олег алексеевич писал(а):
КАСУ Ст. 56. Представники
1. Сторона, а також третя особа в адміністративній справі можуть брати участь в адміністративному процесі особисто і (або) через представника.
3. Представники беруть участь в адміністративному процесі на основі договору або закону.
Стаття 106. Вимоги до позовної заяви
5. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.
Да, это все так, но некоторые судьи, особенно это касается апелляционных судов, не допускают представителей (не адвокатов) к судебному процессу. Но, к счастью, их не много. Доверенность у натариуса стоит в пределах 200-300 грн.
Вот разъяснения МИНЮСТА по доверенностям
http://www.minjust.gov.ua/0/20083А вот форма самой доверенности
Додаток 11
до наказу Міністерства юстиції України
від 31 жовтня 2006 р. N 83/5
ЗРАЗОК
Довіреність на ведення справ в суді та в інших організаціях і установах ДОВІРЕНІСТЬ
Місто (селище, село) ___________________________________________________________________,
_____________________________________________________________________________________.
(число, місяць, рік словами)
Я, ___________________________________________________________________________________,
(прізвище, ім’я, по батькові довірителя)
що мешкаю ___________________________________________________________________________,
згідно з попереднім усним договором, цією довіреністю уповноважую __________________________
(прізвище, ім’я,
______________________________________, що мешкає _____________________________________,
по батькові уповноваженої особи)
бути моїм представником в усіх організаціях, установах, підприємствах, органах влади, органах внутрішніх справ, прокуратурі, виконавчій службі, суді з питань захисту моїх законних прав та інтересів.
Для чого надаю йому (їй) право: подавати від мого імені заяви, у тому числі позовні, отримувати необхідні довідки, документи, розписуватись за мене, вести від мого імені справи у всіх державних установах, кооперативних, громадських, приватних організаціях, а також вести мої цивільні та кримінальні справи у всіх судових установах з усіма правами, які надані законом позивачу, відповідачу та третій особі, у тому числі з правом визнання або відмови повністю або частково від позовних вимог, зміни предмета позову, укладання мирової угоди, оскарження рішення суду, отримання або пред’явлення виконавчих документів до стягнення, та виконувати всі інші дії, що пов’язані з виконанням даної довіреності в межах та обсязі, передбачених чинним законодавством України.
Довіреність видана терміном на __________________________ та дійсна до _____________________
(термін дії довіреності) (дата, до якої чинна
В. о. директора Департаменту
нотаріату та реєстрації
адвокатських об’єднань
Т. В. Базанова
Додаток 4
до наказу Міністерства юстиції України
від 31 жовтня 2006 р. N 83/5
Форма N 4
Посвідчувальний напис на довіреності, виданій фізичною особою
"___" ____________ ____ року ця довіреність посвідчена мною,
(число, місяць, рік словами)
_______________________________________, ______________________________________________
(прізвище, ім’я, по батькові) (посада посадової, службової особи)
Довіреність підписана __________________________________________________________________
(прізвище, ім’я, по батькові)
у моїй присутності. Особу його (її) встановлено, дієздатність перевірено.
Зареєстровано в реєстрі за N __________
Посада
Печатка Підпис
В. о. директора Департаменту
нотаріату та реєстрації
адвокатських об’єднань
Т. В. Базанова