MrJerry2981 писал(а):
Цитата:
Або вкажіть мені, де саме в Протоколі, або в Постанові, є напис про НЕ ПЕРЕДАВ.
Читайте уважніше:"не надав, тобто не передав для перевірки..."
Це написано в протоколі!!!
Так-так. Визнаю. Трохи був неуважним. Не те щоб неуважним, поки не закачав на свій комп фото протоколу, не міг нормально збільшити і почитати, що там пише інспектор.
Але в будь якому разі, я б будував захист не на цьому, а на тому, що документи були пред'явлені, як того вимагає Закон та адмінкодекс, а інспектор посилаючись на недіюче законодавство склав протокол та наклав штраф.
Далі, за Законом "Про міліцію", інспектор порушив (ст.4
Цитата:
Стаття 4. Правова основа діяльності міліції. Правовою основою діяльності міліції є: Конституція України, цей Закон, інші законодавчі акти України, постанови Верховної Ради України, укази Президента України, постанови Кабінету Міністрів України, нормативні акти Міністерства внутрішніх справ України, Загальна декларація прав людини, міжнародні правові норми, ратифіковані у встановленому порядку.
та ч. 1, ст. 5)
Цитата:
Стаття 5. Діяльність міліції та права громадян. Міліція виконує свої завдання неупереджено, у точній відповідності з законом. Ніякі виняткові обставини або вказівки службових осіб не можуть бути підставою для будь-яких незаконних дій або бездіяльності міліції. Для забезпечення громадського порядку працівники міліції зобов’язані вживати заходів незалежно від свого підпорядкування.
визнати дії інспектора незаконними і т.д...
на жаль з Кримінальним кодексом я ще не дуже знайомий.