Текущее время: 23 фев 2025, 00:06

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 18:03 
Новобранец

Добрый день!
Коротко по факту!)

при повороте на ул.Вильямса, я перед пешеходным переходом остановился и дал пройти пешеходом, потом продолжил движение,после чего был остановлен ИДПС и мне объяснили, что я не пропустил пешехода! мне показали видео запись на бытовой видеокамере, где во время моего проезда пешеходного перехода, с другой стороне девушка с коляской начала переходить переход!

Я попытался объяснить, что полностью остановился дал всем пройти и только после этого начал движение, никому не мешал, и не создавал помех! Но получил ответ, что так делать нельзя у вас есть право на суд.После чего составили протокол.

ОТ себя: Вообще всегда пропускаю пешеходов, тем более мамочек с коляской... да и говорят, что это хорошая примета!:) Но я ее не видел и уж точно никак не мог помешать пройти переход! т.к. считаю что надо пропускать в любом случае)

До _Приморського районного суду м. Одеса

Вiдповiдач - Міське управління ДАI м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 3
Інспектор ДПС ВДАІ м. Одеса ст. Сержант міліції Голофеев Анатолій Михайлович, зн.ОД0850

У справі про адміністративне правопорушення,
Передбачене ч.2 ст.122 КпАП України,

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ.
Про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення
в зв’язку з накладенням адміністративного стягнення.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КпАП України, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного (прирівняного до нього) суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.

Постановою Інспектора ДПС ВДАІ ст. Сержанта Голофеев Анатолій Михайлович г.Одессы (значок ОД0850, посвідчення УОД 090273 ) від __________ мене притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.122 КУпАП через порушення пункту 16.2 Правил дорожнього руху (далі ПДР), яке на думку вказаного вище працівника ДАІ, я вчинив у м. Одесса на перехресті вул. Ак.Корольова та вул.Вільямса.
Я вважаю вказану постанову незаконною та необґрунтованою, такою, що винесена з грубими порушеннями Конституції України, норм матеріального та процесуального права України.
_______ я рухався на автомобілі _______, по вул. Ак.Корольова и виконав поворот на вул. Вільямса. Інспектор ДПС Голофеев А.М. зупинив мене на вул.Вільямса і повідомив мені, що я, проїжджаючи перехрестя, на нерегульованому пішохідному переході, не надав пішоходу переваги у русі. Я з інспектором ДАІ не погодився, і пояснив йому, виконуючи поворот праворуч надав перевагу пішоходам на пішохідному переході зменшив швидкість до повної зупинки та переконавшись, що пішоходи, яким може бути створена загроза або небезпека, відсутні, продовжив рух. п.18.1 ПДР зобов’язує водія на нерегульованих пішохідних переходах і перехрестях, дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
В даному випадку при проїзді пішохідного переходу пішохід знаходився на абсолютно іншій смузі руху, за 2 полоси руху від мене, переходив її спокійно, не був змушений змінювати ані швидкість, ані напрямок руху, небезпеки наїзду на нього не існувало, уникати наїзду він не був змушений.
Я намагався пояснити інспектору фактичні обставини подій, але ІДПС відповів: «Я напишу протокол, а вы его оспаривайте в суде.»
Слід вказати на те, що протокол у справі про адміністративне правопорушення та постанова не відповідають вимогам стст.251, 256, 280 КУпАП України. Це випливає з самого складу зазначеного правопорушення та обсягу доказів, які наявні у протоколі та постанові. Так, у протоколі та постанові немає даних пішоходів, яким нібито було створено перешкоду та небезпеку. Між тим, у відповідності до ст.269 КУпАП така особа є потерпілим по справі, або, принаймні, у відповідності до ст.272 КУпАП є свідком. У відповідності до ст.256 КУпАП дані цих осіб є відомостями, які мають обов’язково, при наявності свідків та потерпілих, зазначатися у протоколі. (Сам характер порушення ПДР, про яке йде мова, говорить про неможливість його вчинення без потерпілих та свідків.) У відповідності до ст.251 КУпАП, пояснення цих осіб є доказами по справі. Відсутність у справі не тільки пояснень, але й даних потерпілих та свідків грубо заперечує ст.256 КУпАП та призводить до відсутності у справі передбачених законом доказів. За таких умов говорити і про доведеність правопорушення не можна.
Але незважаючи на це інспектор ДПС, не маючи достовірних даних про порушення мною Правил дорожнього руху, почав складати протокол про адміністративне правопорушення. Мені не були роз’яснені мої права, передбачені ст..268 КУпАП, та ст..:№ 63 Конституції України. Одночасно, одразу ж з протоколом, ще не взявши з мене письмових пояснень, без розгляду справи інспектор виносить постанову по справі про адміністративне правопорушення _________, якою накладає на мене штраф за порушення ч.2 ст.122 КУпАП у розмірі 425 гривень.
Окрім самого грубого порушення процесуального законодавства, зазначене говорить ще й про упередженість до мене співробітника ДАІ, який склав протокол та виніс постанову.
Згідно ст.279 КУпАП, під час розгляду справи особа, яка уповноважена розглядати справу та виносити постанову, повинна дослідити докази.
Аналогічні зобов’язання на інспектора ДАІ покладені згідно п. 2.11.5 та 2.12 Інструкції, затвердженої наказом МВС України від 26.02.2009 р. №77 (далі – Інструкція).
У порушення ст.280 КУпАП та вимог відомчої Інструкції МВС, інспектор ДПС Голофеев А.М. не з‘ясував чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, а обов’язок дослідити всі обставини у справі, дослідити усі докази, до яких належать і пояснення свідка згідно ст.272 КУпАП, покладено на інспектора ДАІ згідно ст. 279 КУпАП та п. 2.12 Інструкції.
У постанові не вказані докази, які інспектор дослідив при накладенні на мене стягнення та на підставі яких визнав мене винним у вчиненні правопорушення. Питання наявності у моїх діях вини взагалі не розглянуто і про його вирішення не вказано у постанові. У постанові не вказані мої заперечення та їх оцінка інспектором ДАІ , не досліджені та не оцінені пояснення свідків.
У протоколі про адміністративне правопорушення інспектор не зазначив, що мається відео фіксація, хоча вона є. Також, на цій відео фіксації можна побачити,що ніякої перешкоди пішоходу не було зроблено. У протоколі не вказано назву, модель серійний номер технічного засобу, на який зі слів інспектора ДПС, здійснювалася відео фіксація. Документи на камеру інспектор не показав.

На підставі зазначеного, у зв’язку з тим, що я Правила дорожнього руху не порушував, керуючись ст.ст. 247, 268, 287-289 КУпАП.

ПРОШУ:
1. Постанову інспектора ДПС Голофеев А.М. від ________ р. серії _______ у справі про адміністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
2. Зобов’язати відділ адміністративної практики ДАЇ вилучити з бази даних про порушення ПДР інформацію, яка внесена на підставі оскаржуваної постанови, та сповістити мене про це письмово замовним листом.

Додаток:
1. Копія постанови по справі про адмін. правопорушення до протоколу – 2 примірника
2. Копія протоколу про адмін. правопорушення – 2 примірника

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

у меня есть видео о котором, я не указал в своем иске, записал свой разговор с ИДПС,но к сожаления включил камеру, после того как он ушел заполнять протокол, но на нем видно что постанова и протокол мне принесли одновременно....

Что думаете уважаемые форумчане?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 18:17 
Борец

нужно было подавать ходотайство о переносе рассмотрения дела и записать это в поясненеиях, ну это так, вроде всё ок, ток ещё один момент, а что протокол и постановление выносил один и тот же ИДПС???
вроде как это запрещенно

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 апр 2011, 18:26 
Новобранец

Один тот же может, но там целая процедура, которую ИДПС всегда нарушают!

Было предварительное слушание, на котором мне дали возможность ознакомиться с Протестом и Объяснительной ИДПС.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2011, 08:55 
Борец

Згiдно п.21 ст.11 Закону «Про міліцію»

- Міліції для виконання покладених на неї обов'язків надається право: використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху

- Таким нормативно-правовими актами є Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р , який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010р. за № 262/17557 та Наказ МВС України №111 від 27 березня 2009р., який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за № 576/16592.

- Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р. містить вичерпний перелік засобів якими дозволено користуватися для виявлення та фіксування порушень ПДР.

- п.18.10. ст.18 Наказу МВС України №111 від 27 березня 2009р прямо забороняє використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув.

- п.20.2. ст.20 Наказу МВС України №111 від 27 березня 2009р ...Забороняється застосування технічних засобів та приладів, які не сертифіковані, не сертифіковані в Україні та які не пройшли метрологічної повірки або мають свідоцтво про таку повірку, термін дії якого минув...

Бiльш того: ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ постановою № К-16031/10 вiд "02" вересня 2010 р. визнав: неправомiрним застосування вiдеокамери на яку був здійснений запис маневру позивача.

"Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем ні у протоколі про адміністративне правопорушення, ні в судовому засіданні не надано доказів правомірності застосування відеокамери, на яку був здійснений запис маневру позивача. Таким чином, інспектор ДАІ вийшов за межі своїх повноважень, встановлених законом, з чого випливає, що такий запис на відеокамеру не може братись до уваги як доказ у цій справі."

А Згiдно з п.3 ст.70 КасУ
Докази, одержані з порушенням закону, судом при вирішенні справи не беруться до уваги.

Советую распечатать постанову ВАСУ и приобщить к материалам дела.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/11137505

Я не юрист, но вроде нужно в иске дописать что то вроде этого:

Iнспектор ________ стверджує, що фіксував порушення, в якому мене звинувачують за допомогою відеокамери «_______», але ні в протоколі, ні в постанові не вказано цього приладу. Iнспектор посилався на п.12 ст.11 Закону «Про міліцію», але цей підпункт дозволяє використовувати кіно-, фото- і звукофіксацію як допоміжний засіб, наприклад диктофон, чим інспектор і скористався.
Щодо контролю за дотриманням водіями ПДР, згідно п.21 ст.11 того ж Закону «Про міліцію» дозволяє використовувати передбачені нормативно-правовими актами технічні засоби, в тому числі засоби фото- і відеоспостереження, для виявлення та фіксування порушень правил дорожнього руху. Слід зазначити, що таким нормативно-правовими актами є Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р , який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 30 березня 2010р. за № 262/17557 та Наказ МВС України №111 від 27 березня 2009р., який Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 26 червня 2009 р. за № 576/16592.
Наказ МВС України №33 від 01.03.2010р. містить вичерпний перелік засобів якими дозволено користуватися для виявлення та фіксування порушень ПДР, а п.18.10. ст.18 Наказу МВС України №111 від 27 березня 2009р прямо забороняє використовувати під час несення служби технічні засоби та прилади, які не сертифіковані в Україні та не пройшли повірку або мають свідоцтво про повірку, термін дії якого минув.

Прошу:
1. При вирішені справи не брати до уваги в якості доказів матеріали, які були надані відповідачем.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2011, 09:03 
Борец

посмотри здесь: viewtopic.php?f=37&t=2669
(самый первый иск, - выигранное дело, по моему - это высший пилотаж, можешь кое что добавить/дополнить в свой иск! :geek: )

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 апр 2011, 20:01 
Новобранец

Спасибо за ответ! На счет отвода видео более менее понятно...

Мне интересно следующие в Запереченни

идет ссылка на 1ч. 71 ст. КАС о том что я должен доказывать свою правоту! Что-то это как-то противоречит нашей презумпции невиновности..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 апр 2011, 08:26 
Борец

Доказывать вы НИЧЕГО вы не должны!
Стаття 71. Обов'язок доказування

2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 09 апр 2011, 11:18 
Новобранец

Что же за бред тогда их Юрист пишет ......

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 апр 2011, 16:01 
Новобранец

Форумчане подскажите, не в заперечени не в объяснительной нет, ни слова про видеозапись, так же Ответчик опирается на СПЕЦИФИЧЕСКИЙ ВИД ДОКАЗАТЕЛЬСТВА НАБЛЮДЕНИЯ ИДПС!

Но диск с видеозаписью принесли в суд, как это и видно в додатках заперечення.

у меня вопросы:

1)Видео запись есть, но нигде на неё не ссылаются! - но я так понимаю, все равно нужно будет делать отвод видеозаписи! ИЛИ наоборот - указать что на ней видно что ПОМЕХИ НЕ БЫЛО (изменения скорости/направления движения). т.к. на сколько я помню там четко видно что помехи нету.

2)Что значит специфический вид доказательства? и наблюдения ИДПС можно под любое дело приписать!

Где прописана четкая процедура составления админ-постанова, я понимаю что это 251 Куап, но есть что-то типа инструкции, где бы описывалась, что с начала составить админ протокол - дать ознакомится - МОЯ ПОДПИСЬ и только потом уже Постонова.

На форуме очень много инфы как составить иск, но вот очень мало что делать дальше когда, как в моем случае, есть представитель ГАИ.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 апр 2011, 19:53 
Борец

Pomyk писал(а):
Где прописана четкая процедура составления админ-постанова, я понимаю что это 251 Куап, но есть что-то типа инструкции, где бы описывалась, что с начала составить админ протокол - дать ознакомится - МОЯ ПОДПИСЬ и только потом уже Постонова.

главы 22-23 КУпАП, приказ 77 МВД http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/m ... g=z0374-09

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси
І вбий підараса.
(с) Юрій Винничук

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 26 апр 2011, 23:55 
Постоялец

Постанова твоя без печати, соответственно недооформлена.
Штраф уже можно не платить.
Если хочешь наказать гайцев, то шаг 1 - это через суд признать из действия незаконными.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2011, 05:45 
Борец

на копии постановления, печать не ставится, она имеется на оригинале, который остался у гайцов

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 27 апр 2011, 09:06 
Постоялец

to Pomyk.
Ты бы лучше на встречу пришёл, когда тебя приглашали. Помочь готовы. Контакты у тебя есть.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 22:38 
Новобранец

Взял видео в суде, которое предоставили ГАИ.
это поворот с королева на вильямса.

Без фотошопа не обошлось, если бы они показали на 10 сек раньше, то было бы видно что я первый остановился что бы пропустить людей.
Но тем не менее:

1)Видно, что помехи я не создал.
2)Видно, что моя обзорность была ограничена, из-за машины которая стояла с лева от меня и я так понимаю, что нарушила, ведь поворот не с крайнего право ряда запрещен.

теперь надо все это красиво с юр. точки изложить в Поясненни ..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 08 май 2011, 22:42 
Борец

Pomyk писал(а):

Взял видео в суде, которое предоставили ГАИ.
это поворот с королева на вильямса.

Без фотошопа не обошлось, если бы они показали на 10 сек раньше, то было бы видно что я первый остановился что бы пропустить людей.
Но тем не менее:

1)Видно, что помехи я не создал.
2)Видно, что моя обзорность была ограничена, из-за машины которая стояла с лева от меня и я так понимаю, что нарушила, ведь поворот не с крайнего право ряда запрещен.

теперь надо все это красиво с юр. точки изложить в Поясненни ..

с выделенным не согласен, так как там круговое движение

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа