Текущее время: 26 фев 2025, 14:19

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 17:39 
Борец

Ехал поздно с работы. Очень поздно, где то 01-30 ночи. Уставший безумно, последних 30 минут как раз писал "Скаргу" на начальника ГАИ от имени и для друга. Ехал медленно, пристёгнут, с гарнитурой, всё как полагается. Остановился на знак стоп и на границе перекрёстка, и тут на тебе.
Обратите внимание на слова - "всіх зупиняємо БЕЗПІДСТАВНО" Відпрацювання без назви та без операції. Не стал лезть в Опу, показал документы. Гаец так же особо не борзел. Какие мысли ? Пожаловаться ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 18:43 
Борец

конечно пожаловаться. можно инфозапрос послать. только видео приложить обязательно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 21:12 
Постоялец

Нет в законе "О милиции" причины для остановки - операция "Ы" или кака-нить отработка , или еще что угодно, что сподобится придумать гаишная братия.
Приказы МВД могут касаться только сотрудников МВД, мы их знать и соблюдать не обязаны, особенно в том случае, если они идут вразрез с Законами.
По-сути, ведомственный приказ в данном случае, если он действительно имел место, ограничивает права гражданина и выходит ЗА рамки Закона, а это недопустимо и , к тому же, запрещено законодательством. Так что, идут они со своими приказами и инструкциями ... в сад.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 23:09 
Постоялец

Я обычно на слово спецоперация отвечаю - А Я ЗДЕСЬ ПРИ ЧЕМ?
отработка - НУ И ОТРАБАТЫВАЙТЕ. опять же Я ЗДЕСЬ ПРИ ЧЕМ?
В обоих случаях еще надо задать вопрос: -Вы меня в чем-то подозреваете? Тогда задерживайте... Если не задерживаете, то Я поехал...

Молодец, что документы не передал...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 сен 2010, 23:17 
Прохожий

А чего насчёт техпаспорта приколупались к гайцу? Он вроде такого слова не называл, сказал "реєстраційні документи". А "техпаспорт" Вы потом сами сказали, что "вписаны в техпаспорт" :lol:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2010, 14:46 
Борец

piggy писал(а):
Я обычно на слово спецоперация отвечаю - А Я ЗДЕСЬ ПРИ ЧЕМ?
отработка - НУ И ОТРАБАТЫВАЙТЕ. опять же Я ЗДЕСЬ ПРИ ЧЕМ?
В обоих случаях еще надо задать вопрос: -Вы меня в чем-то подозреваете? Тогда задерживайте... Если не задерживаете, то Я поехал...

ведь так и ответил - точно так ! и спросил даже, или меня в чём то подозревают. И про отработку масла в моторе хотел им сказать - сутки не спал и в 2 ночи домой ехал... ) а насчёт техрпаспорта - развести хотел. Я как раз на книжке машины "техпаспорт" написал - вот и думал развести и брошюрку им всунуть. Неполучилось. )

Молодец, что документы не передал...

и не передам )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2010, 15:52 
Прохожий

Slavco2003 писал(а):
Какие мысли ? Пожаловаться ?

Это зависит от того, для чего была вся эта полемика и видео...

Я бы, если уже начал, то закончил бы принципиально. Тем более, что общая цель у участников движения - научить работать ГАИ руководствуясь законом.

Что дает просто появление этого поста в интернетах? Да ничего.

Жалобу я б составил и напривил, куда надо.
Да и тем более, что в подписи у вас же написано: "Забег можно выиграть, если в нём участвовать".

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2010, 19:08 
Борец

Наверно всё таки жалоба будет. Или лучше информационный запрос ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 10 сен 2010, 19:53 
Постоялец

Slavco2003 писал(а):
Или лучше информационный запрос ?
Нынче информационный запрос раза в три круче жалобы...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 сен 2010, 07:09 
Прохожий

Slavco2003 писал(а):
Наверно всё таки жалоба будет. Или лучше информационный запрос ?

Ага. Инф. запрос я и имел в виду. Это лучше, чем жалоба.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 11 сен 2010, 14:23 
Борец

ну вот как то так. будут мысли - поправляйте. ошибки не вычитывайте. это пока "рыба". Отчитаю потом.
Інформаційний запит.

В нічь з 8 на 9 вересня 2010 року приблизно о 01.30 ночі по дорозі з роботи додому я був зупинений інспектором ІДМС ВДАІ м.Хмельницького на ім’я Лесюк Олександр Анатолійович, номер значка ХМ 411.
Я рухався по вул.Грушевського від вул.Проскурівській, не порушуючи ПДР, був з ремнем безпеки, іхав дуже повільно. На перехресті з вул.Подільською виконав повну зупинку на стоп-лінії згідно вимог знаку «СТОП», також призупинився на самій границі перехрестя, щоб переконатися у безпечності повороту праворуч.
В 15-20 метрах від перехрестя був зупинений за допомогою жезлу.
Інспектор підійшов та, не представившись одразу, висловив вимогу надати йому документи на авто та водійське посвідчення. На мою вимогу пояснити причину зупинки пояснив, що іде відпрацювання міста. На прохання надати інформацію щодо будь яких операцій, які проводяться, іх назв інспектор повідомив, що ніяких операцій наразі не відбувається, що причина зупинки не операція, а відпрацювання міста.
На моє прохання пояснити, як така причина зупинки співвідноситься з ПДР, з відомчими розпорядженнями та наказами (111, 466), інспектор повідомив мене наступне (дословно):
-йде відпрацювання міста Хмельницького; коли йде відпрацювання – любий автомобіль зупиняється БЕЗПІДСТАВНО, чи він нарушив, чи не нарушив.
Я не мав намірів сперичатися з інспектором, на надав йому можливість ознайомитись з моїм посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію ТЗ, після чого інспектор дозволив мені продовжити рух та побажав щасливої дороги.
Хочу зауважити, що машина ДПС стояла по іншій стороні дороги (біля кафе «Ситий будяк»). Дане місце в такий час не освітлюється нічим, крім вивіски кафе. Крім того, я одразу не побачив нагрудний знак інспектора, який, як виявилось, знаходився під світлоповертаючим жилетом.
Сам інспектор під час бесіди був ввічливим та виваженим, надав можливість ознайомитись з посвідченням на перше моє прохання.
Розмова з інспектором була знята на відеофіксатор, яким обладнане моє авто. Переглянути відео можна на сайті http://www.youtube.com, (ввести в пошукову стрічку запис «Zupinka08 09 2010»)
Автомобіль ДПС був припаркований в зоні дії знаку (??? Уточню, по моему там остановка запрещена, если да – то и в вопросы добавлю.)

Згідно п. 6.27 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009 працівник підрозділу ДПС під час керування патрульним автомобілем зобов’язаний бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР. Також згідно п. 6.32.5. працівник ДПС зобов’язаний під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.

Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:

Чи повинен іспектор одразу після зверненя до водія представитись та повідомити про причину зупинки та звернення до водія перш, ніж вимагати документі?
Чи повинен іспектор тримати нагрудний знак під світлоповертаючим жилетом таким чином, що зовні його не видно?
Чи є пояснення «відпрацювання міста» законним приводом для зупинки ТЗ?
Чи має право інспектор безпідставно зупиняти авто, навіть в разі «відпрацювання міста»?

Прошу направити відповідь у письмовій формі за адресою: ................... в строки, передбачені законодавством

дата підпис

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 сен 2010, 07:37 
Постоялец

Slavco2003 писал(а):
ну вот как то так. будут мысли - поправляйте. ошибки не вычитывайте. это пока "рыба". Отчитаю потом.
Інформаційний запит.

В нічь з 8 на 9 вересня 2010 року приблизно о 01.30 ночі по дорозі з роботи додому я був зупинений інспектором ІДМС ВДАІ м.Хмельницького на ім’я Лесюк Олександр Анатолійович, номер значка ХМ 411.
Я рухався по вул.Грушевського від вул.Проскурівській, не порушуючи ПДР, був з ремнем безпеки, іхав дуже повільно. На перехресті з вул.Подільською виконав повну зупинку на стоп-лінії згідно вимог знаку «СТОП», також призупинився на самій границі перехрестя, щоб переконатися у безпечності повороту праворуч.
В 15-20 метрах від перехрестя був зупинений за допомогою жезлу.
Інспектор підійшов та, не представившись одразу, висловив вимогу надати йому документи на авто та водійське посвідчення. На мою вимогу пояснити причину зупинки пояснив, що іде відпрацювання міста. На прохання надати інформацію щодо будь яких операцій, які проводяться, іх назв інспектор повідомив, що ніяких операцій наразі не відбувається, що причина зупинки не операція, а відпрацювання міста.
На моє прохання пояснити, як така причина зупинки співвідноситься з ПДР, з відомчими розпорядженнями та наказами (111, 466), інспектор повідомив мене наступне (дословно):
-йде відпрацювання міста Хмельницького; коли йде відпрацювання – любий автомобіль зупиняється БЕЗПІДСТАВНО, чи він нарушив, чи не нарушив.
Я не мав намірів сперичатися з інспектором, на надав йому можливість ознайомитись з моїм посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію ТЗ, після чого інспектор дозволив мені продовжити рух та побажав щасливої дороги.
Хочу зауважити, що машина ДПС стояла по іншій стороні дороги (біля кафе «Ситий будяк»). Дане місце в такий час не освітлюється нічим, крім вивіски кафе. Крім того, я одразу не побачив нагрудний знак інспектора, який, як виявилось, знаходився під світлоповертаючим жилетом.
Сам інспектор під час бесіди був ввічливим та виваженим, надав можливість ознайомитись з посвідченням на перше моє прохання.
Розмова з інспектором була знята на відеофіксатор, яким обладнане моє авто. Переглянути відео можна на сайті http://www.youtube.com, (ввести в пошукову стрічку запис «Zupinka08 09 2010»)
Автомобіль ДПС був припаркований в зоні дії знаку (??? Уточню, по моему там остановка запрещена, если да – то и в вопросы добавлю.)

Згідно п. 6.27 Інструкції з питань діяльності підрозділів ДПС ДАІ затвердженої наказом МВС №111 від 27.03.2009 працівник підрозділу ДПС під час керування патрульним автомобілем зобов’язаний бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР. Також згідно п. 6.32.5. працівник ДПС зобов’язаний під час службової діяльності дотримуватись законності, не допускати її порушень іншими працівниками.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Згідно ст. 32 Закону України «Про інформацію» під запитом щодо надання письмової або усної інформації у цьому Законі розуміється звернення з вимогою надати письмову або усну інформацію про діяльність органів законодавчої, виконавчої та судової влади України, їх посадових осіб з окремих питань.

Стаття 10 Закону України «Про інформацію» зазначає, що право на інформацію забезпечується зокрема: обов'язком органів державної влади, а також органів місцевого і регіонального самоврядування інформувати про свою діяльність та прийняті рішення;

Керуючись ст. ст. 9, 10, 32, 33 Закону України «Про інформацію» прошу письмово надати відповідь на такі питання:

Чи повинен іспектор одразу після зверненя до водія представитись та повідомити про причину зупинки та звернення до водія перш, ніж вимагати документі?
Чи повинен іспектор тримати нагрудний знак під світлоповертаючим жилетом таким чином, що зовні його не видно?
Чи є пояснення «відпрацювання міста» законним приводом для зупинки ТЗ?
Чи має право інспектор безпідставно зупиняти авто, навіть в разі «відпрацювання міста»?

Прошу направити відповідь у письмовій формі за адресою: ................... в строки, передбачені законодавством

дата підпис

Тільки помилки трішки повиправляй)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 13 сен 2010, 10:13 
Борец

Сам поисправляй ) превлекает, притягиват
ПрИтяжение ! )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 сен 2010, 09:12 
Борец

отправил рекомендованым. ждёмс ответ.

В нічь з 08 на 09 вересня 2010 року приблизно о 02 ночі по дорозі з роботи додому я був зупинений інспектором ІДМС ВДАІ м.Хмельницького Лесюком Олександром Анатолійовичем, нагрудний знак ХМ 411.
Я повільно рухався по вул.Грушевського від вул.Проскурівській, не порушуючи ПДР, з ремнем безпеки. На перехресті з вул.Подільською виконав повну зупинку на стоп-лінії згідно вимог знаку «СТОП», також призупинився на границі перехрестя, щоб переконатися у безпечності повороту праворуч. В 15-20 метрах від перехрестя був зупинений інспектором за допомогою жезлу.
Інспектор підійшов та, не представившись, одразу висловив вимогу надати йому документи на авто та водійське посвідчення. На прохання пояснити причину зупинки пояснив, що іде відпрацювання міста. На вимогу надати інформацію щодо будь яких операцій, які наразі відбуваються, інспектор повідомив, що ніяких операцій не відбувається, а причина зупинки не операція, а відпрацювання міста. На цьому він наголосив декілька раз. На моє прохання пояснити, як така причина зупинки співвідноситься з ПДР, з відомчими розпорядженнями та наказами (111, 466), інспектор повідомив мене наступне (дослівно):
Я не мав намірів сперечатися з інспектором, надав можливість ознайомитись з моїм посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію ТЗ, після чого інспектор дозволив мені продовжити рух та побажав щасливої дороги.
Хочу зауважити, що машина ДПС стояла на іншій стороні дороги (біля кафе «Ситий будяк»). Дане місце в такий час не освітлюється нічим, крім вивіски кафе. Крім того, я одразу не побачив нагрудний знак інспектора, який, як виявилось, був захований під світлоповертаючим жилетом.
Сам інспектор під час бесіди був ввічливим та виваженим, надав можливість ознайомитись зі своїм посвідченням на перше моє прохання.
Розмова з інспектором була знята відеофіксатором, яким обладнане моє авто. Переглянути відео можна на сайті http://www.youtube.com, (ввести в пошукову стрічку запис «Zupinka08 09 2010»)

Чи повинен інспектор одразу після зупинки транспортного засобу та при звернені до водія чітко представитись та повідомити про причину зупинки перш, ніж вимагати документи?
Чи має право інспектор в нічний час зупиняти машини в неосвітленому місці?
Чи має право інспектор під час виконання службових обов’язків тримати нагрудний знак під світлоповертаючим жилетом таким способом, що зовні його не видно?
Чи є підстава «відпрацювання міста» в той час, коли немає жодних спецоперацій, законним приводом для зупинки ТЗ та перевірки документів та чи можна визнати мою зупинку інспектором безпідставною а самі дії інспектора незаконними?

Прошу Вас направити відповідь у письмовій формі в строки, передбачені законодавством, за адресою: (адреса, дата, підпис).

Ув. товарисчъ модератор. прошу стереть 2 предыдущих поста с "рыбой" и комментарием с цитатой - уж больно много места занимают )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 17 сен 2010, 12:44 
Постоялец

Слово "ніч" пишеться без м'якого знаку.
"від вул.Проскурівській" - замінити на "від вул.Проскурівської"
Слово "будь-який" пишеться через дефіс.
"був зупинений інспектором за допомогою жезлу" :lol: Він же не пхав той жезл в колеса, не кидав його під машину і т.д. Напевне варто написати "зупинився на вимогу інспектора, котру він подав жезлом"
В даному випадку слід писати "інспектор повідомив мені наступне", а не "інспектор повідомив мене наступне"
Ще в цитаті слів інспектора не все грає, але якщо то дослівна цитата - то так має бути. Хоча варто говорити "будь-який", а не "любий"; "порушив", а не "нарушив".

Ніби все на просьбу повиправляти помилки. Напевне трохи пізно, але може бути корисним на майбутнє.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа