Текущее время: 28 ноя 2024, 04:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 424 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  След.
Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Re: Пенсионный фонд: как вернуть 3%
СообщениеДобавлено: 17 июн 2011, 20:58 
Постоялец

djmix писал(а):
Мне как раз юрист в на этой неделе сделал иск:)

Делитесь батенька

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2011, 21:17 
Борец

вносите))

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2011, 22:20 
Борец

Сколько такая услуга стоила?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 июн 2011, 22:41 
Постоялец

Завтра утром выложу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 08:58 
Постоялец

djmix писал(а):
Завтра утром выложу.

а завтра то и не наступило :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 09:03 
Постоялец

Цитата:
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ

Я, ФИО, згідно з договором купівлі-продажу від 00.00.2000р. придбала автомобіль „_____________ ”, вартістю ______________ грн. і при реєстрації даного автомобіля в органах ДАІ мене було зобов'язано сплатити збір до пенсійного фонду з відчуження автомобіля в сумі 000000 грн.
Відповідно до п.15 Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою Кабінет Міністрів України від 03.11.1998р. №1740 (далі за текстом –Порядок), передбачена сплата збору при відчуженні автомобіля, а не при його купівлі.
Пунктом 7 статті 1 Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.1997р. №400/97-ВР визначено виключний перелік осіб - платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, передбачено, що платниками збору є юридичні та фізичні особи при відчуженні легкових автомобілів, крім легкових автомобілів, якими забезпечуються інваліди, та тих автомобілів, які переходять у власність спадкоємцям за законом.
На підставі даного Закону обов'язок зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування покладається на осіб лише у випадках відчуження, а не при купівлі автомобілів
Я не є не платником збору з операцій з відчуження автомобіля, тому, сплачені мною кошти підлягають поверненню.
Проте, відповідно до п. 12 даного Порядку суми збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій відчуження легкових автомобілів є підприємства, установи та організації всіх форм власності, також фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі шляхом купівлі даних автомобілів, у тому числі у виробників або торгівельних організацій (крім випадків забезпечення автомобілями інвалідів згідно чинним законодавством).
Частиною 9 Кодексу адміністративного судочинства України у разі невідповідності нормативно-правових актів Конституції України, закону України, міжнародному договору, згода на обов'язковість якою надана Верховною радою України, або іншому правовому акту суд застосовує правовий акт, який має вищу юридичну силу.
У роз'яснення Пленуму Верховного Суду України, яке міститься в постанові від 01.11.1996р. №9 зазначено, що судам необхідно виходити з того, що нормативно-правові акти будь-якого державного чи іншого органу підлягають оцінці на відповідність як Конституції, так і закону. Якщо при розгляді справи буде встановлено, що нормативно-правовий акт, який підлягає застосуванню, не відповідає чи суперечить законові, суд зобов'язаний застосувати закон, який регулює ці правовідносини.
Оскільки, примусово сплачений збір перерахований до державного бюджету, а контролюючим органом є Пенсійний фонд України, то слід стягнути даний збір з управління Пенсійного фонду в Центральному районі м. місто, в сумі 00000, списавши з відповідного розрахункового рахунку Головного управління державного казначейства України в Назва області.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.11, 17, 86, 94, 158, –163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі Закону України «Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування

ПРОШУ:

1. Прийняти дану позовну заяву до розгляду.
2. Стягнути з управління Пенсійного фонду Центрального району в м. Місто через Головне управління Державного казначейства України в Назва області на користь ФИО неправомірно та примусово сплаченоий збір в сумі 000000 грн.
3. Стягнути з з управління Пенсійного фонду Центрального району м. міста на користь ФИО суму державного мита.

Додатки
1. Копія договору купівлі-продажу.
2. Копія квитанції про сплату збору
3. Копія відповіді УДАЇ в Назва області
4. Копія квитанції про сплату держаного мита.
5. Чотири копії позовної заяви з відповідними додатками.

«____»__________2011 ФИО

Последний раз редактировалось djmix 20 июн 2011, 09:05, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 09:03 
Постоялец

Я прошу прощения. На выходных к компу почти не подходил:) Убрал названия города области, чтоб не обрадовались раньше времени

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 09:07 
Борец

не совсем то , но аналог

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/9791093

1)"Юридичний термін "відчуження" означає ПЕРЕДАЧУ майна у власність іншій особі; один із способів здійснення ВЛАСНИКОМ повноважень розпорядження.

Таким чином, Закон № 400/97-ВР обов’язок по сплаті збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при відчуженні легкових автомобілів покладає саме на продавця автомобіля".

2)"Відповідно до ч.4 ст.9 КАС України у разі невідповідності нормативно-правового акта Конституції України, закону України, міжнародному договору, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України, або іншому правовому акту суд застосовує правовий акт, який має вищу юридичну силу.

Враховуючи наявні суперечність між законом та підзаконним актом щодо визначення платника збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій з відчуження легкових автомобілів, суд у відповідності до ч.4 ст.9 КАС України при вирішені даного спору керується положеннями Закону № 400/97-ВР і приходить до висновку, що відповідальною особою за недоплату збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з операції по реалізації легкового автомобіля є ПРОДАВЕЦЬ цього автомобіля, тобто відповідач".

http://administr-law.org.ua/node/648

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13684520
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/13946101

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 12:15 
Борец

djmix, если не сложно выложи куда-нить в ворде. За одно думаю его и в памятку добавить можно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 12:17 
Борец

тепер будемо чекати на рішення суду,цікава тема.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 13:06 
Борец

кто знает каков срок давности по таким искам?
если машина куплена в феврале 2008 года можно ли еще подавать подобный иск?

Цитата:

по сколько надо заплатить?

пока ситуация не прояснится - объявляю забастовку!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 июн 2011, 13:31 
Борец

Проте, виходячи із загальних засад пріоритетності законів над підзаконними актами та враховуючи ч. 4 ст. 9 КАС України відповідно до якої, у разі невідповідності нормативно-правового акта Конституції України, законам України, міжнародному договору, згода на обов'язковість кого надана Верховною Радою або іншому правовому акту, суд застосовує правовий акт, який має вищу юридичну силу, тому при вирішенні даного питання приоритетним є Закон України «Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування».

Таким чином, з аналізу вищевикладених обставин справи вбачається, що обов’язок сплати збору не може бути покладений на особу, яка набуває право власності у відповідності до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1740 від 03.11.1998р., оскільки це суперечить акту вищої юридичної сили.

http://reyestr.court.gov.ua/Review/15946417

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 июн 2011, 14:41 
Прохожий

Сегодня отнес иск в суд. Вот исковое заявление в ворде:
DOWNLOAD NOW!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2011, 11:10 
Борец

Ale-x писал(а):
Сегодня отнес иск в суд. Вот исковое заявление в ворде:
DOWNLOAD NOW!

Не открывается. Может я не правильно открываю?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 29 июн 2011, 11:35 
Борец

KotykPooh писал(а):
кто знает каков срок давности по таким искам?
если машина куплена в феврале 2008 года можно ли еще подавать подобный иск?

Цитата:

по сколько надо заплатить?

Для того, что бы пройти по схеме взыскания сбора через административный суд нужно иметь факт нарушения права органом власных полномочий.
Я пошел по такому пути. Написал в ПФУ заявление о возврате ошибочно перечисленных денег в виде сбора на обязательное государственное пенсионное страхование при отчуждении автомобиля. В заявлении ссылался на нормы Закона „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” від 26.06.1997р. №400/97-ВР. ПФУ, естественно, письменно отказал мне в возврате денег. И вот это решение ПФУ я обжаловал в окружном админсуде.
У меня машина куплена в августе 2008 г. Я считаю, что здесь имеется два срока исковой давности. Первый - три года для требования у ПФУ возврата денег. И второй - шесть месяцев для подачи иска в админсуд. Шесть месяцев начинают истекать с момента получения мной ответа ПФУ.
Можно было бы обратиться в суд в рамках гражданского судопроизводства. Но там судебный сбор гораздо больше.
Первое заседание уже состоялось. ПФУ не явился, судья отложил рассмотрение дела, поскольку хочет дать возможность ПФУ обосновать правомерность своего решения. Но выслушал мою позицию и обозначил свою. По мнению судьи закон не оговаривает четко кто должен платить сбор, поэтому смотри постанову кабмина. Я же ему возразил, что при отчуждении платит продавец, поскольку Закон говорит, що платниками збору є юридичні та фізичні особи при відчуженні легкових автомобілів, т.е. лицо, которое передает право собственности. Судья сказал, что под отчуждением можно понимать и прием права собственности. Я с ним не согласился и сказал, что его утверждение лишено логики. На что судья мне сказал, что в законах логику искать не нужно. На том и расстались. Я написал ходадайство об рассмотрении дела в мое отсутствие, поскольку до окружного суда мне ехать 120 км.
Сегодня состоялось второе заседание, буду ждать решение. Но думаю, что в иске мне откажут.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 424 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3, 4, 5 ... 29  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа