Текущее время: 23 фев 2025, 00:52

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 01:06 
Постоялец

_до ххх суду____
(назва суду)
__вул. Дружби народів, 3а______________
(адреса суду)

позивач __хххх_________
(прізвище, ім’я, по батькові)
_проживаючий за адресою:_____________
__ххххь__________________
хххх__________
(адреса)
______ моб. тел. 067-хххх___
(телефон)

відповідач __Управління ДАІ ГУМВС України_____
__в Донецькій обл.________________
(Управління ДАІ – повна назва)
_вул. Ходаковського, 10, м. Донецьк, 83023________________________________
(адреса)
__ (062) 345-23-30________________
(телефон)

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправними дій інспектора ДПС хххххх,
та скасування протоколу сер. АН1 № хххх від 19.03.2011 року, у справі про адміністративне порушення, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до міського суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам, як адміністративним судам, підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

«19» березня 2011 року стосовно мене було складено протокол про адміністративне правопорушення серія АН1 № хххх та винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху (копія протоколу додається).

Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню.

Я, хххххч, 19 березня 2011 року о 09 год. 45 хв. рухався у напрямку м.Луганськ на автомобілі хххх, державний номер ххххх Під час руху в салоні автомобіля був присутній мій батько хххх (хххх р.н.)., Рухаючись праворуч, виїжджаючи на трасу «М04», проїхавши 20-50 метрів від перехрестя я був зупинений Інспектором ДАІ хххх хххх (Далі – «Співробітник ДАІ»). Співробітник ДАІ, після перевірки в мене документів, сказав що на мене буде складане протокол про порушення п.9.2 Правил Дорожнього Руху України за те, що виїжджаючи на трасу «М04» я не увімкнув правий показник повороту. Співробітник ДАІ склав відносно мене протокол із приміткою про фіксування порушення на відеокамеру . Мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України та ст. 268 КУпАП.
Одразу після складання протоколу Співробітник ДАІ ухвалив постанову в справі про адміністративне правопорушення, якою постановив: визнати мене, ФИО, винним у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 122 КУпАП і накласти на мене стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять грн. 00 коп.).

Ходатайство про відкладення міста та часу розгляду справи було відхилено. Тоді я в Протоколі про адміністративне правопорушення в поясненнях додав, що прошу відкласти розгляд справи по місту проживання.

Копію постанови про розгляд справи на місці я не отримав.

Я категорично не погоджуюсь з винесеною стосовно мене постановою, вважаю її незаконною та такою, яка має бути скасована тому що згідно з додаткiв 1, 2, де зображено місце правопорушення, я рухався у крайній правій полосі скруглення дороги з двома полосами руху в одному напрямку, що зафіксовано на фото в додатках 3,4 , не здійснюючи перестроювання, повороту або развороту. Мої дії були зрозумілі іншим учасникам дорожнього руху.
Якщо б я, рухаючись у правій полосі ввімкнув правий показник повороту при проїзді точки (1), зазначеної на додатку 2, це б могло означати тільки намір зупинитися на узбіччі дороги.

З урахуванням викладеного я вважаю, що вказані дії відповідача є незаконними, та, що в моїх діях відсутній склад правопорушення передбаченого ст. 122ч.2 КУпАП України, оскільки я діяв у межах правил дорожнього руху України.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст.19, 55, 62 Конституції України, ст.ст. 122, 255, 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 17-19, 71, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Визнати протиправними дії інспектора роти ДПС м. Дебальцево.
3. Скасувати постанову складану на основі протоколу про адміністративне правопорушення сер. АН1 № хххх від 19.03.2011 року, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП.
3. Провадження по справі закрити у зв‘язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки:
1. копія паспорту та посвідчення водія;
2. копія технічного паспорту та довіреності;
3. копія протоколу сер. АН1 № 379201 від 19.03.2011 року;
4. Схема частини дороги, де я був зупинений;
Изображение
5. Супутникове фото частини дороги, де я був зупинений, с поясненнями, та коментарями; (кликните для увеличения, чтобы лучше рассмотреть. в суд принесу на формате А4)
Изображение
6. Фото дорожньої розмітки, у точці (1), зображеної на супутниковому фото
Изображение

Изображение

«**»******** року

Позивач ххххххххх ******

Посмотрите, пожалуйста, что не так. У меня сразу вопросы:
1. т.к. копии постановы нет, что мне ПРОСИТЬ отменить в Позове (п.3 после слова ПРОШУ). Скасувати постанову? нет номера и копии... Скасувати протокол?
2. там где, "не погоджуюсь" (выделил синим) - писать "не погоджуюсь с постановою" или "с протоколом"?
3. Видповидач - я не знаю адреса ГАИ г.дебальцево. Можно писать видповидач - областное гаи?

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 10:12 
Борец

без постанови,нічогоне вийде-оскаржується постнова.неодноразово на формі булиподібні момент,суддя питав-де постанова-нема-чого прийшов.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 10:17 
Постоялец

а где мне теперь можно взять постанову? в гаи моего города её же не дадут?

мне же нельзя ждать, пока ко мне домой придет штраф... и придет ли вообще. пройдет 10 дней обжалования.

Если просто пока ничего не делать, а сидеть и ждать домой по почте постанову - они её пришлют из другого города? Если она прийдет тогда, когда 10 дней обжалования истекут?
Может в суд что-то всё-таки надо отнести, чтобы показать, что я именно в 10-ти дневный срок отреагировал?

А что скажете про сам позов?

Я вот думаю, что сила в правде. У кого правда — тот и сильней. Вот ты обманул кого-то, денег нажил. И чего, ты сильнее стал? Нет, не стал. Потому что правды за тобой нет. А тот, кого обманул, за ним правда, значит, он сильней.

Последний раз редактировалось evgesh 21 мар 2011, 10:27, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 10:19 
Борец

давай перейдемо в твою тему 1,тут відпиши що прочитав,далі я свої пости тут стираю,і ти також продовжимо спілкування в темі 1.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 10:28 
Постоялец

пішохід писал(а):
давай перейдемо в твою тему 1,тут відпиши що прочитав,далі я свої пости тут стираю,і ти також продовжимо спілкування в темі 1.

прочитал.
Тут дальше прошу обсуждать только текст самого позова и предлагать его редактирование.
А тема про нарушение тут: viewtopic.php?f=84&t=6832&p=91579#p91579

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 17:18 
Борец

до ххх суду____
(назва суду)
__вул. Дружби народів, 3а______________
(адреса суду)

позивач __хххх_________
__ххххь__________________
хххх__________
(адреса)
______ моб. тел. 067-хххх___
(телефон)

(адреса)
(телефон)
відповідач 2 інспектор дорожньо патрульної служби в Донецькій області …
м.Дебальцево….
електронні засоби звязку невідомі…..
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправними дій інспектора ДПС хххххх,
та скасування постанови сер. АН1 № хххх від 19.03.2011 року, у справі про адміністративне порушення, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП.

Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст. 288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до міського суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи.
У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам, як адміністративним судам, підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.

«19» березня 2011 року стосовно мене було складено протокол про адміністративне правопорушення серія АН1 № хххх та винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху (копія протоколу додається).

Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню.

Я, хххххч, 19 березня 2011 року о 09 год. 45 хв. рухався у напрямку м.Луганськ на автомобілі хххх, державний номер ххххх Під час руху в салоні автомобіля був присутній мій батько хххх (хххх р.н.)., Рухаючись праворуч, виїжджаючи на трасу «М04», проїхавши 20-50 метрів від перехрестя я був зупинений Інспектором ДАІ хххх хххх (Далі – «Співробітник ДАІ»). Співробітник ДАІ, після перевірки в мене документів, сказав що на мене буде складане протокол про порушення п.9.2 Правил Дорожнього Руху України за те, що виїжджаючи на трасу «М04» я не увімкнув правий показник повороту. Співробітник ДАІ склав відносно мене протокол із приміткою про фіксування порушення на відеокамеру .
Одразу після складання протоколу Співробітник ДАІ ухвалив постанову в справі про адміністративне правопорушення, якою постановив: визнати мене, ФИО, винним у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 122 КУпАП і накласти на мене стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять грн. 00 коп.). В цей час в своєму автомобілі я заповнив бланк клопотання про відкладення розгляду справи. Через деякий час інспектор запросив мене до службового автомобіля ДАІ та надав для ознайомлення та підпису протокол про адміністративне правопорушення серії .. №******. При цьому мої права та обов’язки, передбачені ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП, мені не тільки не роз’яснили, але з ними навіть не ознайомили.
Зазначивши в клопотанні номер протоколу, та здійснивши відповідний запис в графі «пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності», я передав його інспектору, на що отримав зауваження ІДПС ***** С. П., що клопотання йому не потрібно і я маю його залишити собі на згадку. З даної фрази інспектора стає зрозуміло, що він не усвідомлює взагалі, що мої клопотання мають розглядатися.

Після ознайомлення мене з протоколом сержантом міліції ****** С. П. була винесена постанова в справі про адміністративне правопорушення серії … №******, відповідно до якої мене було притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 425 грн.

Проте така постанова не відповідає вимогам закону з таких підстав:
Я категорично не погоджуюсь з винесеною стосовно мене постановою, вважаю її незаконною та такою, яка має бути скасована тому що згідно з додаткiв 1, 2, де зображено місце правопорушення, я рухався у крайній правій полосі скруглення дороги з двома смугами руху в одному напрямку, що зафіксовано на фото в додатках 3,4 , не здійснюючи перестроювання, повороту або развороту. Мої дії були зрозумілі іншим учасникам дорожнього руху.
Якщо б я, рухаючись у правій полосі ввімкнув правий показник повороту при проїзді точки (1), зазначеної на додатку 2, це б могло означати тільки намір зупинитися

Сержант міліції ***** Сергій Петрович при розгляді справи про адміністративне правопорушення грубо порушив мої права та вимоги чинного законодавства, зокрема ним не було взято до уваги моє письмове клопотання про відкладення розгляду справи, право заявити яке мені надає ст. 268 КУпАП (можливо, саме тому інспектор не став ознайомлювати мене зі змістом цієї статті).
Ті ж вимоги відображені у наказі МВС від 26.02.2009 року №77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», відповідно до п. 2.9 «Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право знайомитися з матеріалами справи, давати пояснення, заявляти клопотання; під час розгляду справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця в галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи»
Розгляд справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, - не тільки порушив мої права, передбачені ст.268 КУпАП, але й призвів до того, що при винесенні постанови не враховано мою особу, матеріальний стан, наявність у мене двох неповнолітніх дітей та відсутність постійної роботи в умовах кризового стану у країні, тобто обставини, які слід враховувати при призначенні адміністративного стягнення відповідно до ст. 33 КУпАП.
Частина 1 ст. 122 КУпАП передбачає накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Але, керуючись невідомо якими переконаннями, інспектор постановив стягнути саме 425 грн.

Враховуючи вищевикладене, вважаю, що оскаржувана постанова не відповідає обставинам справи, вимогам закону та підлягає скасуванню з таких підстав:

Якщо навіть я дійсно порушив ПДР, то посадові особи, згідно ч. 2 ст. 19 Конституції України: «…зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Статтею 245 КУпАП закріплені завдання провадження в справах про адміністративні правопорушення, які ґрунтуються на всебічному, повному і об'єктивному з'ясуванні обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом.

Але інспектором ****** С. П. були ігноровані вимоги не тільки Конституції України, КУпАП, а і вимоги відомчих нормативних документів, зокрема п. 2.14 наказу МВС від 26.02.2009 року №77 «Про затвердження Інструкції з оформлення працівниками Державтоінспекції МВС матеріалів про адміністративні порушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», яким передбачено: «Стягнення за адміністративне правопорушення накладається в межах, установлених КУпАП та іншими законами України. При накладенні стягнення враховуються характер учиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність». Вважаю, що без задоволення клопотання про відкладення розгляду справи та можливості надання мною необхідних документів всебічно, повно і об'єктивно вирішити мою справу в точній відповідності з законом інспектор не мав права та змоги. Копію постанови про розгляд справи на місці я не отримав.

За таких умов мої права при такому розгляді грубо порушено. Згідно з ст. 9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадській порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Як вбачається з наведеного в моїх діях відсутні ознаки складу адміністративного правопорушення, а отже інспектором ДАІ відносно мене було безпідставно складено протокол про адміністративне правопорушення без доведення моєї вини та достатніх доказів допущення мною порушення ПДР.

Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову
З урахуванням викладеного я вважаю, що вказані дії відповідача є незаконними, та, що в моїх діях відсутній склад правопорушення передбаченого ст. 122ч.2 КУпАП України, оскільки я діяв у межах правил дорожнього руху України.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст.19, 55, 62 Конституції України, ст.ст. 122, 255, 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 17-19, 71, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
3. Скасувати постанову складану на основі протоколу про адміністративне правопорушення сер. АН1 № хххх від 19.03.2011 року, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП.
3. Провадження по справі закрити у зв‘язку з відсутністю в моїх діях складу адміністративного правопорушення.

Додатки
1. Постанова АН № ******* 3 екземпляри
2. Протокол АН1 №******** 3 екземпляри
3. Копія Позовної заяви для відповідачіва на 3 аркушах -3 екземпляри.
4.Схема частини дороги із місцем зупинки мене працівниками ДАЇ-1 аркуш
5.Фотографії з місця події.-…
6.Копія рішення Конституційного суду,щодо розяснення ст 59 Конституції України.
7.Копія рішення ВАСУ,щодо неправомірного застосування працівниками ДАЇ,побутової відеокамери.

Можливо такий варіант підійде.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 17:36 
Постоялец

спасибо! спасибо, что потратил время. немного подправить (детей у меня только один пока :) ) и зароботок есть...но это не важно... до ума доведу, выложу тут. Нужно дождаться еще постанови. И еще подумаю, как побольше описать сам факт того, что я не должен был включать поворотник, а то про это совсем мало. Сегодня позже выложу откорректированный вариант.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 18:29 
Борец

пішохід писал(а):
...
Якщо навіть я дійсно порушив ПДР, то посадові особи, згідно ч. 2 ст. 19 Конституції України: «…зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».
...
выделенное нужно удалить

также нужно указать, почему отсутствует постанова
просительную часть дополнить пунктом 2, пункты 2,3,3 переименовать в 3,4,5 (4 и 5 можно объединить)
2. Витребувати у УДАІ ГУМВС ... постанову ... від ... в справі про адміністративне правопорушення...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 19:33 
Постоялец

LAVe, а зачем витребувати постанову? Я ж дождусь её по почте и только тогда понесу позов в суд.
прошу прощения, но прокомментированный Вами вариант Позова составлял не я. а форумчанин "пішохід". Я его прочитал, принял к сведению. некоторое оказалось полезным.
в дальнейшем прошу комментировать его.
в этом позове я не делаю упор ни на то, что снято бытовой камерой, ни на то, что патрулирование на частной машине. главный упор на то, что я не должен был включать поворот вообще.
прошу не предлагать полностью новые варианты Позова, а поправлять мой Позов в тех местах, где считаете нужным.
Вот что я в конце-концов составил:

Цитата:
до ЙЙЙЙЙо районного суду м.ЙЙЙЙЙ, Донецької області.
(назва суду)
__пр. БудівельниЙЙЙ______________
(адреса суду)

позивач __Иванов Иван Иванович_________
__м. ХХХХХХ__________________
Будівельників, буд. ХХХХ кв.ХХ__________
(адреса)
______ моб. тел. 067-ХХХХХ___
(телефон)

(адреса)
(телефон)

АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправними дій інспектора ДПС Болсова Сергія Леонідовича,
та скасування постанови сер. АН № ХХХХХ від 19.03.2011 року, у справі про адміністративне порушення, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП.

«ХХ» березня 2011 року стосовно мене було складено протокол про адміністративне правопорушення серія АН1 № ХХХХХ, та винесено постанову сер. АН № ХХХХХ про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху (копії протоколу та постанови додаються).
Я, Иванов Иван Иванович ХХХХХ, ХХ березня 2011 року о 09 год. 45 хв. рухався у напрямку м.Луганськ на автомобілі ХХХХХ, державний номер ХХХХХЕК. Під час руху в салоні автомобіля був присутній мій батько ХХХХ ХХХХ ХХХХ (ХХХХ р.н.). Рухаючись праворуч, виїжджаючи на трасу «М04», проїхавши 20-50 метрів від перехрестя я був зупинений Інспектором ДАІ Болсовим Сергіем Леонідовичем (Далі – «Співробітник ДАІ»). Співробітник ДАІ, після перевірки документів, сказав що на мене буде складане протокол про порушення п.9.2 Правил Дорожнього Руху за те, що проїжджаючи перехрестя, я не увімкнув правий покажчик повороту. Я пояснив, що увімкнув правий покажчик повороту ще за 100 метрів до під’їзду до розвилки. Потім, маневруючи серед ям у дорозі, показник повороту автоматично вимкнувся. На це співробітник ДАІ відповів, що я повинен був ввімкнути правий показник повороту ще раз при проїзді кругового руху, з чим я не погодився. Співробітник ДАІ склав відносно мене протокол із приміткою про фіксування порушення на відеокамеру . Мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст.63 Конституції України та ст. 268 КУпАП. Співробітник ДАЇ,здійснював патрулювання на приватному автомобілі,та здійснював відеофіксацію на домашню відеокамеру.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.
Одразу після складання протоколу Співробітник ДАІ ухвалив постанову в справі про адміністративне правопорушення АН1 № ХХХХХ, якою постановив: визнати мене, Иванова ХХХ ХХХ, винним у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 122 КУпАП і накласти на мене стягнення у вигляді штрафу в розмірі 425 (чотириста двадцять п’ять грн. 00 коп.).
Мною було заявлено ходатайство про відкладення міста та часу розгляду справи, однак воно було відхилено працівником ДАІ. Після чого я в Протоколі про адміністративне правопорушення в поясненнях додав, що прошу відкласти розгляд справи по місту проживання.
Відповідно до ст.245 КпАП України, при розгляді справи інспектор ДПС повинен був всебічно, повно і об'єктивно з'ясувати обставин справи, вирішити її в точній відповідності з законом. Проте інспектор ДПС не проаналізував мої докази та не звернув увагу на мої заперечення, притягнувши мене до відповідальності у вигляді штрафа в розмірі 425,00 грн.

Копію постанови про розгляд справи на місці я не отримав.

Я категорично не погоджуюсь з винесеною стосовно мене постановою, вважаю її незаконною та такою, яка має бути скасована тому що згідно з додаткiв 1, 2, де зображено місце правопорушення, я рухався у крайній правій полосі скруглення дороги з двома смугами руху в одному напрямку, не здійснюючи перестроювання, повороту або развороту (розмітка двох смуг зафіксована на фото в додатках 3,4). Мої дії були зрозумілі іншим учасникам дорожнього руху. Згідно п.9.2. правил дорожнього руху водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:
а) перед початком руху і зупинкою;
б) перед перестроюванням, поворотом або розворотом.
Жодного з ціх маневрів я не виконував, рухаючись прямо в правому ряду дороги.

Якщо б я, рухаючись у правій полосі увімкнув правий показник повороту при проїзді точки (1), зазначеної на додатку 2, це б могло означати тільки намір зупинитися на узбіччі дороги праворуч.

З урахуванням викладеного я вважаю, що вказані дії співробітника ДАІ є незаконними, в моїх діях відсутній склад правопорушення передбаченого ст. 122ч.2 КУпАП України, оскільки я діяв у межах правил дорожнього руху.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.19, 55, 62 Конституції України, ст.ст. 122, 255, 256 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.ст. 17-19, 71, 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

ПРОШУ:

3. Скасувати постанову АН №ХХХХХ, складану на основі протоколу про адміністративне правопорушення сер. АН1 № ХХХХХ від ХХ.03.2011 року, передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП за відсутністю складу правопорушення.
3. Провадження по справі закрити у зв‘язку з відсутністю події адміністративного правопорушення в моїх діях.

Додатки:
1. Копія паспорту та посвідчення водія;
2. Копія технічного паспорту та довіреності.
3. Копія протоколу сер. АН1 № ХХХХХ від ХХ.03.2011 року.
4. Схема частини дороги, де я був зупинений.
5. Супутникове фото частини дороги, де я був зупинений, с поясненнями, та коментарями.
6. Фотографії дорожньої розмітки.
7. Копія постанови АН № ХХХХХ.

«**»******** року

Позивач ФИО

Последний раз редактировалось evgesh 21 мар 2011, 20:12, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 19:48 
Борец

evgesh писал(а):
Співробітник ДАІ нес патрулювання не на службовому автомобілі і здійснював відеофіксацию на домашню відеокамеру.

співробітник ДАЇ,здійснював патрулювання на приватному автомобілі,та здійснював відеофіксацію на домашню відеокамеру.
Згідно ст.72 КАСУ в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов’язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову
це також не завадить нехай гаєць доказує свою правоту.
поки не забув гайця також став в відповідачі,адже він виносив постанову.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 20:05 
Постоялец

пішохід писал(а):
evgesh писал(а):
Співробітник ДАІ нес патрулювання не на службовому автомобілі і здійснював відеофіксацию на домашню відеокамеру.

співробітник ДАЇ,здійснював патрулювання на приватному автомобілі,та здійснював відеофіксацію на домашню відеокамеру.
це також не завадить нехай гаєць доказує свою правоту.
поки не забув гайця також став в відповідачі,адже він виносив постанову.

принимается.
но в відповідачи я поставил областное гаи, т.к. не зна, откуда сам гаец, то ли из гаи дебальцево толи...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 20:15 
Постоялец

evgesh писал(а):

постанову обічно присілают к исполнителям, у них она в оригинале

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 21 мар 2011, 20:54 
Постоялец

GrAnd писал(а):
evgesh писал(а):

не спорю, но я имел ввиду копию постановы, от которой я отказался на месте. И уже вроде как объяснили, что она приходит почтой ко мне по адресу прописки и только тогда идет отсчет 10 дней на обжалование.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 мар 2011, 10:55 
Постоялец

если отнесу позов в суд, они сразу назначают дату и время рассмотрения? Могу я присутствовать при рассмотрении или ОБЯЗАН?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 22 мар 2011, 23:30 
Борец

evgesh писал(а):

не спорю, но я имел ввиду копию постановы, от которой я отказался на месте. И уже вроде как объяснили, что она приходит почтой ко мне по адресу прописки и только тогда идет отсчет 10 дней на обжалование.[/quote]
не совсем. 10 дневный срок обжалования начинается с дня вынесения постановления, но если будет пропущен срок обжалования по той причине, что вы не имели на руках копии постановления - по ходатайству суд может возобновить сроки, это обязательно нужно будет указать в иске, если он будет подаваться с пропуском 10-дневного срока иначе просто откажут.
Напишите Заявление на имя нач ГАИ или на имя этого гаишника с просьбой выслать вам копию постановления в соответствии со ст. 285 КУпАП, а также видеозапись в соответствии со ст. 268 КУпАП и отправьте заказным с уведомлением, чтобы судье показать, что вы не сидели сложа руки дожидаясь окончания срока обжалования, а пытались получить копию постановления.

evgesh писал(а):
если отнесу позов в суд, они сразу назначают дату и время рассмотрения? Могу я присутствовать при рассмотрении или ОБЯЗАН?

нет, не сразу, вам пришлют вызов, можно и по тел узнать дату.
Можешь, но не обязан, можно заявить ходатайство о рассмотрении без вашего участия.

Рекомендую более детально расписать в иске, что т.к. гаишник не принял во внимание ходатайство, вы фактически были лишены права защищать себя, лишины права на юридическую помощь, и лишины были возможности собрать и предоставить на рассмотрение админ дела доказательства, данные про имущественное состояние и т.д.
Также добавить, что согласно ст. 71 КАСУ:
Цитата:
2. В адміністративних справах про протиправність рішень, дій
чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо
доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності
покладається на відповідача, якщо він заперечує проти
адміністративного позову.

пішохід думаю вкурсе что нужно добавить и как расписать

І вб’єш підараса.
Нема в нас святішої більше мети
Чи іншого спасу!
У бога прощення піди попроси