До Бродівського районного суду Львівської області
Позивач:
Цап'як Петро Миколайович проживає за адресою: Львівська область, Бродовський район, с. Накваша. 80600
Відповідач:
Затхей Богдан Іванович ІДПС Буського взводу БДПС ДАІ при ГУМВСУ у Львівській області знаходиться за адресою: Львівська область, м. Буськ, вул. Львівська, 75
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про визнання незаконною та скасування постанови по справі про адміністративне правопорушення
10 червня 2010 року їдучи по а/дорозі Київ-Чоп мене зупинили працівники ДАІ. Інспектором Затхей Б.І. відносно мене було складено протокол про адміністративне правопорушення серії ВС № 204332. На підставі вказаного протоколу 12 червня 2010 року відповідачем була винесена постанова в справі про адміністративне правопорушення серії ВС № 245550, якою на мене накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн. за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП, а саме здійснення обгону на перехресті.
Із вказаною постановою я не згідний, та вважаю її незаконною з наступних підстав.
10.06.2010 року їдучи по а/дорозі Київ-Чоп я не виїжджаючи на смугу зустрічного руху перестроївся в ліву смугу, з метою повернути на Яблунівку проте повернувся назад на смугу для руху прямо, після чого виїхав на перехрестя. Відтак, інформація зазначена у протоколі та оскаржуваній постанові не відповідає дійсності оскільки на смугу зустрічного руху я не виїжджав, а тому здійснив випередження а не обгін і маневр закінчив до початку перехрестя. З цього випливає, що я не вчиняв адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП оскільки не здійсняв обгін транспортного засобу на перехресті. Вказані обставини можуть підтвердити особи які на той час перебували зі мною в автомобілі, це: Цап'як Зоряна Богданівна, Цап'як Любов Євстахієвна, Сидорчук Леся Петрівна.
Інспектором з В ДАІ Затхей Б.І. при винесенні постанови не було дотримано вимог чинного законодавства. Зокрема КУпАП, оскільки при складанні протоколу не було залучено двох свідків, які б могли підтвердити факт порушення. Також, відповідачем не виконано обов'язку, передбаченого ст. 280 КУпАП, яка зобов'язує посадову особу з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
Відповідно Конституції України, чинного законодавства та міжнародних норм винність особи у вчиненні правопорушення повинна бути доведеною у встановленому законом порядку. Відповідно ст. 251 КУпАП Доказами в справі про адміністративне правопорушенйя, є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото-і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами. Відповідно ст. 252 КУпАП посадова особа оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що грунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю. Не зважаючи на дані норми закону, відповідачем не було зібрано та відповідно оцінено докази вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП. Відтак, відповідачем не було доведено моєї вини у вчиненні правопорушення проте незаконно накладено адміністративне стягнення.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 6, 17-19, 104-106, 162 КАС України, ст. ст. 122, 251, 252, 256, 268, 280 КУпАП, -
ПРОШУ:
Визнати незаконною та скасувати постанову ІДПС Буського взводу БДПС ДАІ при ГУМВСУ у Львівській області Затхей Богдана Івановича по справі про адміністративне правопорушення серії ВС № 245550, якою на мене накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 грн. за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 122 КУпАП.Додатки: - постанова по справі про адміністративне правопорушення;
- протокол про адміністративне правопорушення;
- копія позову та додатків.
15.06.2010 року
http://www.urist.in.ua/group.php?do=dis ... sionid=211