aphalin писал(а):
Якщо в межах одного структурного утворення (ГУМВС, а ОблДАІ входить у структуру ГУМВС), то керівник своєю резолюцією може направити до відповідного підрозділу для розгляду по суті.
Чи ви оформляли як заяву про злочин?
Вероятно нет, но я думал, если прочитают описание, то и так поймут, что там преступление. Я там писал не только про геев. Они могли разбить жалобу на несколько подразделений?
Цитата:
ЗАЯВА
4 травня 2013 р., приблизго о 15:20 я помітив біля перехрестя пр. Леніна та вул. Лобановського патруль ДАЇ. Пам'ятаючи про те, що нещодавно були затримані перевертні у формі ДАЇ, я підійшов до інспекторів та попрохав показати свої посвідчення, щоб впевнитись, що вони не злочинці. (номер патрульної машини 1191, номера жетонів ЗП 0126 та ЗП 0112). Вони навідріз відмовилися виконувати ст. 5 ЗУ “Про міліцію” і не показали посвідчення та почали вимагати мій паспорт.
ЗП 0112 на мое прохання показати посвідчення відповів “Покажите документы”, я звісно відмовився, тоді він заявив “Згідно ЗУ “Про звернення громадян” анонімні звернення не розглядаються (тому документи я вам не покажу)”. Мене дуже сильно обурив такий жахливий правовий нігілізм та зухвала поведінка інспекторів.
Я відійшов від них, та підійшов до трьох міліціонерів, що знаходились поряд, та попрохав їх перевірити посвідчення у підозрілих осіб у формі інспекторів ДАЇ. Вони відмовилися. Це були капітани Волотюк Олександр Валерійович, Сковронський Віталій Вікторович та Гриньов Олександр Миколайович.
Я відійшов від них, та попрямував до іншого патрулю за таким же проханням. Вони порадили погрозити інспекторам дзвінком на 102. Я повернувся до інспекторів та застосував цей аргумент. Злякавшись та наклавши у штанці при згадуванні 102, вони на моє ДВАНАДЦЯТЕ ! прохання всеж показали посвідчення. Увесь цей час, вони безпідставно вимагали у мене документи та явно не знали своїх обов'язків згідно ЗУ “Про міліцію”, або зухвало іх ігнорували. Вимагаю притягнути інспекторів до відповідальності, та перевірити їх знання нормативних актів.
Показуючи посвідчення, інспектор ЗП 0112 жестами покликав трьох капітанів, до яких я підходив раніше. Капітан Сковронський безпідставно звинуватив мене у тому, що я своїми діями заважаю працювати міліціонерам, що є цілковитою нісенітницею, бо вимога показати службове посвідчення на прохання громадян закріплена у нормативних документах якими керуються співробітники міліції.
Я був затриманий та мене повели, як я думав, для складання адмін. протоколу. Капітан Сковронський одразу ж ще раз безпідставно звинуватив мене у порушенні громадського порядку. Цитую “К нам подошли люди и сказали что вы к ним приставали и обидно высказывались в их адрес”. Так як “невідомий” відмовився себе назвати та дати письмові пояснення, то капітан Гриньов виніс мені ПОПЕРЕДЖЕННЯ, тобто НЕЗАКОННО піддав мене адмінистративному стягненню. Зауважу, що моя відеокамера безперервно записувала усі мої дії, і з запису видно, що я ні до кого не чиплявся, а увесь час розмовлял лише зі співробітниками міліції.
Далі Гриньов, який втратив право носити звання капітана, почав погрожувати мені фальсіфікаціею адмін. Протоколу. На моє зауваження, що відсутня “жертва мого злочину” він відповів “Я найду вам жерту и кого угодно”. У цей час за моею спиною вже теж не капітан Волотюк запропонував звинуватити мене у “порушенні громадського порядку”.
Вони вже зібрались мене відпускати, без складання будь-яких документів, коли я сказав “Зовите вашего начальника, буду на вас жалобу писать. Тут мимо проходил какой-то жирдяй майор, его позовите”. Гриньов взяв мене під руку та потягнув до службового фургону зі словами “Пройдёмте, я на вас составлю админ. Протокол”, що э прямим порушенням ст. 30 ЗУ “Про Інформацію” ніхто не може бути притягнутий до відповідальності за висловлення оціночних суджень. Незважаючи на цю статтю, Гриньов мене затримав та почав фальсифікувати на мене рапорт, але зрозумівши всю свою недолугість, він припинив це робити, та коли я спитав “Ви мене затримуете?”, він відповів “Ні, вас ніхто не затримє” та відмовився визнати той факт, що він притягнув мене до автівки під руку. У цей час підійшов ще один капітан, який почав вимагати у мене мої особисті данні (прізвище,ім'я та по-батькові) він також відмовився показати своє службове посвідчення.
Я повернувся до патруля ДАЇ. Іх було вже трое, я попросив новенького ЗП 0113 показати посвідчення, на що вім відповів “Я не обязан показывать каждому” та пішов геть.
Отже, я вимагаю провести грунтовну на всебічну перевірку викладених фактів, та прийняти вмотивоване рішення, а також провести додаткові заняття з вивчення законів України серед особистого складу ДАЇ.
У якості доказів можу надати відеозапис усіх описаних мною подій.