До Міністерства внутрішніх справ України
01024, Київ, вул. Академіка Богомольця, 10
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
З А Я В А
Предметом даної заяви є повідомлення про порушення чинного законодавства працівником ДПС при МВС України під час несення служби в м. Київ.
Суть справи:
12.12.2011 року приблизно о 08:00 біля перехрестя проспект Юрія Гагаріна та вул. Червоногвардійской знаходився патруль ДАІ. Старший інспектор ДАІ Гєращенко Володимир Іванович без наявних для цього підстав зупинив мій транспортний засіб д\н xxxxxxx. Далі інспектор повідомив мені, що причиною зупинки стало забруднення мого транспортного засобу і запропонував мені помити автомобіль.
В мене є також відео та аудіо фіксація цей розмови з вищезгаданим працівником ДАІ,
Також можна побачити нашу бесіду на
http://www.youtube.com/user/BarmaglotUA ... Kzb8gNUawo
Згідно Доручення Президента України від 1 вересня 2011 року, доручається голові МВС України Анатолію Могильову забезпечити проведення роз'яснювальної роботи серед працівників підрозділів міліції щодо застосування Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень», зокрема щодо права працівників підрозділів міліції зупиняти транспортні засоби лише у випадках, передбачених цим Законом, з обов'язковим повідомленням водія про причину зупинення транспортного засобу, суть вчиненого правопорушення.
Дії працівника ДАІ дають підстави вважати, що зупинка транспортного засобу була безпідставною, а отже такою, що порушує чинне законодавство і Доручення Президента.
На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про звернення громадян»,
ПРОШУ:
1. Організувати ґрунтовну та всебічну перевірку за викладеним в заяві фактом.
2. В разі підтвердження доводів щодо зупинення 12.12.2011 транспортного засобу д\н xxxxxxx без законних на те підстав, притягнути до суворої дисциплінарної відповідальності винного працівника ДПС спецзагону ДПС при МВС України, а також його керівництво за неналежний контроль за діяльністю та дисципліною підлеглих.
3. Надати вмотивовану відповідь про результати розгляду заяви та вчинені дії.
12.12.2011
xxxxxxxxxx