|
Борец |
|
|
Шановний BolinniЯ проживаю в маленькому смт. Любешів,в нас знаходиться Міськрайонний підрозділи паспортної служби,я слідкую за вошою темою і раніше звертався до вас, ви дали відповідь, дякую Вам за це!!!Тепер по суті: Хочу принести користь суспільству і заодно випробувати себе в бородьбі з бюрократією!!!значить я підготовив всі документи,прочитав Вашу інструкцію
Сообщение, не относящиеся к теме
Matfey2 писал(а): Если есть конкретика - с удовольствием приму к сведению.
Отказали Вам правомерно на ту Заяву, которую Вы подали - и конечно же они Вам не рассказали в своем ответе из-за чего конкретно Вам было отказано. Формат отказа и требований в этом ответе носит характер неправомерных действий исключительно в форме ответа и только этот ответ можно обжаловать, но никак отказ по этому ответу. Опять повторюсь - не нужно было подавать это заявление. Это уже пройденный этап. Буквально вчера Евгений получил решение апелляционного суда относительно обжалования как раз по этому алгоритму с отдельным заявлением. Приведу только основное, на что нужно обратить внимание:
Как видно из судебного решение, Вы также с той отдельной Заявой не подали оригинал паспорта - суд только это интересует - выполнение пунктов Правил. То что, даже в Вашем ответе, указали что зразок заяви-анкети удален из Правил - да это так, но они не договорили что требование подавать заяву-анкету не удалено!
А про анкету отримувача паспорта - это всего лишь попытка ввести в заблуждение человека - зачем человеку знать тонкости обязанностей работников паспортной службы? Так можно было бы рассказать еще что в их обязанности входит документы носить из кабинета в кабинет и без визирования начальника никак, а так как его небыло (например) в момент Вашего обращения то и оформить паспорт Вам нельзя -- это я так к аналогии привел.
У Вас же уже был материал касающийся отказа инспектора в производстве по Приказу 1603 - нужно было уходить и не подавать ту Заяву. Это хорошо, что Вам быстро дали ответ - обычно тянут резину до последнего чтобы человек по максимуму потерял время.
Какие могут быть дальнейшие действия? Очень желательно знать точные ФИО той инспекторши, точное название ее должности и точное название места работы. Т.к. они работники МВД то можно было применить требования (согласно ст.5 ЗУ "О милиции") представиться и предоставить служебное удостоверение. Можно на основе собранного материала подавать иск, по примеру : Адміністративний позов про визнання дій неправомірними та зобов’язання вчинити певні дії.
Но тут нужно понимать, что обжалование будет проходить действий инспектора по не приему документов которые подавались согласно Правил с полным перечнем документов включая оригинал гражданского паспорта, а не той Заяви в конце. А они как раз будут стараться увести в сторону и пытаться убедить суд в том что Вы пытаетесь обжаловать действия связанные с Заявлением по ЗУ "Про обращение граждан" - тут то это будет мешать и это будет зацепкой для суда принять отказ в ваших требованиях (вот она ошибка с тем отдельным заявлением где вылезти может). По-этому я бы сходил еще раз, и сделал бы 1-в-1 как было сделано со свидетелями и можно на камеру только без подачи сторонних заявлений (только увидев Вас или камеру инспектор может сразу же выбежать из кабинета и скрыться - чтобы не было зафиксировано Ваше обращение и ее отказ). И потом уже после отказа сразу встать и уйти - не обсуждать там ничего и не настаивать ни на чем. И как раз этот случай обжаловать - откинув все то что было 19.05 - это уже к новым событиям дела никакого не имеет.
Идти можно одному (но желательно включить диктофон на мобильном телефоне и положить телефон в нагрудный карман, положить на стол вместе с документами (папкой) или на крайний случай найти ремешок и на шею его повесить - ну вот так ношу я телефон везде), можно идти с кем-то (но в этом случае могут пытаться выгнать лишние глаза из кабинета - нужно будет сказать что Вы как заявитель не против присутствия данного/данных гражданина/граждан, так как Вам может понадобиться помощь и не вдаваться в детали этой помощи) а можно идти с кем-то еще и с видеокамерой (на возмущения говорить - гражданин может делать все что не запрещено, а служащий только то что предусмотрено законодательством. Если выдвигают какие-либо запреты то должны четко назвать норму законодательного акта и ссылку на пункт. Если говорят что они тоже физлица - то напомнить, что служащий не может быть оборотнем и любой момент менять по своему желанию менять свой статус со служажего на физлицо и обратно. Служащий может быть физлицом только во время отличное от рабочего (даже оборотни не все могут обращаться когда захочу а только при полной луне). Если в кабинете посторонние физлица, которые находятся без Вашего согласия - попросить (потребовать) их удалиться.
Алгоритм действий сводится к простому и минимальному по времени до 10 мин (действующие лица: Слова заявителя - возможные СЛОВА ИНСПЕКТОРА): 1. Зашел в кабинет - Здравствуйте -ЗДРАСЬТЕ 2. Присел у стола инспектора - Вы инспектор, занимающийся (уполномоченный) приемом документов на оформление паспорта гражданина Украины для временные поездок за границу? - ДА 3. Достаем свои документы перед собой на стол - Я хочу обратиться к Вам с заявлением на оформление такого паспорта. Вот документы - ОК. ДАВАЙТЕ БУДЕМ СМОТРЕТЬ ВАШИ ДОКУМЕНТЫ. 4. Начинаем по-очереди подавать инспектору документы ложа их перед ним на стол один-за-одним (без остановок и пауз) четко проговаривая, что мы передаем и лучше в следующем порядке (чтобы не шокировать инспектора прежде временно теми документами, которых он не ожидает и не хочет принимать) - Это хорошо, вот я подготовил все необходимые документы: - оригинал гражданского паспорта гражданина Украины; - копия справки о присвоении идентификационного налогового номера; - квитанция про уплату госпошлины 170 грн; - (и тут самое главное) и согласно требований Правил оформления заявление-анкета и две фотографии 3.5 на 4.5 см. = ЭуЭ, ТУТ НЕ ХВАТАЕТ ЕЩЕ КВИТАНЦИЙ, ГДЕ СТРАХОВКА, СПРАВКА О НЕСУДИМОСТИ и т.д. (вариации неправомерных требований). 5. Если инспектор хоть как-то обратился к Вам и заикнулся с предъявлением требований еще что-либо сделать или предоставить - Вы не сильно возмущайтесь, я всего лишь выполнил свою часть действий по требованиям Правил - все что Вы дальше будете делать это уже без меня. Ах да еще, так как Вы обратились ко мне и предъявляете требования, предъявите свое служебное удостоверение, чтобы я понимал кто Вы, как Вас зовут и какая Ваша должность, согласно требований статьи 5 Закона Украины "О милиции" - ИДИТЕ К НАЧАЛЬНИКУ ОН ВАМ ВСЕ РАССКАЖЕТ! 6. Окончательно фиксирует отказ в производстве в Порядке по Приказу МВД 1603 - Я Вас прекрасно понимаю - я не пришел сюда что-либо выяснять и ходить по кабинетам! Вы будете мне начинать оформлять Паспорт или нет? Я с удовольствием обсужу с Вами все нюансы и требования Законов, Поставлений КабМина, Приказов МВД и внутренних указаний, но только в другое время и в другом месте. - "тут уже вариации любые, но факт в том что документы не принимаются и производство не начинается". 7. Уходим - Очень жаль. Так как Вы не хотите начинать оформление и отказали мне в этом оформлении, я вынужден бежать по другим делам - у вас очередь еще стоит и я не хочу задерживать ни себя, ни Вас и других ожидающих. Я не прощаюсь - я говорю Вам только До свидания!
Ну вот так вкратце на скорую руку получился такой алгоритм. Все действия должно занять 5 минут, ну максимум 10. Пришел - предоставил документы - или началось производство и оформление паспорта, или отказали - ушел. Заполнил шаблон иска и в почтовый ящик (а лучше конечно рекомендованным письмом через почту).
і хочу діяти!!!Але мій знайомий працює в паспортному і сказав шо мені до Луцька потрібно їхати,і на офіційному сайті пише таке
http://www.police.gov.ua/structura/pasport/pasport.php
,підкажіть,я писав в ЛС
Цілком офіційно
Про оформлення закордонних паспортів нового зразка
Останнім часом у світі склалась загальна тенденція до посилення правоохоронної складової у сфері міграційної політики та запровадження біометричної ідентифікації власників закордонних паспортів. Зважаючи на визначений Україною курс на євроінтеграцію постановою Верховної Ради України від 23 лютого 2007 року № 719-V затверджено Положення про паспорт громадянина України для виїзду за кордон нового зразка, який відповідає сучасним міжнародним вимогам. Для практичної реалізації положень згаданого документу 26 червня 2007 року Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову № 858 "Про затвердження технічного опису і зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон та внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України". Цією урядовою постановою затверджено новий зразок закордонного паспорта, який відповідає вимогам Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), та порядок централізованого оформлення, виготовлення та видачі нових документів. Згідно з новими стандартами, закордонний паспорт має обкладинку синього кольору. В ньому передбачене 25 ступенів захисту. Зокрема, сторінка даних, на яку наноситься інформація про власника паспорта способом лазерного гравірування, виготовлена з багатошарового полікарбонату із захисним покриттям. Внутрішні сторінки документа містять фонові графічні візерунки єдиної національної тематики. яка відтворена в зображенні орнаментів і геральдики, притаманних для відповідних регіонів країни.
Загалом поєднання сучасних матеріалів з новітніми технологіями, які використовуються для виготовлення нового закордонного паспорта, гарантує максимальний захист від підробки та фальсифікації. Закордонний паспорт оформлюється в термін до 30 діб та до 10 діб при достроковому оформленні. Для отримання такого паспорту громадянам необхідно звернутись до підрозділу служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб та надати наступні документи: - паспорт громадянина України, свідоцтво про народження (для осіб віком до 16 років); - копія виданої податковим органом довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, крім осіб, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера та офіційно повідомляють про це відповідні державні органи; - квитанцію про сплату державного мита або документ, що підтверджує повне чи часткове звільнення від його сплати; - особи віком від 18 до 25 років, які підлягають призову на строкову військову службу, разом із заявою про оформлення паспорта подають довідку відповідного військового комісаріату щодо можливості виїзду з України. Відповідно до статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" за видачу закордонного паспорта громадянами сплачується державне мито у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 170 грн. За дострокове (до десяти робочих днів) оформлення ставка державного мита збільшуються на 100 відсотків і становить 340 грн. Також, необхідно падати довідку про відсутність обставин, що обмежують право громадянина на виїзд за кордон, яка оформлюється інформаційною службою органів внутрішніх справ. Подання інших документів законодавством не передбачено. У зв’язку із змінами в законодавстві, зокрема, прийняттям урядової постанови про введення в обіг закордонного паспорта нового зразка, як і в кожній новій справі, на перших етапах роботи по запровадженню документів виникли деякі перебої у видачі. З метою уникнення соціальної напруги в суспільстві, пов’язаної затягування термінів оформлення та видачі закордонних паспортів, вжито практичних заходів щодо належної організації територіальними органами та підрозділами служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України роботи з прийому громадян з питань оформлення закордонних паспортів. В першу чергу, збільшено кількість днів прийому громадян та час, визначений для цього. А починаючи з 27 червня 2007 року Державне підприємство "Державний центр персоналізації документів" перейшло на цілодобовий режим роботи. У доповнення до 120 діючих в регіонах держави придбано ще 68 вузлів місцевого рівня Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та документування для прийому громадян (загальна кількість вузлів збільшилась на 56%). У даний час ці вузли встановлені та вводяться в експлуатацію. Зокрема, у нашій області до 2 діючих додатково встановлено ще 3 вузли місцевого рівня ДІС.
За оформленням закордонних паспортів нового зразка громадяни можуть звернутись щоденно (крім неділі) з 9 до 18 години, у суботу з 9-ої до 14-ої до наступних підрозділів служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України у Волинській області: УГІРФО УМВС, м. Луцьк, вул. Винниченка, 11, телефон для довідок 74-22-18. Райони обслуговування: Горохівський, Рожищенський, Ківецівський, Маневицький та Луцький; СГІРФО Луцького МВ, м. Луцьк, вул. Кравчука, 12, телефон для довідок 73-50-14. Обслуговуються жителі м. Луцька; СГІРФО Ковельського МРВ, м. Ковель, вул. Незалежності, 119, телефон для довідок 5-36-88. Райони обслуговування: Ковельський, Любешівський, Камінь-Каширський, Ратнівський, Шацький та Старовижівський; СГІРФО Нововолинського МВ, м. Нововолинська, вул. Шахтарська, 10 телефон для довідок 3-15-33. Райони обслуговування: Іваничівський р-н, м. Нововолинська, смт. Жовтневе; СГІРФО Володимир-Волинського МВ, м. Володимир-Волинський, вул. Шевченка, 11, телефон для довідок 2-39-67. Райони обслуговування: Володимир-Волинський, Турійський, Локачинський, Любомльський.
Вжитими заходами ситуацію з видачі закордонних паспортів нового зразка вдалося стабілізувати, а в теперішній час спостерігається тенденція до її покращання. Станом на 17 вересня 2007 року в Україні оформлено більш ніж 200 тис. закордонних паспортів нового зразка. Зокрема, у Волинській області оформлено - 9295 паспортів та вже отримано від Державного підприємства "Державний центр персоналізації документів" 7763 виготовлених (персоніфікованих) документів. З метою недопущення затягування розгляду звернень громадян з паспортно - візових питань, штучного створення черг на оформлення та видачу паспортних документів у Державному департаменті у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб МВС України встановлено телефон довіри (гарячої лінії) для звернень громадян № 8 (044) 254-96-66, також такий телефон встановлено в Управлінні ГІРФО УМВС України у Волинській області № 8(0332) 74-20-65, 74-20-64. Всі бажаючі можуть звернутися з питань, які їх хвилюють, та отримати компетентну відповідь щодня (крім неділі) з 9 до 18 години, у суботу з 9-ої до 14-ої (обідня перерва з 13 до 14 години). УГІРФО УМВС України у Волинській області. За довідками звертатись до провідного спеціаліста Самойлової Інни Михайлівни - тел. 74-22-30
це вони називають "цілком офіційно"!!!!!!!!
|
|