Начальнику Управління державної автоінспекції Управління Міністерства внутрішніх справ в Миколаївській області.
вул. Новозаводська, 1-Б м.Миколаїв, 54056.
КОПІЯ: До Адміністрації Президента України:
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11
ХХХХХ
м. Первомайськ Миколаївська обл.
вул. ХХХХХХ
Скарга
Предметом даної заяви є повідомлення про невиконання працівником ДАІ МВС України вимог Доручення Президента України від 01.09.2011 року.
Відповідно до вимог Доручення Президента України від 01.09.2011 року доручається голові МВС України забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо:
права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.
31.03.2013р. Я рухаючись на власному авто по вул. Революції, на перехресті с вул. 25 років Жовтня, що у м. Первомайськ, був зупинений прапорщиком Петрушенко С.А. взводу супроводження. Після моєї зупинки працівник міліції висловив вимогу, щоб я надав йому документи при цьому не повідомивши мені причину зупинки та суті скоєного правопорушення. Тільки після мого зауваження, прапорщик Петрушенко повідомив, що я ніби порушив ПДР України. На моє прохання надати доказ мого порушення та скласти протокол працівник міліції продовжував наполягати, щоб я надав йому документи. Все наше спілкування було заснято на відеореєстратор, встановлений в моєму авто. З відеозаписом Ви можете ознайомитися за адресою
http://youtu.be/RmKCLXCcLeg З запису чітко видно, що порушення в якому мене звинувачено я не скоював, а сам працівник міліції порушив як розпорядження президента, так і інші закони та накази регламентуючі діяльність міліції в цілому, та підрозділів ДАЇ зокрема.
Також прапорщик Петрушенко С.А. повідомив мені, що перехрестя вул. Революції та вул. 25 років Жовтня є місцем концентрації ДТП. Хочу звернутися до Вас з проханням вжити заходів щодо усунення недоліків в організації дорожнього руху на зазначеному перехресті, яке зі слів працівника міліції є місцем концентрації ДТП - відсутні знаки пріоритету на перехресті, відсутня розмітка та чисельні глибокі вибоїни, як на самому перехресті, так і на під'їзді до нього.
На підставі ст.ст. 18,19,20 Закону України «Про звернення громадян», ст. 40 Конституції України, прошу:
• Провести ґрунтовну та всебічну перевірку даної заяви, притягнути до дисциплінарної відповідальності винного працівника ДАІ та його безпосереднє керівництво за ігнорування вимог Закону України «Про міліцію» та Доручення Президента України від 01.09.2011 року.
• Вжити заходів по усуненню недоліків в організації дорожнього руху на перехресті вул. Революції та вул. 25 років Жовтня, що в м. Первомайську.
• Притягнути до відповідальності осіб які відповідають за стан дорожнього покриття, дорожніх знаків та розмітки на зазначеному перехресті. .
04.04.13 р