Державній службі автомобільних доріг України
вул. Фізкультури, 9, м. Київ, 03680,Україна
тел.:044 2872405
Ел.пошта:
[email protected]гр. ХХХ Геннадія Володимировича.
69041, м. Запоріжжя, вул. ХХХ, б. 19, кв. 13
тел.: ХХХ
Ел.пошта: gendos@ХХХ
про проведення службового розслідування відносно посадової особи за порушення ст. 14, ст. 20 Закону України "Про доступ до публічної інформації" та порушення вимог «Технічні правила ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування П-Г.1-218-113: 2009» на ділянці дороги С-041907, між селищами Запорізька Балка – Грушеве, Томаківського р-ну, Дніпропетровської обл.
ЗАЯВА
03.11.2011р. на мій запит до Управління ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, щодо виявлення мною небезпеки дорожнього руху на зазначеній ділянки, внаслідок порушення норм та строків ліквідації дефектів дорожнього покриття отримано відповідь.
Згідно до листа 14/с-1211 від 03.11.2011 (додаток 1) Управлінням ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області було видано вимогу начальнику Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Сироватському М.О. на усунення недоліків. У ньому зазначено, що на даній ділянці дороги необхідно:
- усунути ямковість та напливи дорожнього покриття;
- провести ремонт узбіч;
- провести обрізку насаджень на узбіччях;
- нанести розмітку на дорозі;
- встановити дорожні знаки 3.15 (2 шт.), 3.16 (2 шт.), 7.3.1 (2 шт.).
Строки виконання зазначених робіт повинні відповідати вимогам ДСТУ 3587-97
Погодні умови дозволяли виконати вимоги Управління ДАІ, але після 40 днів очікування стало зрозуміло, що ці вимоги Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області – проігноровано.
18.12.2011 я звернувся с запитом до Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області(додаток 2), де просив:
1. Мене проінформувати
а) Чи були отримані протягом поточного року Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області вимоги від Управління ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області та від Криворізької транспортної прокуратури щодо ліквідації пошкоджень дорожнього покриття, які утруднюють рух транспортних засобів у терміни зазначені у ДСТУ 3587–97? Як що отримані, то які та за якою датою.
б) Чи є у Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області інформація про стан дорожнього покриття, узбіч та насаджень на узбіччі зазначеної ділянці дороги С-041907? Як що така інформація є:
- які саме заходи, ким і коли , вжито з метою усунення вказаних дефектів?
- чи заплановані заходи щодо усунення вказаних дефектів?
2. Надати мені перелік запланованих заходів щодо ліквідації пошкоджень дорожнього покриття, обрізки дерев та порослі зазначеної ділянці дороги С-041907 зі вказівкою строків виконання робіт та вимог П-Г.1-218-113:2009 "Технічні правила ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування України".
На цей запит відповідь в строки, установлені статтею 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», я не отримав. Відповідь була надана після моїх неодноразових телефонних дзвінків лише 18.01.2012. Лист № 1-18/84. (додаток 3)
До того ж, наведена у відповіді інформація не відповідає суті мого запиту
Незадоволений такою «відпискою» я зателефонував виконавцю Дерев’янко Є.В. та повідомив, що його дії є протиправними. На електронну адресу Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області (
[email protected]) будо відправлено зразок позовної заяви до суду. На що мною було отримано лист №1-18/152 від 30.01.2012 (додаток 4), де знову надано часткову відповідь на запитання у запиті.
На початку квітня я звернувся особисто до начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Сироватсього Миколи Олексійовича з повідомленням, що загальний стан зазначеної ділянки не відповідає вимогам безпеки дорожнього руху та запитом (додаток 5):
1. На яку дату заплановано початок робіт по ліквідації деформацій дорожнього покриття на ділянці дороги С-041907?
2. Який об'єм робіт передбачено виконати?
3. Які юридичні особи/підприємства/організації будуть виступати виконавцями цих робіт? (надати перелік)
4. Яку відповідальність несе Начальник Служби автомобільних доріг у разі, якщо «некоректну» відповідь на запит надано його підлеглим?
На що було отримано відповідь за №1-9/579 від 13.04.2012 (додаток 6), де не надано повної відповіді. Також мова у відповіді йдеться про іншу автомобільну дорогу Мирове-Топила-Весела Федорівка...Це знов не відповідає суті запиту.
Таким чином, на мою думку, дії співробітників Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області неодноразово порушили вимоги чинного законодавства та неодноразово (злісно) порушили мої права!
Після неодноразових звернень з 15 по 25 травня 2012р. на зазначеній ділянці філією "Томаківській райавтодор" проведено ямковий ремонт дорожнього покриття.
25.05.2012 получено відповідь від філії "Томаківській райавтодор", де зазначено, що "ямковий ремонт ... виконано в повному обсязі"(додаток 7).
Однак ремонт виконаний с порушенням вимог п. 40 «Єдиних правил ремонту доріг» затверджені постановою Кабінету Міністрів України №198 від 30 березня 1994 р та п.п 7.3 - 7.4. «Технічні правила ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування П-Г.1-218-113: 2009»
Станом на 30.05.2012 залиті (бітумной масою + щебінкою) пошкодження дорожнього покриття почали руйнуватися, тому що не були закриті зверху асфальто-бетонним шаром, як того вимагає п.7.4 «Технічних правил ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування П-Г.1-218-113: 2009». У телефонній розмові куратор ремонту зазначеній ділянки Дерев'янко Е.В. повідомив, що продовження ремонту - не передбачено.
Таким чином, під час ремонту було умисно порушено правила утримання автомобільних доріг.
Строки ігнорування виконання вимог Управління ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області перевищено більш, ніж на 200 діб!!!
Подальша експлуатація зазначеної ділянки приведе до повного руйнування результатів виконаного таким чином ремонту. Це змусить провести повторне виконання робіт по усуненню недоліків дорожнього покриття. А це знову потребує використати бюджетні кошти.
Таким чином виконаний на даний час ремонт дорожнього покриття – кошти, які витрачені не за цільовим використанням!
Згідно до УКАЗУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 456/2011 "Про Положення про Державне агентство автомобільних доріг України":
4. Укравтодор відповідно до покладених на нього завдань:
9) приймає рішення про проведення службового розслідування та проводить службове розслідування;
14) здійснює контроль за ефективністю використання бюджетних коштів;
З огляду на зазначене вище, та керуючись ст. 40 Конституції України, Законом України “Про звернення громадян”
ПРОШУ:
1. Прийняти дану заяву до розгляду та розглянути її у встановлений ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян» строк, а саме, невідкладно.
2. Провести службове розслідування у відношенні бездіяльністі та ігнорування вимог безпеки руху Службою автомобільних доріг Дніпропетровській області (відповідність вимогам ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги експлуатаційного стану»)
3. Провести службове розслідування щодо дотримання законів України Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у відношенні моїх інфо-запросів та розгляду їх по суті.
4. Провести службове розслідування щодо дотримання законів України Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області у відношенні цільового використання бюджетних коштів.
5. Проінформувати мене письмово про результати розслідуваннь, вжиті заходи та їх результати на мою адресу.
ПРИМІТКА:
Розвиток подій, зазначених в цій заяві розміщено в мережі інтернет та оприлюднено у населених пунктах, до яких веде зазначена ділянка дороги. Сподіваюсь, що справедливість та і неупередженість оцінки висновків службового розслідування будуть вище ніж "корпоративний кодекс"
ДОДАТКИ:
1. Копія листа Управління ДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області №14/с-1211 від 03.11.2011
2. Копія мого запиту до Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області
3. Копія листа Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області № 1-18/84 від 18.01.2012
4. Копія листа Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області №1-18/152 від 30.01.2012
5. Копія мого запиту особисто до начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Сироватсього Миколи Олексійовича
6. Копія листа Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області №1-9/579 від 13.04.2012
7. Копія листа від філії "Томаківській райавтодор" №77 від 18.05.2012
Дата. ФИО.