Розміщую свою заяву про злочин........ Критика та підказки приймаються!!!!!! Думаю таку заяву кинути начальнику ДАІ та СВБ......
До прокуратури міста Луцька м. Луцьк, вул. Винниченка, 15
..............Олександр Михайлович 24.10.1986 року народження проживає: м. Луцьк, Волинської обл. вул. ................................. моб. телефон: ........................
ЗАЯВА ПРО ЗЛОЧИН
Ця заява подана в порядку ст. 95 КПК України, яка надає право громадянину повідомити органи прокуратури про вчинений злочин.
Суть справи: 30.12.11р. близько 11:00 я сів у свій автомобіль ВАЗ 21061 д.н............. який знаходився на перехресті вулиць Карпенка-Карого - Конякіна, через 10-15м як почав рух автомобілем, був зупинений працівником ДАІ. Я виконав вимогу інспектора та зупинив свій транспортний засіб. Після чого до мене підійшов працівник ДАІ та висловив вимогу передати для перевірки документи, не повідомивши мені причину зупинки та суть скоєного правопорушення. Запитавши у інспектора, яка причина зупинки, на що він мені відповів у грубій формі, що я порушив правила дорожнього руху. Керуючись Законом України «Про міліцію», я висловив прохання до інспектора ДАІ предявити своє службове посвідчення. Інспектор виконав моє прохання та пред’явив посвідчення на ім’я Ключука Миколи Романовича. Після цього я пред’явив інспектору моє посвідчення водія, на що інспектор вимагав передати документи йому в рукі, я запитав його: «Це ваші законні вимоги?...... На основі якого закону?…..», інспектор відповів : «так це законні вимоги…….. на основі закону «Про дорожній рух», мене дуже здивувала дана відповіть, тому що це є незаконні вимоги про передачу документів в руки інспектору, а - згідно Закону «Про дорожній рух» …. Водій зобов'язаний: мати при собі та на вимогу працівників міліції, а водії військових транспортних засобів на вимогу посадових осіб військової інспекції безпеки дорожнього руху Військової служби правопорядку у Збройних Силах України пред'являти для перевірки посвідчення водія, реєстраційний документ на транспортний засіб,……. - згідно ПДР пункт 2.4. На вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих правил, а также: а) пред'явити для перевірки документи, вказані в пункті 2.1 В той час я знову пред’явив посвідчення водія та технічний пасорт на автомобіль ВАЗ 21061 ........... Після чого інспекор відкрив двері мого автомобіля і вгрубій, зневажливій формі наказав: «ви мене не виводьте, я вас зараз в друге місце доставлю», я попросив закрити двері автомобіля, після чого він відповів: «шановний водій вийдіть з автомобіля будь-ласка, бо я вас звіти витягну». Злякавшись того, що до мене буде застосовано незаконно фізичну силу, я вийшов з автомобіля та передав вруки своє посвідчення водія та технічний паспорт на автомобіль. Вийшовши з автомобіля інспектор сказав відкрити капот мого автомобіля, для звірки номерів агрегатів, хоча для таких дій і не було підстав. Сівши в салон свого автомобіля для відкривання капота, я закрив центральний замок автомобіля, після чого інспектор ДАІ знову підійшов до автомобіля та протягнув руку в салон мого авто, щоб відкрити двері, але цього йоме невдалося зробити. Вподальшому я предявив інспектору ДАІ страховий поліс, після чого він пішов в свій патрульний автомобіль для складання протоколу та постанови про адміністративне правопорушення.
Вважаю, що таке істотне порушення вимог законодавства щодо мене, як громадянина України з боку співробітника міліції є перевищенням з його боку службових повноважень, а отже, утворює склад злочину, передбаченого ст.365 КК України. З іншого боку, допущення керівництвом відповідного підрозділу ДАІ таких порушень з боку працівників останнього, є службовою недбалістю, що утворює склад злочину, передбаченого ч.1 ст.367 КК України. На підставі викладеного, керуючись ст.94, 95, 97 КПК України,
ПРОШУ: Порушити у відношенні працівника ДАІ кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.365, ст.367 ч.1 КК України та надати копію прийнятої постанови.
Додатки: - Компакт-диск з відеозаписом – 1шт.
|