Ось така вийшла позовна заява. Можливо ми щось опустили, чи не так написали?
До: Тернопільського міськрайонного суду 46000, м. Тернопіль вул.Театральна 54
Позивач: К…………………… 46000, м. Тернопіль вул. Т…………………. Тел.: 097
Відповідач 1: УДАІ УМВС в Тернопільській області м. Козова
Відповідач 2: Лучка Андрій Богданович інспектор ДПС в м. Козова
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення за порушення Правил дорожнього руху України, закриття провадження по справі про адміністративне правопорушення від 16.11.2011 серії ВО1 №………………… . Цей позов підлягає розгляду в судах на підставі ст.288 ч.3 КУпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДПС та їх посадові особи. 16 Листопада 2011 року 9:30 години я, керуючи автомобілем BMW…………………….. , державний номер ВО …………, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу РСА №…………………….. , з дотриманням правил дорожнього руху рухався по вул. І.Франка в с. ………. Козівського р-н. я був зупинений інспектором який не представився нагрудний знак ТЕ №0081 . Зупинившись, я відразу запитав у інспектора,чи порушував я ПДР, інспектор відповів що «Ви не користуєтесь зовнішніми світловими приладами» за умов недостатньої видимості, (хоч і на вулиці був туман, але видимість була набагато більшо, ніж 300 метрів). Після чого інспектор попросив передати права на керування автомобілем і «техпаспорт». Я йому відповів, що документи в руки я не передам, так як жоден закон мене не заставляє це виконувати, і зупинка мого автомобіля безпричинна та незаконна. Всю нашу розмову я фіксував на відео реєстратор, який кілька днів як купив і ще не зрозумів як ним користуватись тому дата на відео не відповідає дійсності. Інспектор ДПС почав мені погрожувати розправою в рай-відділенні за відео зйомку. За кілька хвилин підійшли ще 2 інспектори, і вже в трьох почали мене залякувати, на що я почав вимагати в них поводити себе в рамках закону, який вони порушують, вимагаючи в мене передати їм документи і пройти до них в службове авто. Я відповів складайте протокол документи я вам пред`являю, вони почали переписувати дані з документів в блокнот, та робити відео запис на звичайний фотоапарат, що я їм заборонив робити, але вони все одно продовжували. На мою вимогу про доведення законності передачі документів я почув ви «повинні». І почали вимагати прочитати їм їхні права! Дані з моїх реєстраційних документів були переписані в протокол про адміністративне правопорушення, після чого інспектори пішли в свій автомобіль для його подальшого заповнення, на якій основі мені не повідомивши. Один з інспекторів зупинив два автомобілі, і їхніх водіїв (наскільки я зрозумів) взяли як свідків, ті люди зі мною не спілкувались а мовчки підійшли до патрульного авто, і підписали складений на мене протокол. Один з працівників ДПС підійшов до мене і знову почав погрожувати розправою у рай-відділку, за зйомку. Я зателефонував своєму батькові, щоб він підійшов на місце зупинки, тому що боявся за своє життя і здоров`я. Через 15-20 хвилин вони підійшли з заповненим протоколом, і запитали чи буду я писати пояснення, на що я відповів «буду», відповідь була такою «то виходь з машини і пиши», я звісно відмовився від такої пропозиції і попросив передати протокол мені в руки, але працівники міліції мовчки віддали мені копію протокола (серія ВО1 № …….) про адмін. правопорушення, і постанову на 500 грн. Протокол був складений працівником Лучка Андрій Богданович, який мене не зупиняв, протокол складений за порушення правил дорожнього руху п. 2.4а, ч.1 ст. 126 КУпАП: «НЕ ПЕРЕДАВ ДЛЯ ПЕРЕВІРКИ посвідчення водія тех. паспорт та страховий поліс» в протоколі дійсно вписані 2 людини як свідки, в місцях де я мав поставити свої підписи, рукою інспектора написано відмовився, а також з моїми правами мене не ознайомили.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення є незаконним, неправомірним, необґрунтованим, недоведеним з наступних причин: 1. Правил ПДР я не порушував. 2. Інспектори ДПС вели себе нахабно та зухвало. 3. Інспектор ДПС Лучка А.Б. не надав мені протокол для ознайомлення та на підписання. 4. Я виконав вимогу ст. 126 КУпАП, а саме пред'явив документи для перевірки. 5. Інспектор ДПС порушив: -наказ №111(п.6.2, п.6.2.5, п.6.3.2, п.25.2) -ст. 364 Зловживання владою або службовим становищем -ст.365 Перевищення влади або службових повноважень -ст.356 Самоправство -ст.25.2 незнання законів і їх правових актів. -ст.19 ч.2 Конституції України 6. Закон Про міліцію (ст.5)
Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП, особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита. На підставі викладеного, керуючись статтями 287, 288, 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
ПРОШУ: 1. Прийняти до провадження даний адміністративний позов про скасування постанови про адміністративне правопорушення від 16.11.2011р. серії ВО1 № …….. 2. Відповідно до ч. 5 ст. 288 КУпАП звільнити мене від сплати державного мита. 3. Постанову серії ВО1 № ……….. в справі про адміністративне порушення від 16 листопада 2011 року, про накладення на мене, ……………. адміністративного стягнення по ст. 126 ч.1 КУпАП в розмірі 500 (п`ятсот) гривень визнати протиправною та скасувати. 4. Провадження по адміністративній справі закрити, відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП в зв’язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення. 5.Витребувати маршрутний лист за 16.11.2011 Лучка А.Б. та його посадову інструкцію.
ДОДАТКИ: 1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення від 16.11.2011 серії ВО1 № …………… - 1 аркуш. 2. Копія постанови в справі про адміністративне порушення від 16.11.2011 року серії ВО1 №………………. – 1 аркуш. 3. Диск DVD з відеозаписом розмови з працівниками 16.11.2011р. 4. Копія клопотання про надання прав на захист – 1 аркуш.
_________________ impossible is possible / Неможливе - можливо
|