Текущее время: 28 ноя 2024, 09:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1220 ]  На страницу Пред.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 82  След.
Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 16 ноя 2014, 11:46 
Постоялец

Таке питання. Направив запит до ДЗА з проханням надати усю можливу інформацію щодо наявності в межах села земель не наданих у власніть чи користування, їх розмір та місце розташування. ДЗА, в свою чергу перенаправляє запит до сільради, а та в свою чергу відповідає, що інвентаризація земель ще не проведена, тому інформація відсутня, а от облік зареєстрованих зем ділянок знаходиться в ДЗА.
Питаня: Як правильно поступити в даному випадку, аби дізнатись про вільні зем ділянки?
1. Подати в суд на ДЗА? Але перепоною може стати відповідь сільради, що інвентаризація ще не проведена.
2. Якщо це можливо, подати в суд на ДЗА + сільрада? Але знову ж таке перепона - відповідь сільради щодо інвентаризації.
3. Зробити запит в ДЗА із проханням надати на паперових носіях інформацію щодо місце розташування, розмір та власніть зем ділянок, які вже зареєстровані належним чином та інформацію щодо ділянок, які на стадії оформлення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 16 ноя 2014, 15:52 
Борец

Сільрада там ні до чого.
ДЗА веде облік усіх земель.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 19 ноя 2014, 11:38 
Постоялец

Интересно с 11.09.2012 (начало темы на форуме)
Сколько людей участников этой ветки получили эту землю?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 ноя 2014, 06:15 
Борец

РусLan

Как минимум 1.

Данные о земельных участках будут доступны всем

Цитата:
Будущая парламентская коалиция предлагает в течение первого квартала 2015 года внести изменения в Закон «О Государственном земельном кадастре» с целью обеспечения свободного доступа в Интернете к информации о земельных участках и их собственниках.

Об этом идет речь в рабочем варианте проекта Коалиционного соглашения, которое будет подписано между представителями политических сил, вошедших в новый состав Верховной Рады по результатам внеочередных выборов.

«Внести изменения в Закон о «Государственном земельном кадастре» с целью обеспечения свободного доступа в интернете к информации о земельных участках, в том числе о владельцах прав на них. Обеспечить выполнение положения законодательства о доступе в интернете к информации об объектах прав на недвижимость», – говорится в проекте Коалиционного соглашения.
Читайте также: Успешная регистрация земли зависит от государства
Помимо этого новая коалиция в Раде должна будет внести изменения в законодательные акты Украины о создании независимого органа государственного надзора в сфере обеспечения права по доступу к публичной информации.

Источник: 100realty.ua

http://www.accbud.ua/news/id/dannye-o-z ... tupny-vsem

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 ноя 2014, 12:19 
Постоялец

Как минимум один - звучит конечно оптимистично, но...это тоже результат.
Что касается закона - думаю очередной пиар.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 20 ноя 2014, 13:11 
Постоялец

Я как то слышал о том, что выйдет новый закон который сделает невозможным получение земли.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2014, 15:33 
Постоялец

Хто знає, чи перспективно в позові про визнання дій протиправними та зобов'язати вчинити певні дії подати таке формулювання:
1. Направити окрему ухвали до органів прокуратури про притягнення відповідальних осіб до передбаченої законом відповідальності за ненадання інформації та прострочення термінів відповіді на інформаційний запит.
Дякую.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2014, 17:09 
Борец

Реєстр каже, що не дуже.

При обращении в суд нужно понимать, что судебная система не способна обеспечить объективное рассмотрение дела и что, как минимум, на уровне апелляции материалы дела даже не будут открыты.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2014, 17:32 
Постоялец

aphalin писал(а):
Реєстр каже, що не дуже.

Зачекайте, якщо суд визнає дії не правомірними, то й той же суд, в цьому провадженні може накласти і штраф згідно 212-3?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 23 ноя 2014, 19:23 
Борец

Звичайно не може.
Це апріорі різні провадження.
Ст. 212-3 КУпАП - це справа про адміністративне правопорушення.
Оскарження дій суб*єкта владних повноважень щодо ненадання інформації - це адміністративна справа.
Розгляд цих справ регулюється абсолютно різними кодексами (КУпАП і КАС відповідно).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2014, 11:19 
Постоялец

Хтось може допомогти. Подаю позов до суду, але є одне но, зробити копію з оригіналу відповіді (для відповідача), не можливо, бо сам оригінал далеко не якісний. Сам оригінал можу надати суду, але що робити із відповідачем, як це оформити правильно в позові?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 02 дек 2014, 19:58 
Борец

Ніяк.
Або подається копія, або не подається взагалі, а суду заявляють клопотання про витребування копії документу у відповідача із обґрунтуванням неможливості надання копії.
Відсканувати гарним сканером, а тоді роздрукувати гарним принтером.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 дек 2014, 17:24 
Новобранец

Прошу поради. Ситуація наступна: був відправлений запит до сільради після отримання рішення по клопотанням з проханням надати інформацію про ділянки, які вже "надані в користування" згідно відповідей на мої клопотання (сільрада відповіла відмовою, мотивуючи тим, що зазначені земельні ділянки уже передані в користування). Цитую:
Цитата:
1. Надати мені інформацію про рішення сесій N сільської ради відповідно до клопотань гр "Я"., які були розглянуті на сесії сільської ради N скликання 26 вересня 2014року.
Перелік номерів рішень сільської ради по клопотанням наведений нижче:
......
2. Надати інформацію про номер та дату сесій, номер рішень сільської ради, поіменний кількісний перелік депутатів, які проголосували за дані рішення та формулювання, з яким передано земельні ділянки в користування;
3. Надати інформацію у відповідності до реєстраційних вхідних номерів клопотань гр. "Я"

Через тиждень прислали відповідь, що оскільки великий обєм інформації треба підняти, будуть розглядати 20 днів.
Прийшла відповідь:
ИзображениеИзображение
Питання: вони "включають" дурника )))))) чи моє формулювання незрозуміле? Відправити ще один запит з більш детальним переліком питань?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 10:22 
Постоялец

Треба було так: Надати, в письмовому вигляді, завірені належним чином, копії Рішень ........ сільської ради щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та/або передачу у власність земельних ділянок відображених на графічних матеріалах, згідно поданих заяв (клопотань) №№.......... від ........2014р., які стали підставою в відмові гр........... в наданні дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, для передачі мені безоплатно у приватну власність земельної ділянки, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Есесно ніхто Вам не дасть таку інфу, а потім в суд.
Чекаю рішення суду по аналогічному запиту.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2014, 10:26 
Постоялец

Як аргумент, ще можна додати: У зв’язку з необхідністю організації контролю громадськості за процедурою надання земельних ділянок громадянам у власність ......

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
Начать новую тему Ответить на тему  [ Сообщений: 1220 ]  На страницу Пред.  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 82  След.

Часовой пояс: UTC + 2 часа