гапонько Олександр Михайлович.

Під час спілкування зі мною 10/01/2013, приблизно о 10:45 за адресою м. Київ, вул. Будівельників інспектор ДАІ Гапонько О.М. образливо висловлювався на мою адресу. А саме, висловлювався таким чином:

1) "ви - несвідомий громадянин, із-за такіх страна розваліваєтся", 2) "как вы своих детей будете учить…?! чему вы их научите!?".

Такі висловлювання вважаю образливим, адже я свідомий громадянин, та не вважаю ототожнення с тими, хто розвалює державу, коректним відносно мене. Я країну не розвалюю та не маю відношення до таких людей. Також, образливими вважаю сумніви щодо моєї здатності виховувати дитину, позаяк не існує таких причин так вважати.

Від інспектора ДАІ Гапонько О.М. на мою адресу лунали погрози затримати мене до райвідділу, а саме: "нужно в райотдел доставлять".

Інспектор ДАІ Гапонько О.М. допускав при спілкуванні зі мною надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки та погрози, пред'являв неправомірні та незаслужені звинувачення, допускав коментарі, які не стосуються виконання службових обов'язків.

Право кожного на повагу до його честі та гідності визначено в ст.28 Конституції України, ст.270 ЦК України та відповідно до ст.3 Конституції людина, її життя і здоров’я, честь і гідність визнаються найвищою соціальною цінністю.

Згідно статті 297 ЦК України, кожен має право на повагу до його гідності та честі. Гідність та честь фізичної особи є недоторканими.

Відповідно до п.17.2 Наказу №111, у взаємовідносинах з учасниками дорожнього руху забороняється допускати при спілкуванні надмірний тон, грубість, неввічливе викладення зауважень, образливі вирази або репліки, погрози, пред'являти неправомірні та незаслужені звинувачення.

Згідно Наказу №111 п.27.1, взаємовідносини працівників підрозділів ДПС з учасниками дорожнього руху мають ґрунтуватися на принципах дотримання законності,забезпеченні свободи та недоторканності особи та її прав, уважному, доброзичливому і шанобливому ставленні до громадян.

Згідно Наказу №111 п.27.2, у розмові з громадянами працівники підрозділів ДПС зобов'язані виявляти спокій і витримку. Недопустимі грубощі, вирази та репліки, які ображають людську гідність, будь-які дії, що свідчать про неповагу до громадян, коментарі, які не стосуються виконання службових обов'язків.

Згідно вимог дисциплінарного статуту, затвердженого Законом України від 22.02.2006 року № 3460-IV -Вимог Присяги працівника ОВС України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.1991 року № 382, Кодексу честі працівника ОВС України, затвердженого наказом МВС України від 11.01.1996 року №18, Етичного кодексу працівника ОВС України, затвердженого рішенням колегії МВС України №7км/8 від 05.10.2000 року, які вимагають від працівника міліції суворого додержання Конституції України, діючого законодавства України, виконання вимог статутів, які видаються у межах їх повноважень.

Згідно «Закону про Міліцію» ст.3, діяльність міліції будується на принципах законності, гуманізму, поваги до особи.

Згідно «Закону про Міліцію» ст.5, міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт.

Зазначені вислови інспектора я вважаю, незаконними, ображаючими мене, як громадянина України, що порушують мої права, які гарантує мені Конституція України і Закони України, та принижують мою честь та гідність.

За цих обставин та керуючись ст. 7, 19 Закону України «Про звернення громадян",

ПРОШУ:

1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку та надати оцінку законності за фактами викладеними в цій скарзі.
2. Визнати протиправними дії інспектора ДАІ Гапонько О.М. щодо зневажливого ставлення та висловлювання на мою адресу звинувачень щодо нездатності виховувати дитину, про мою причетність до розвалювання країни, тощо.
3. Притягнути до відповідальності інспектора ДАІ Гапонько О.М. за образливі висловлювання.
4. Письмово повідомити в установлені законом строки про результати перевірки та вжиті заходи.

13/05/2013

Оскарбление
-----------

phpBB [video]

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 июн 2013, 13:03 
Борец

понапридумывают люди себе всяких правил, а потом сами же и мучаются от них.

Есть простейший способ дарованный богом, чем он не такой...?

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа