Немного скорректировал запрос. Очень хочу услышать мнение опытных борцов ДК - это будет мой первый запрос серьезный. Можете посвящать;))))))))))
Цитата:
Начальнику Управління ДАІ МВС України
у Дніпропетровській області
Вовчуку Миколі Васильовичу
Адреса: 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Ширшова, 9
Информаційний запит
(доступ до публічної інформації)
Вих. №ДП01-02012012П
2 січня 2012 року я рухався по дорозі від села Новогригорівка до села Письменне. Близько 13.00 я проїжджав поворот на село Рубанівське. У цей час у зворотному напрямку рухався автомобіль ВАЗ 2109, який, згідно з зовнішніми ознаками, був автомобілем ДАІ (були присутні проблискові маячки синього та червоного кольору, а також надписи на автомобілі). Автомобіль рухався з вимкнутими маячками синього або червоного кольору, що видно на доданому відео та може бути підтверджено моєю дружиною, яка знаходилася поруч зі мною на передньому пасажирському сидінні. Автомобіль ДАІ почав повертати праворуч в сторону села Рубанівське, але почав гальмувати. Не дочекавшись повної зупинки автомобіля, інспектор ДАІ вибіг на дорогу, на ходу автомобіля, щоб мене зупинити. Після його сигналу я зупинився з вимогами ПДР, хоча інспектор палицею показував на місце, де зупинятися заборонено – ближче 10 метрів до перехрестя. Після зупинки він потребував мої документи, пояснивши це відпрацюванням Дніпропетровської області. Після цього я попросив документи цього інспектора. ПІБ інспектора: Шляхов Максим Юрійович, що перебуває на посаді інспектора ДПС.
Після пред’явлення водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, інспектор ДПС Шляхов Максим Юрійович затребував пред’явити страховий поліс, який пред’являється виключно у випадках ДТП або написання протоколу про адміністративне правопорушення. Я почав йому пояснювати, що його вимоги є незаконними, але він почав вводити мене в оману шляхом того, що пояснював, що у зв’язку зі змінами у законодавстві, я мушу показувати страховий поліс, хоча стікер був присутній на лобовому склі у визначеному ПДР місці, що підтвердив інспектор ДПС Шляхов Максим Юрійович у своїй розмові зі мною.
Також мушу зазначити, що на відео чітко видно, що службовий автомобіль припаркований з порушенням вимог ПДР, п. 15.9 ґ).
Користуючись своїми правами, гарантованими Заявнику Конституцією та Законами України, а так само керуючись ч. 1 ст. 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації"
ПРОШУ
не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання даного Запиту, надати Заявнику письмово інформацію та роз’яснення щодо наступного
1. Чи має право співробітник ДАІ під час служби, рухаючись поза населеними пунктами, рухатись без увімкнених проблискових маячків?
2. Чи може працівник ДПС вимагати страховий поліс без складення протоколу у даному випадку?
3. Чи буде покараний інспектор ДПС Шляхов Максим Юрійович за порушення закону?
4. Хто перебував за кермом у даній патрульній машині?
5. Чи буде покараний інспектор ДПС, який був за кермом, за порушення ПДР?
Також прошу надати:
1. Копію наказу про відповідальність за скоєне правопорушення Шляхова Максима Юрійовича.
2. Копію Постанови про винесення адміністративного покарання водію автомобіля ДПС, який зупинився на перехресті.
Додатки:
1. Відеозапис спілкування зі співробітником ДАІ на CD-диску.
Ралик О.М. 18.01.2012