Набросал заяву черновую:
Відповідач:
Начальник управління Пенсійного фонду України в м. Києві ..........кому районі Вор Олександр Миколайович.
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Рішення №0000 від 31 жовтня 2012 року про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів ПФУ, прийнятого начальником управління Пенсійного фонду України в м. К…. ………….ькому районі Вор О.М.
31 жовтня 2012 року Відповідачем було прийнято Рішення № 0000 про застосування до мене фінансових санкцій (далі - Рішення) за несвоєчасне подання відомостей до відділу персоніфікованого обліку інформаційних систем.
Це Рішення було одержане мною 31 жовтня 2012 р., про що свідчить відповідна відмітка на їх примірнику. Відповідно до ч.13 ст.106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» строк оскарження винесеного проти мене Рішення становить 10 робочих днів з дати їх одержання. Отже, вважаю останнім днем для їх оскарження 13 листопада 2012 року.
З Рішеннями Відповідача я не погоджуюсь та хочу їх оскаржити у зв’язку з наступним.
Відповідно до ч.2 ст.19 Конституції України «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.»
Всі вказані вище Рішення були прийняті Відповідачем лише на основі однієї норми права п.5 ч.9 ст.106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закон).
Однак Відповідач не врахував той факт, що дане положення Закону було скасовано (виключено) на підставі ст.30 пп. й) пп.12) п.11 Перехідних та прикінцевих положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№ 2464-VI від 08.07.2010), який набрав чинності 01.01.2011 р.
Тому, всупереч своїм повноваженням Відповідач виніс Рішення керуючись положеннями закону які втратили свою чинність на момент розгляду питання про накладення на мене фінансових санкцій. Вказані дії Відповідача також прямо порушують норми ч.2 ст.19 Конституції України.
Підсумовуючи все наведене вище, Позивач вважає, що рішення Відповідача у формі Постанови є незаконним, необґрунтованим, та таким що підлягає скасуванню, а тому, керуючись ч.2 ст.19 Конституції України, ст.ст. 2, 104 – 106, 162, КАС України, ст..30 пп. й) пп.12) п.11 Перехідних та прикінцевих положень Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» (№ 2464-VI від 08.07.2010),
ПРОШУ:
1.Скасувати Рішення №0000 від 31 жовтня 2012р.про застосування фінансових санкцій за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності до органів Пенсійного фонду України у розмірі 170 грн., прийняте начальником управління Пенсійного фонду України в м. К.. ………ському районі Вор Олександром Миколаєвичем та повернути сплачені кошти у розмірі 170 грн.
2 Визнати незаконними дії начальника управління Пенсійного фонду України в м. Києві ……ькому районі Вор Олександра Миколайовича.
3. (как тут правильно написать? ) Повернути судовий збір чи покласти судові витрати на відповідача?
Додаток:
1. Судовий сбір 32,19.
2. Копія рішення № 0000
3. ?
“___” листопада 2012 року
Тут возникает один ньюанс, посколько ждать решения суда времени не будет (т.к. закрываю СПД и нужна справка пенсионного) то наверное придется платить штраф а потом изымать деньги назад. Так в ответчики надо ставить кроме этого товарисЧа еще и пенсионный (районный, обласной, городской) фонд?
Если у кого есть мысли по этому поводу выкладывайте.