Текущее время: 01 мар 2025, 22:29

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 73 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: ДАІшник : Я не КМ :)
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 16:36 
Борец

yuralful
+1 спорить не буду
Тему считаю актуальной, составлю (выложу тут для "согласования") информационный запрос, так как железных аргументов сгонять ГАИ с полосатых островков пока не вижу... Судя по материалам, выложенным в инете, ГАИ таки все время ссылается на 111 приказ и многим автомобилистам сложно им противоречить. Думаю, офф ответ от них многое разъяснит, посмотрим что получится...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 17:47 
Борец

Отвлекся... но подготовил:

Начальнику УДАІ ГУМВС України в Донецькій області
полковнику міліції
Астапковичу Володимиру Івановичу
83023, м. Донецьк, вул. Ходаковського, 10

Януковича Сашка, що зареєстрований за адресою:
83030, м. Донецьк, вул. Кучми, б. 6, кв. 6
Фактичне місце мешкання:
83053, м. Донецьк, вул. Мюнхаузена, б. 4, кв. 4
E-mail: [email protected]

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЗАПИТ

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні звернення або особисто звертатись до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ст. 10 Закону України «Про інформацію» право на інформацію забезпечується зокрема: обов’язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення. Згідно ст. 14 Закону України «Про доступ до публічної інформації » розпорядники інформації зобов’язані надавати достовірну, точну та повну інформацію, а також у разі потреби перевіряти правильність та об’єктивність наданої інформації. Та відповідно до ст. 20 Розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Суть інформаційного запиту:

По вулиці Артема міста Донецька на ділянці дороги між площею ім. Леніна та готелем «Донбас Палац» посеред двох напрямків руху розташована розмітка по формі «острівця», див. мал. 1:
Изображение
Кожен день на цьому «острівці» стоїть автомобіль ДАЇ.
Згідно п. 15. «ЗУПИНКА І СТОЯНКА» ПДР України,
«15.1. Зупинка і стоянка транспортних засобів на дорозі повинні здійснюватись у спеціально відведених місцях чи на узбіччі.
15.2. За відсутності спеціально відведених місць чи узбіччя або коли зупинка чи стоянка там неможливі, вони дозволяються біля правого краю проїзної частини (якомога правіше, щоб не перешкоджати іншим учасникам дорожнього руху).
15.3. У населених пунктах зупинка і стоянка транспортних засобів дозволяються на лівому боці дороги, що має по одній смузі для руху в кожному напрямку (без трамвайних колій посередині) і не розділена розміткою 1.1, а також на лівому боці дороги з одностороннім рухом.
Якщо дорога має бульвар або розділювальну смугу, зупинка і стоянка транспортних засобів біля них забороняються.»

Отже ПДР України не передбачена можливість здійснення зупинки та стоянки на зазначеній вище частині дороги, що розділяє напрямки руху.

Керуючись ст.ст.9, 10, 32, 33 ЗУ «Про інформацію», ст.ст. 3, 4, 5, 10, 14 ЗУ «Про доступ до публічної інформації», прошу письмово надати відповідь на такі питання:

1. Що означає дорожня розмітка по вулиці Артема на ділянці дороги між площею ім. Леніна та готелем «Донбас Палац» посеред двох напрямків руху розташована по формі «острівця»?

2. Чи є правомірним паркування автомобілів (в тому числі службових автомобілів ДАЇ) на ділянці дороги, що розділяє напрямки руху, та за формою має розмітку «острівця»?

3. Прошу вказати нормативні документи чинного законодавства України, що регулюють норми та правила користування ділянкою дороги, що розділяє напрямки руху, та за формою має розмітку «острівця».

Магистры, прошу подкорректировать - это мой второй запрос. Прошу знатоков так же сообщить о целесообразности направления - а вдруг баян... :?: спасибо!

З.Ы. пока на больничном - хочу отправить на мыло, если толку не будет отправлю по почте

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 17:56 
Борец

Баян почти годовой выдержки, по существу они все равно не ответят. viewtopic.php?f=55&t=4667

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 18:12 
Постоялец

Koba писал(а):
по существу они все равно не ответят.

А коли вони починають мудрувати, то такі перли видають. Тож, пеший ход, відправляй, бажано по почті, а там видно буде.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 18:16 
Борец

Koba
спасибо за ссылку, кнопочку клацнул, простите за невнимательность, и где модераторы :lol: ? шутка...

По теме:
Правильно ли я понял из темы, что "отступать ГАИ от правил дорожного движения (порядок движения, остановки и стоянки) могут при включенном проблесковом маячке красного или синего цвета" ? И стоять где попало без него нельзя?

З.Ы. я все-таки отправлю, сегодня на мыло, завтра-послезавтра по почте. Пусть будет для коллекции... с ГАИ как с лотереей... А один ответ в нашу пользу может помочь всем водителям.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 18:30 
Борец

По мыло отправил... Подожду 5 дней, если молчёк - продублирую по почте.
Кстати, было интересно СПУСТЯ ГОД эту тему заворотить по многим регионам и сравнить ответы, как по этой теме viewtopic.php?f=2&t=15254
Может найдутся желающие, тема, вроде как, активизировалась... чины поменялись... ответы может тоже будут оригинальные :?: :?: :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 19:14 
Борец

А я другое в ролике увидел - выигранную психологическую атаку на гайца... после которой тот был уже "снизу". Даже если был в чём то прав... Ну согласитесь.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 19:16 
Борец

я кликнул +1, но и ГАец повел себя сдержанно, согласитесь...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 20:42 
Борец

пеший ход писал(а):
Правильно ли я понял из темы, что "отступать ГАИ от правил дорожного движения (порядок движения, остановки и стоянки) могут при включенном проблесковом маячке красного или синего цвета" ? И стоять где попало без него нельзя?

Не из темы ) Из ПДР )

Цитата:
3. РУХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ІЗ СПЕЦІАЛЬНИМИ СИГНАЛАМИ

3.1. Водії оперативних транспортних засобів, виконуючи невідкладне службове завдання, можуть відступати від вимог розділів 8 (крім сигналів регулювальника), 10 — 18, 26, 27 та пункту 28.1 цих Правил за умови увімкнення проблискового маячка синього або червоного кольору і спеціального звукового сигналу та забезпечення безпеки дорожнього руху. За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 фев 2012, 08:56 
Постоялец

пеший ход писал(а):

Не правильно. Должно быть еще "невідкладне службове завдання". Простое патрулирование им не является. Вот если бы они ограничивали зону захвата преступников или гнались за кем-то - тогда да. А простое патрулирование или "нагляд за дорожнім рухом" - это их обычная работа и тут мигалка не поможет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 10:58 
Борец

Ха-ха!!! Такого ответа по-моему еще не было!

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ МВС УКРАЇНИ В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
Управління державної автомобільної інспекції
83023, м. Донецьк, вул. Ходаковського, 10

«10» лютого 2012 р. №

На №

Шановний ------------------!

Повідомляємо, що Управлінням ДАІ ГУМВС України в Донецькій області в межах компетенції Державтоінспекції розглянуто Ваш інформаційний запит щодо дорожньої розмітки, нанесеній на середній частині вул.Артема в м.Донецьку на ділянці від площі ім. Леніна до пр. Гурова, правомірності зупинки і стоянки автомобілів (у тому числі службових автомобілів ДАІ) на розділових острівцях безпеки, а також щодо нормативної бази, яка регулює ці питання.
Згідно статті 16 Закону України «Про автомобільні дороги» міські вулиці і дороги знаходяться у відданні органів місцевого самоврядування і є комунальною власністю. Відповідно до статей 6 і 9 Закону України «Про дорожній рух» питання утримання вулиць і доріг та організації дорожнього руху на них, у тому числі встановлення технічних засобів регулювання руху і нанесення ліній дорожньої розмітки, відносяться виключно до компетенції їх власника, яким є Донецька міська рада.
Відповідно до погодженого з ДАІ і затвердженого органами місцевої влади «Проекту дорожньої розмітки по вул. Артема» на вказаній ділянці вулиці посередині проїзної частини міським комунальним підприємством нанесена дорожня розмітка 1.16.1, яка позначає напрямний острівець, що розділяє транспортні потоки протилежних напрямків руху.
На цей час загальні технічні вимоги і правила застосування дорожньої розмітки на автомобільних дорогах і вулицях регулюються Національним стандартом України ДСТУ 2587:2010 «Розмітка дорожня» (чинний з 01.04.2011року). У цьому стандарті правила застосування розмітки за
номером 1.16.1 визначені пунктом 7.2.17.
Відповідно до Закону України «Про дорожній рух» єдиний порядок дорожнього руху по автомобільним дорогам і вулицям на території України встановлюють і регулюють Правила дорожнього руху України, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001р. № 1306, із змінами. Питання здійснення і заборони зупинки і стоянки транспортних засобів регулюються розділом 15 Правил дорожнього руху України, а правила застосування дорожньої розмітки розділом 34 ПДР України.
Разом з тим, Правилами дорожнього руху України не введено конкретну ЗАБОРОНУ здійснення зупинки і стоянки автомобілів (у тому числі службових патрульних автомобілів ДАІ) на позначених дорожньою розміткою 1.16.1 напрямних острівцях, що розділяють транспортні потоки протилежних напрямків руху, поза межами смуг руху проїзної частини вулиці. Також, Правилами не передбачено заборону перетинання транспортними засобами ліній дорожньої розмітки 1.16.1, які позначають на дорожньому покритті вулиці напрямні розділові острівці.
Під час несення служби працівниками ДАІ на транспортних засобах застосовуються різні тактичні способи, одним з яких відповідно до п. 12.3.3 Інструкції, затвердженої наказом МВС України №111-2009 (далі Інструкція), є дислокація патрульного автомобіля в місцях його найкращої видимості для всіх учасників дорожнього руху з одночасним пішим переміщенням працівника до найбільш напружених ділянок руху.
Також, одним з методів несення служби є застереження учасників дорожнього руху від порушень правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху (п.12.7.3 Інструкції). Застереження учасників дорожнього руху є впливом на їх поведінку самим перебуванням працівника підрозділу ДПС на найбільш напруженій ділянці маршруту, а також за допомогою роз'яснення водіям Правил дорожнього руху (1306-2001-п, 306а-2001-п) під час зупинки транспортних засобів.
Завдання на застосування того чи іншого способу та інші конкретні завдання ставляться на інструктажах відповідно до стану аварійності та дисципліни учасників дорожнього руху, що склалися на окремій ділянці вулично-дорожньої мережі.
Так, завдяки вірному вибору форм та методів несення служби працівниками ДПС ДАІ в районі перехрестя вулиці Артема з проспектом Гурова, яке зареєстровано як місце концентрації ДТП, у даному аварійно-небезпечному місці протягом 2011 року та січня 2012 року не допущено жодної автопригоди.

З повагою, .........

ГОСПОДА, НА ОСТРАВКАХ МОЖНО ПАРКОВАТЬСЯ!!! с иронией... :lol: :!:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 11:13 
Борец

Дык там кроме 1.16.1 - 1.16.3 есть 1.1 которую пересекать прямо запрещено. Ответ не компетентный имхо.

Цитата:
1.1 (узкая сплошная линия) - разделяет транспортные потоки противоположных направлений и обозначает границы полос движения на дорогах; обозначает границы проезжей части, на которые въезд запрещен; обозначает границы мест стоянки транспортных средств и возле проезжей части дорог, не отнесенных по условиям движения к автомагистралям;

Цитата:
1.16.1-1.16.3 - обозначает направляющие островки в местах деления, разветвление или слияние транспортных потоков;

Линии 1.1 и 1.3 пересекать запрещается. Если линией 1.1 обозначено место стоянки или возле проезжей части, сопредельный с обочиной, эту линию пересекать разрешается.
В порядке исключения, при условии обеспечения безопасности дорожного движения, разрешается пересекать линию 1.1 для объезда недвижимого препятствия, размеры которой не дают возможности осуществить его безопасный объезд, не пересекая эту линию, а также обгона одиночных транспортных средств, которые двигаются со скоростью менее 30 км/ч.

Изображение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 11:53 
Борец

Но ДСТУ из этой разметки не выделяет отдельно 1.1:

Изображение

Т.е. 1.16.1 - 1.16.3 по ДСТУ это единая разметка, 1.1 из нее не выделяется... :idea: :?:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:18 
Борец

Значит предлагаю закончить на том что остановка и стоянка на островке безопасности запрещена согласно "15. ЗУПИНКА І СТОЯНКА" ПДР, т.к. островок безопастности - это разметка которая разделяет транспортные потоки транспорта а не специально отведенное для стоянки место.

А вообще я не уверен что кто-то будет оперировать ДСТУ при решении спорных вопросов, а в ПДР указано что островок состоит в том числе из 1.1

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 12:40 
Борец

пеший ход писал(а):
Но ДСТУ из этой разметки не выделяет отдельно 1.1:

ДСТУ писал(а):
1.16.1
Контури острівця визначаються межами смуг протилежних на-прямків руху
...
1.16.2
Контури острівця визначаються межами смуг розділення попутних напрямків руху
...
1.16.3
Контури острівця визначаються межами смуг злиття попутних напрямків руху

ДСТУ писал(а):
1.1-Позначення смуг руху, розділення транспортних потоків.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 73 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа