Текущее время: 30 ноя 2024, 22:21

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 02:51 
Борец

Борман писал(а):
на торговые сети у них лемит 15 тыс. в день! з

На днях расторг досрочно депозит с Укрсоц банком, так их какой-то начальник пояснил, что ограничение в 15 тыс. грн либо эквивалент в валюте, ввёл нацбанк.
Кстати расторгли без проблем, выдали в валюте, хотя тем кто хотел купить валюту - её не продавали.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 06:31 
Борец

JeffersonT писал(а):
Борман писал(а):
на торговые сети у них лемит 15 тыс. в день! з

На днях расторг досрочно депозит с Укрсоц банком, так их какой-то начальник пояснил, что ограничение в 15 тыс. грн либо эквивалент в валюте, ввёл нацбанк.
Кстати расторгли без проблем, выдали в валюте, хотя тем кто хотел купить валюту - её не продавали.

Ограничение 15К касается только валютных депо, которые расторгаются раньше срока.
По гривневым и завершившимся валютным - это хня самого банка.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 08:34 
Борец

Kir писал(а):
По гривневым и завершившимся валютным - это хня самого банка.

Не совсем так. По гривневым - согласен, снимать можно без ограничения. А по валютным депозитам есть загвоздка.

ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА 27.02.2014 № 104
Цитата:
9) уповноважені банки зобов'язані обмежити видачу (отримання) готівкових коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси та банкомати банків у межах до 15 000 (п'ятнадцяти тисяч) гривень на добу на одного клієнта в еквіваленті за офіційним курсом Національного банку України та не допускати обмежень щодо переказу коштів в іноземній валюті, що належать клієнтам, відповідно до нормативно- правових актів Національного банку України";

В большинстве депозитных договоров предусмотрено, что сразу после окончания депозита денежные средства переходят на текущий счет. Таким образом, ограничение в 15 К остается.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 08:43 
Борец

Между прочим, когда в прошлый раз, во время мирового финансового кризиса, НБУ ввел ограничение на снятие денежных средств, то самые активные вкладчики не скулили под стенами банков, а подавали в суд. И, ясное дело, выигрывали. Т.к. в Гражданском кодексе четко сказано:
Цитата:
Стаття 1066. Договір банківського рахунка
3. Банк не має права визначати та контролювати напрями використання грошових коштів клієнта та встановлювати інші, не передбачені договором або законом, обмеження його права розпоряджатися грошовими коштами на власний розсуд.

Цитата:
Стаття 1068. Операції за рахунком, що виконуються банком
3. Банк зобов'язаний за розпорядженням клієнта видати або перерахувати з його рахунка грошові кошти в день надходження до банку відповідного розрахункового документа, якщо інший строк не передбачений договором банківського рахунка або законом.

Цитата:
Стаття 1074. Обмеження права розпоряджання рахунком
1. Обмеження прав клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається, крім випадків обмеження права розпоряджання рахунком за рішенням суду або в інших випадках, встановлених законом, а також у разі зупинення фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму, передбачених законом.

Ни одним законом (а Постановление Правления НБУ не является законом) не предусмотрено ограничение на снятие наличности со своего счета.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 10:15 
Борец

makssav, камрад, по завершению депозит не переводится на текущий счет, если это не оговорено договором. Чаще всего, он пролонгируется, т.е., укладывается по тем же условиям, что и раньше, ЕСЛИ клиент в определенное время не заявил о желании его забрать.
И да, в любом случае вот эти идиотизмы банков - это их противозаконые хотелки!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 10:54 
Борец

Такая же хня и в банке "Первый". Токма там ограничение 500 грн. в день. Тоже написали заяву на выдачу. Ну и вдруг кто еще не видел: достаточно полезный документ ИМХО

П О С Т А Н О В А

03.12.2003 N 516

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 грудня 2003 р.
за N 1256/8577

Про затвердження Положення
про порядок здійснення банками України
вкладних (депозитних) операцій з юридичними
і фізичними особами

Глава 3. Порядок повернення банками грошових коштів
і банківських металів та сплата процентів за
договорами банківського вкладу (депозиту)

3.2. Грошові кошти на вкладні (депозитні) рахунки фізичних осіб можуть бути внесені готівкою, перераховані з іншого вкладного (депозитного) рахунку або поточного рахунку і повертаються банками готівкою або в безготівковій формі на зазначений у договорі рахунок вкладника для повернення коштів чи за заявою вкладника на інший його рахунок. Банки можуть відповідно до умов договору банківського вкладу (депозиту) перераховувати фізичним особам нараховані проценти за вкладами (депозитами) на їх поточний рахунок, для поповнення вкладу (депозиту) або видавати готівкою.
За вкладним (депозитним) рахунком фізичної особи можуть проводитися операції, пов'язані з реалізацією майнових прав на суму коштів, що зберігаються на вкладному (депозитному) рахунку, відповідно до договору застави грошових коштів. { Пункт 3.2 глави 3 доповнено новим абзацом згідно з Постановою Національного банку N 389 ( z1400-11 ) від 09.11.2011 }
{ Пункт 3.2 глави 3 із змінами, внесеними згідно з Постановою НБУ N 437 ( z1243-04 ) від 15.09.2004 }

3.3. Банки повертають вклади (депозити) та сплачують нараховані проценти у строки, що визначені умовами договору банківського вкладу (депозиту) між вкладником і банком.
За договором банківського вкладу (депозиту) незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника, крім вкладів, розміщених юридичними особами на інших умовах повернення, які встановлені договором.
У разі невиконання (неналежного виконання) банком вимоги фізичної особи про повернення вкладу (депозиту) або його частини (документ на переказ/заява про повернення коштів тощо) (далі - вимога) банк зобов'язаний: { Пункт 3.3 глави 3 доповнено абзацом згідно з Постановою Національного банку N 159 ( z0345-09 ) від 23.03.2009 }
прийняти вимогу шляхом проставлення на ній: дати отримання, підпису уповноваженої особи, відбитка штампа банку та видачі фізичній особі письмового повідомлення про невиконання (неналежне виконання) цієї вимоги із зазначенням причини, дати взяття вимоги на облік, дати видачі повідомлення, прізвища, ім'я та по батькові уповноважених осіб і відбитка печатки банку; { Пункт 3.3 глави 3 доповнено абзацом згідно з Постановою Національного банку N 159 ( z0345-09 ) від 23.03.2009 }
взяти вимогу на облік за відповідним позабалансовим рахунком. { Пункт 3.3 глави 3 доповнено абзацом згідно з Постановою Національного банку N 159 ( z0345-09 ) від 23.03.2009 }
Банк зобов'язаний виконати вимогу відповідно до умов договору банківського вкладу (депозиту). Після виконання вимоги банк списує вимогу з відповідного позабалансового рахунку.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 15:58 
Постоялец

СМИ не охотно ведутся видимо не интересны для них такие сюжеты на фоне таких активных событий в стране!

Вот сегодня в Херсон Онлайн разместили статью http://0552online.com/post/2050-fleshmo ... -foto.html

Сегодня еще стоял разговаривал с таким же как и я вкладчиком подъехал директор банка и ему задали вопрос епта сколько можно когда уже прекратится этот бардак на что услышали ответ: " У меня не стоит задача раздать деньги "

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 16:06 
Борец

Борман писал(а):
СМИ не охотно ведутся видимо не интересны для них такие сюжеты на фоне таких активных событий в стране!

Вот сегодня в Херсон Онлайн разместили статью http://0552online.com/post/2050-fleshmo ... -foto.html

Сегодня еще стоял разговаривал с таким же как и я вкладчиком подъехал директор банка и ему задали вопрос епта сколько можно когда уже прекратится этот бардак на что услышали ответ: " У меня не стоит задача раздать деньги "

Абсолютно верно! Его задача - сохранить устойчивость банка.
Посему он балансирует между нарушениями законодательства (в Вашем случае) и своей зарплатой, бонусами и пр. ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 18:47 
Постоялец

Kir писал(а):
Борман писал(а):

Посему он балансирует между нарушениями законодательства (в Вашем случае) и своей зарплатой, бонусами и пр. ;)

Я конечно понимаю что они хотят сохранить свой банк но я здесь причем? Депозит закончился его должны вернуть! Вчера и сегодня ко мне подходили люди и спрашивали что случилось когда я им объяснил ситуацию все были в шоке как такое может быть!

Я же не хочу чужого или лишнее... Я просто хочу забрать свои деньги!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 18:59 
Борец

Борман писал(а):
В нашому гондурасі як тут уже було сказано гроші можна забрати тільки через суд. Писання листів і бігання по директорах нічого не дасть.
В 2009 це проходили і тепер всі гроші тільки в банку. Трилітрову.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 19:16 
Борец

aphalin писал(а):
як тут уже було сказано гроші можна забрати тільки через суд

І то не завжди. У 2009 у мене було рішення суду по Укрпромбаке і хрен він гроші віддавав.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 19:33 
Постоялец

aphalin писал(а):
Борман писал(а):
В нашому гондурасі як тут уже було сказано гроші можна забрати тільки через суд. Писання листів і бігання по директорах нічого не дасть.
В 2009 це проходили і тепер всі гроші тільки в банку. Трилітрову.

Можно и судиться но суды займут не один день а может и не один месяц и то нет гарантии! Потратить 2 месяца на суды деньги на юристов и прочее раньше по 1000 грн сниму!

Бороться нужно! В понедельник думаю буду пытаться писать коллективное письмо в НБУ

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 19:43 
Борец

Борман писал(а):
Kir писал(а):
Борман писал(а):

Я конечно понимаю что они хотят сохранить свой банк но я здесь причем? Депозит закончился его должны вернуть! Вчера и сегодня ко мне подходили люди и спрашивали что случилось когда я им объяснил ситуацию все были в шоке как такое может быть!

"Ты не понимаешь: это уже не твой зуб, даже не мой. Это - его зуб"(с) к/ "Не бойся, я с тобой"
В том-то и проблема, что вкладчик интересует банк только при входе. При выходе он ему и нах не нужен.
Это как выборы: раз в 4 года биомасса становится "шановними виборцями".
Увы, это реальность. :(

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 20:36 
Борец

Борман
Ви можете знімати з 5-и карток 5000грн/день ;-)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 апр 2014, 21:08 
Борец

Backfire писал(а):
І то не завжди. У 2009 у мене було рішення суду по Укрпромбаке і хрен він гроші віддавав.
Були справи й не одна :)
Правда потім виплатили через Родовід і якось забули за цю тему, а хто не забув потім через ЄСПЛ отримав ще більшу суму в євро.
Борман писал(а):
Можно и судиться но суды займут не один день а может и не один месяц и то нет гарантии! Потратить 2 месяца на суды деньги на юристов и прочее раньше по 1000 грн сниму!
Ну гарантії так само немає, що й по тисячі все віддадуть.
З судами максимальні витрати судовий збір і 50 листків паперу. Але буде досвід.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 34 ]  На страницу Пред.  1, 2, 3  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа