Sans писал(а):
djmixer
ты смотрел сам в соседа и ниже соседа? Быть такого не может быть, что никто ничего не делал, а вытяжка совместилась с соседовой. Можете сами проверить где чье - лезите на крышу и перекрываете все отверстия кроме одного...проверяете у кого есть тяга. И так все отверстия. Только нужно чтобы все соседи по стояку были дома и согласились
Таке може бути, бо у нас на стоякові 5 квартир, у кожній є вентиляція, димохід, вентиляція у ванні і вентиляція у туалеті. А наверху є 12 виходів, а не 20, причому вони виходять один біля одного, а у квартирах знаходяться на різній відстані, тобто всередині будинка воно якось зєднано. Тому є варіанти, або помилки при будівництві, або можливо воно спеціально чомусь так було спроектовано. Але проекта у нас нема.
Основний аргумент у газовиків такий, що димовий канал в якому у мене вентиляція - закінчується у квартирі сусіда знизу, і нижче не іде. Сам канал іде знизу вверх вертикально - ми перевіряли фонариком. Можливо звичайно, що туда ще шось підєднано...
Газовики кажуть, що це часта помилка при будівництві у кирпічних будинках і вони періодично виявляють такі штуки.
Можна було б усунути це, але проекта у нас нема. На основі яких документів я замовлю проект, і хто за нього заплатить? Адже проект не можна зробити від фонаря - треба проект будинку, різні погодження в газовому і т.д., я цього зробити не можу, бо я не відповідальна особа і мені не належать ці комунікації, мені ніхто не дасть печатку осбб, голова осбб нічого не підпише.