Текущее время: 28 ноя 2024, 06:51

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 01:49 
Постоялец

airsimua
Цитата:
далее:
Наказ Міністерства Внутрішніх Справ № 335
Наказ Міністерства Внутрішніх Справ № 335 від 10.04.2002 року втратив чинність

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 02:01 
Прохожий

NoNickName писал(а):
Цитата:
далее:
Наказ Міністерства Внутрішніх Справ № 335
Наказ Міністерства Внутрішніх Справ № 335 від 10.04.2002 року втратив чинність

Пока альтернативы этому приказу нет, поэтому им руководствуются до сих пор. Если я не прав - поправьте.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 02:08 
Постоялец

airsimua писал(а):
Пока альтернативы этому приказу нет

Если он утратил силу на него при составлении иска ссылаться бесполезно .

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 02:19 
Прохожий

NoNickName писал(а):
airsimua писал(а):
Пока альтернативы этому приказу нет

Если он утратил силу на него при составлении иска ссылаться бесполезно .

Очень даже возможно. Но, у нас редко власти такое смогут заметить. К тому же это не основное, а как дополнительное наглядное пособие. Заметят? Ну и ладушки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 03:01 
Постоялец

airsimua писал(а):
К тому же это не основное

Основное не отменяли.
П О С Т А Н О В А
від 7 вересня 1998 р. N 1388

Цитата:
Про затвердження Порядку державної реєстрації
(перереєстрації), зняття з обліку автомобілів,
автобусів, а також самохідних машин,
сконструйованих на шасі автомобілів,
мотоциклів усіх типів, марок і моделей,
причепів, напівпричепів, мотоколясок,
інших прирівняних до них
транспортних засобів та мопедів

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 08:41 
Борец

Да, скорее всего сошлются на 1388 и скажут, что регить нужно.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 09:04 
Борец

Цитата:
Если бы я мог представлять интересы Руслана в суде, то я уверен на 100%, что дело будет выиграно.

Как раз этот вопрос разрешим и без доверенностей, техническими средствами
Наушники, 2 телефона одного оператора с безлимитом внутри сети - и Руслан становится юридически подкованным чревовещателем! :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 12:19 
Борец

- сработает ли эта "дырка". Составил ему заявление в суд

выложи иск или на ветку или в личку

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 13:28 
Борец

airsimua писал(а):
В названии темы четко указан термин :-)побороться на "дырке" в Законе.

звичайно це дійсно дирка в Законі,але суд так трактувати не буде.

якщо є позов по цьомц питанню,добре б було почитати,щоб на пальцях одн одному не показувати.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 19:30 
Прохожий

///////////////// районному суду
м. Кривого Рогу

позивач: Ж/////// Р////// Ю///////
28.07.1973 р.н.
мешкаю: м. Кривий Ріг
вул. //////// буд. //// кв. ////
тел. //////////

відповідач: начальник ВДАІ КМУ ГУ МВС
в Дніпропетровській області
підполковник міліції
Панченко Микола Анатолійович
вул. Волгоградська, 11

ПОЗОВНА ЗАЯВА
на постанову по справі про адміністративне правопорушення

Стаття 288 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи, в порядку, передбаченому Кодексом адміністративного судочинства України (далі –КАС). Статтею 19 (ч.2) КАС встановлено, що адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача. Стаття 18 КАС вказує, що місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні, зокрема, усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності
Статтею 288 КУпАП передбачено, що особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита.
Відповідно до ст. 289 КУпАП, скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.
Так постанова про адміністративне правопорушення винесена 17.07.2012 року, та строк її оскарження закінчується 27.07.2012 року.
Прошу поновити строки оскарження у зв’зку з тим, що я навіть не знав про існування постанови до 01.11.2012 року, доки не отримав листа з поштового відділення (копія конверту додається). З моменту коли я дізнався про існування постанови, не пройшло 10 днів до оскарження. Вважаю, що пропуск строку на оскарження порушений з поважних причин.
09 червня 2012 року близько 16 год. 50 хв. Я керував своїм транспортним засобом, а саме: мопедом «Хонда», сірого кольору, рама №AF20-1100256, з вмістом двигуна 49 куб.см. біля с. Лагодівка, Казанківського району, Миколаївської області.
Біля ставків, (місце додатково уточнено на схемі, яка додається), я був зупинений працівниками ДАІ.
На вимогу працівників ДАІ, я надав документи, які зазначені у п. 2.1 (а, б) «Правил дорожнього руху», а саме: а) посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії; та б) реєстраційний документ на транспортний засіб - реєстраційний талон (копії додаються).
Я порушив п. 2.9 (а) «Правил дорожнього руху», та відповідно до законодавства на мене було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Постановою Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу від 16.07.2012 року, мене було притягнуто до адміністративної відповідальності та накладене стягнення у вигляді 40 (сорока) годин громадських робіт.
Дане стягнення, я відбув у повному обсязі 16.08.2012 року. (копія довідки додається).
01.11.2012 року, в поштовому відділенні я, отримав лист з повідомленням про те, що 17.07.2012 року начальник ВДАІ КМУ ГУ МВС в Дніпропетровській області підполковник міліції Панченко Микола Анатолійович виніс постанову про адміністративне правопорушення серія АЕ1 № 323610 за ч.6 ст.121 та ч. 2 ст. 126 КУпАП, якою постановив накласти на мене адміністративне стягнення у вигляді 510 грн. та у разі несплати протягом 15 днів штрафу - 1020 грн.
Проте дана постанова винесена щодо мене без достатніх правових підстав, та з порушенням чинного законодавства, а тому підлягає скасуванню.
1.
Я маю водійське посвідчення на право керування транспортними засобами категорії «А», серії АВХ № 359167 видане 16.01.1990 року.

1.1
Згідно п. 2.13. «Правил дорожнього руху» Право на керування транспортними засобами особам може бути надано: мототранспортними засобами і мотоколясками (категорії А1, А) - з 16-річного віку.
Транспортні засоби належать до таких категорій:
А1 - мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні
засоби, які мають двигун з робочим об'ємом до 50 куб. см або
електродвигун потужністю до 4 кВт;
А - мотоцикли та інші двоколісні транспортні засоби, які
мають двигун з робочим об'ємом 50 куб. см і більше або
електродвигун потужністю 4 кВт і більше;

1.2
На підставі Закону України «Про дорожній рух» від 30.06.1993 року, ст. 15 Основні положення щодо допуску до керування транспортними засобами:
Право на керування транспортними засобами відповідної
категорії може бути надано:
Кожний громадянин, який досяг визначеного цим Законом віку,
не має медичних протипоказань та пройшов повний курс навчання за
відповідними програмами, може в установленому порядку отримати
право на керування транспортними засобами відповідної категорії.
мототранспортними засобами і мотоколясками (категорії A1,
A) - особам, які досягли 16-річного віку;
1.3
Постанова Кабінету Міністрів України від 8 травня 1993 р. N 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» та саме положення «Про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» у п. 27 «Обмін посвідчення водія, не придатного для користування (зіпсованого, записи в якому не читаються тощо), проводиться згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення».
Обмін посвідчення водія у зв'язку із зміною особистих даних власника (прізвище, ім'я та по батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну, згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення.
Посвідчення водія, видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. N 586-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", може бути обміняне на нове згідно з пунктами 25 і 26 цього Положення. При цьому в новому посвідченні водія зазначаються категорії:
А1, А - відповідає категорії А;
В1, В - відповідає категорії В;
Інші…
Відповідно до всіх даних нормативних документів, я маю посвідчення водія на право керування транспортними засобами категорії «А, А1», так як моє посвідчення видане до набрання чинності Законом України від 24 вересня 2008 р. N 586-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".
З наведеного вважаю, що постанова про адміністративне правопорушення не відповідає дійсності, є сфальсифікованою та підлягає скасуванню.
2
Я маю талон на транспортний засіб, а саме: Мопед «Хонда», сірого кольору, рама №AF20-1100256, з вмістом двигуна 49 куб.см.
2.1
Відповідно до Ст. 34. Закону України «Про дорожній рух» Реєстрація та облік транспортних засобів:
Державна реєстрація транспортного засобу полягає у здійсненні комплексу заходів, пов'язаних із перевіркою документів, які є підставою для здійснення реєстрації, звіркою і, за необхідності, дослідженням ідентифікаційних номерів складових частин та оглядом транспортного засобу, оформленням і видачею реєстраційних документів та номерних знаків.
Державний облік зареєстрованих транспортних засобів включає в себе процес реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про зареєстровані транспортні засоби та їх власників.
Державній реєстрації та обліку підлягають призначені для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування транспортні засоби усіх типів: автомобілі, автобуси, мотоцикли всіх типів, марок і моделей, самохідні машини, причепи та напівпричепи до них, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення.

2.2

Відповідно до ст. 21 Закону України «Про дорожній рух» Автомобільні дороги, вулиці, їх поділ, користування ними

Автомобільна дорога, вулиця являє собою частину території, в тому числі в населеному пункті, призначену для руху транспортних засобів і пішоходів, з усіма розміщеними на ній спорудами.
Автомобільні дороги, вулиці поділяються на: загального користування, відомчі та приватні.
Автомобільні (позаміські) дороги загального користування поділяються на дороги державного та місцевого значення. Автомобільні дороги державного значення поділяються на магістральні та інші.
У містах вулиці та дороги поділяються на магістральні вулиці та дороги, дороги та вулиці місцевого значення.

Тобто, державній реєстрації підлягають транспортні засоби, що використовуються на автомобільних дорогах державного значення. В конкретному випадку місце, де мене зупинив інспектор ДАІ не є автомобільною дорогою державного значення, а отже реєстрація транспортного засобу не є обовзковою.

Обов’язковість реєстрації мопеду також не значиться, і в наказі Міністерства Внутрішніх Справ № 335 від 10.04.2002 року «Про затвердження Інструкції про проведення державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них та здійснення перевірок реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС України».
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від
7 вересня 1998 р. N 1388 ( 1388-98-п ) "Про затвердження Правил
державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також
самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів
усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та
мотоколясок" (із змінами та доповненнями) та з метою впорядкування
роботи підрозділів Державтоінспекції МВС України з питань видачі
реєстраційних документів і номерних знаків Н А К А З У Ю:

Затвердити Інструкцію про проведення державної реєстрації,
перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі
реєстраційних документів, номерних знаків на них та здійснення
перевірок реєстраційно-екзаменаційних підрозділів
Державтоінспекції МВС України (далі - Інструкція), що додається.

5. Уважати таким, що втратив чинність, наказ МВС України від
2 листопада 1994 р. N 599 "Про затвердження
Інструкції про порядок обліку транспортних засобів, оформлення і
видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них та
проведення перевірок в реєстраційно-екзаменаційних підрозділах
Державтоінспекції МВС України", зареєстрований в Міністерстві
юстиції України 14 квітня 1995 р. за N 109/645.

А також в самій інструкції не вказано транспортний засіб Мопед:

1. Загальні положення

1.1. Інструкція про проведення державної реєстрації,
перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі
реєстраційних документів, номерних знаків на них та здійснення
перевірок реєстраційно-екзаменаційних підрозділів
Державтоінспекції МВС України (далі - Інструкція) визначає
процедуру приймання, оформлення і видачі реєстраційних документів,
номерних знаків, заповнення форм відповідної звітності
реєстраційно-екзаменаційними підрозділами Державтоінспекції (далі
- РЕП ДАІ) МВС України щодо державної реєстрації транспортних
засобів (далі - ТЗ) відповідно до Правил державної реєстрації та
обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин,
сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок
і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок (далі -
Правила), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від
07.09.98 N 1388 "Про затвердження Правил державної
реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних
машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів,
марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок" (із
змінами і доповненнями) та інших нормативно-правових актів, а
також порядок здійснення перевірок діяльності РЕП ДАІ ГУМВС
України в Автономній Республіці Крим (далі - АР Крим), м. Києві та
Київській області, УМВС України в областях та м. Севастополі.
1.2. Ця Інструкція розроблена відповідно до Закону України
"Про дорожній рух".

Відповідно до п. 2.9 (в) «Правил дорожнього руху» Водієві забороняється керувати транспортним засобом, не зареєстрованим у
Державтоінспекції, без номерного знака. Але Закон України «Про дорожній рух» має вищу юридичну силу, а тому «Правила дорожнього руху» - це є підзаконний нормативний документ, який повинен прийматися на підставі Закону, та не порушувати його.
Також в ст. 41 Закону України «Про дорожній рух» вказано, які саме норми регулюють «Правила дорожнього руху» в Україні
Серед перерахованих пунктів, немає пункту про реєстрацію транспортних засобів.

Ст. 41 Закону України «Про правила дорожнього руху» Правила дорожнього руху в Україні встановлено правосторонній рух транспортних засобів.
Порядок початку руху, зміни руху за напрямком, розташування
транспортних засобів і пішоходів, вибору швидкості руху та
дистанції, обгону та стоянки, проїзду перехресть, пішохідних
переходів і залізничних переїздів, зупинок транспортних засобів
загального користування, користування зовнішніми світловими
приладами, правила пересування пішоходів, проїзд велосипедистів, а також питання організації руху та його безпеки регулюються
Правилами дорожнього руху, що затверджуються
Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до ч. 2 ст. 71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень суб’єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
З вказаних вище норм, випливає, що постанова начальника ВДАІ КМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області підполковника міліції Панченко М.А., яка оскаржена в судовому порядку, де не має адміністративного правопорушення, та працівник ДАІ не може довести правомірність свого рішення, має бути скасована як така, що визнається відповідачем.
В порушення ст. 254 КУпАП «Складення протоколу про адміністративне Правопорушення» При складанні протоколу та винесення постанова про адміністративне правопорушення, я не був присутній. В протоколі я не підписувався, та і взагалі його не отримував.
В порушення ст. 277 КУпАП «Строки розгляду справ про адміністративні правопорушення»
Справа про адміністративне правопорушення розглядається у п'ятнадцятиденний строк з дня одержання органом (посадовою особою), правомочним розглядати справу, протоколу про адміністративне правопорушення та інших матеріалів справи.
Працівниками ДАІ, я був зупинений 09.06.2012 року, а постанова про адміністративне правопорушення за ст. 121 ч. 6 та ст. 126 ч. 2 КУпАП винесена 17.07.2012 року. Це ще раз підтверджує фальсифікацію при складані адміністративного протоколу.
Також відповідно до ст. 277-2 КУпАП. «Повідомлення про розгляд справи Повістка особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, вручається не пізніш як за три доби до дня розгляду справи в суді, в якій зазначаються дата і місце розгляду справи.»
Мене не було повідомлено про розгляд справи. Я взагалі дізнався про це правопорушення після отримання листа з постановою.
Також в порушення ст. 285 КУпАП «Оголошення постанови по справі про адміністративне правопорушення і вручення копії постанови» Постанова оголошується негайно після закінчення розгляду справи. Копія постанови протягом трьох днів вручається або висилається особі, щодо якої її винесено.
Постанову було винесено 17.07.2012 року, а отримав я її аж 01.11.2012 року, тобто по проходженню двох з половиною місяців.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 17, 18, 247, 287, 288, 289 КУпАП,

ПРОШУ:
1. Поновити строки оскарження;
2. Прийняти скаргу до розгляду;
3. Скасувати Постанову в справі про адміністративне правопорушення серія АЕ1 № 323610 від 17.07.2012 року, про притягнення мене до адміністративної відповідальності за адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 2 ст. 126 та ч. 6 ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладення на нього адміністративного стягнення у вигляді штрафу.
4. Закрити виконавче провадження у відношенні мене про стягнення з мене виконавчого боргу.
09.11.2012 Р.Ю. Ж////////////
Додатки:

• Копія позовної заяви
• Копія постанови
• Схема події.
• Копії посвідчення та талону.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 20:30 
Борец

перспективи немає.
1.чувак вже покараний за керування по 130....
2. постанова 1388 на даний час чинна..
3.
airsimua писал(а):
4. Закрити виконавче провадження у відношенні мене про стягнення з мене виконавчого боргу.

як це можна писати якщо в відповідачах немає.....виконавця :?:

чому в додатках немає відповіді на запит.....чи відповідає його посвідчення вимогам....і чи може він кермувати мопедом з тим посідченням.
це можна відбити....якщо мати ще письмову відповідь для підкріплення.

те що мопед не реєстрований.....цей штраф ніяк не скасуєш.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 ноя 2012, 20:50 
Прохожий

пішохід писал(а):
перспективи немає.
1.чувак вже покараний за керування по 130....
2. постанова 1388 на даний час чинна..
3.
airsimua писал(а):

як це можна писати якщо в відповідачах немає.....виконавця :?:

чому в додатках немає відповіді на запит.....чи відповідає його посвідчення вимогам....і чи може він кермувати мопедом з тим посідченням.
це можна відбити....якщо мати ще письмову відповідь для підкріплення.

те що мопед не реєстрований.....цей штраф ніяк не скасуєш.

Так, він покараний за ст. 130 КУпАП. Це ніхто не оспарює.
3.
airsimua писал(а):

Якщо буде скасовано постанову про адм. поруш, то щоб не забули і про це.

А в додатках не має, тому, що не бажає кататися та займатися цим. А я цього робити за нього не буду. Яж кажу, ні грошей, ні товариш... Просто хочу подивитися, як на це відреагує суд. Я запит зробив письмогво для себе, але відповіді ще не має. Тому, чим зміг, тим поміг.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2013, 09:46 
Постоялец

По моему, на форуме уже поднималась эта тема. И по крайней мере у нас районные гаишники так и говорят, что если мопед не эксплуатируется на дорогах государственного значения, то регистрировать не нужно, только чтобы были водительское удостоверение и шлем.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 янв 2013, 14:56 
Борец

как дырка поживает? ;)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 янв 2013, 01:57 
Прохожий

50/50 но шансы были, если бы "тело" не повелся на уловку судьи типа "Ну, тут по документам согласна, вы правы, вопросов нет. Придется удовлетворить ваше заявление. Теперь расскажите вкратце, как же все таки все было на самом деле?" И "тело" как перед священником на радостях все и рассказал. Результат думаю понятен. Фигура с трех пальцев.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа