Текущее время: 23 фев 2025, 00:05

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ч 2. ст.122 КУпАП
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 12:23 
Прохожий

До Ленінського районного суду м.Дніпропетровська
49099, Дніпропетровск, ул.Коробова, 6,
т.370-77-51

Позивач ...
Відповідач 1-Управління Даі в Дніпропетровській обл
Адреса:
Україна, 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Ширшова, 9
Відповідач 2-Інспектор ДПС Василенко Андрій Миколалайович
Адреса не відома
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протиправною та скасування
постанови в справі про адміністративне правопорушення
АЕ1 № 145547 від «09» лютого 2011 року
09 лютого 2011 року близько 9 год. 20 хв. я керував автомобілем ВАЗ 21093, державний реєстраційний номер 75539АВ, по пр. Калініна в м.Дніпропетровськ. Коли я під’їжджав до регульованого перехрестя вулиць пр. Калініна і Орловська, на світлофорі миготіла зелена стрілка на додатковій секції, мною було помічено що на дублюючому світлофорі додаткова секція не процюе, я зупинився так щоб бачити основний світлофор, так як дублюючий не міг вказати коли треба повертати. Дочекавшись зеленого світла на додатковій секції я повернув праворуч і продовжив рух по вулиці Орловська. Метрів за 20-30 за перехрестям, мені був поданий сигнал зупинки інспектором ДПС, патрульна машина якого знаходилася в місці для зупинки громадського автотранспоту. На моє запитання про причину зупинки, інспектор відповів, що я порушив п.8.3.7 ПДР, тобто проїзд на заборонений сигнал світлофора, за що передбачається відповідальність згідно ч 2. ст.122 КУпАП. На мої зауваження, про те, що я не порушував ПДР, інспектор показав що додаткова секція на світлофорі не горить зеленим, на зауваження що на дублюючму світлофорі додаткова секція не процюе не відреагував, забрав документи та відійшов в службову машину. Після чого на мене був складений протокол про адміністративне правопорушення та згідно якого винесена постанова про притягнення до адміністративної відповідальності, які мені були надані на підпис. Слід зазначити, що інспектор ДПС запропонував мені написати в поясненні що я порушив, однак я відмовився, і дав власні пояснення, які зазначені в протоколі. На запитання що це за свідок якого я не бачив, він відповів що це водій з машини яка слідувала за мною с перехрестя, зауваження на те що я ніякої машини та свідка не бачив інспектор не відреагував. Прошу прийняти до уваги що свідок занесений у протокол не має конкретної адреси та підписа,що ставить під сумнів неупередженність свідченнь останнього. Будь-яких інших доказів, які б підтверджували мою вину у вчиненні адміністративного правопорушення, інспектор в протоколі не зазначив. Після чого інспектор ДПС. видав мені копії протоколу та постанови.
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 122 КУпАП є незаконним та необґрунтованим, з наступних причин:
1. В моїх діях не вбачаю складу адміністративного правопорушення, адже я в’їжджав на перехрестя на дозволений сигнал світлофора, згідно п. 8.7.3.ПДР підпункт а (зелений дозволяє рух).
2. Положенням ст.251 КУпАП встановлено, що доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
Разом з тим, положення даної статті вказує на те, що належними доказами можуть бути також показання технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису чи засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, які використовуються при нагляді за виконанням правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, протоколом про вилучення речей і документів, а також іншими документами.
Однак суб’єктивна думка чи припущення інспектора ДПС, а також його бажання за будь-яких умов притягнути мене до адміністративної відповідальності, не можуть буди належними та достатніми доказами, що підтверджують вчинення мною адміністративного правопорушення.
До того ж, слід вказати, що відповідно до ст.71 ч.2 КАС України, обов’язок доказування правомірності своїх дій в даному випадку покладено на відповідача.
Враховуючі вищевикладене вважаю, що постанова АЕ1 № 145547 в справі про адміністративне правопорушення від 09 лютого 2011 року прийнята з порушенням чинного законодавства, тому є незаконною, а також необґрунтованою.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. ст. 7, 276, 287, 288, 289, п. 3 ст. 293 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст. 2, 6-11, 18, 19, 71, 104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України, -
ПРОШУ:
1. Викликати у судове засідання по справі, належно повідомивши про дату, мене, представника відповідача та посадову особу, якою винесено постанову про адміністративне правопорушення;
2. Викликати до судового засідання та заслухати свідка.
3. Зазначену постанову у справі про адмніністративне правопорушення визнати недійсною та скасувати, а справу про адміністративне правопорушення щодо мене закрити, за відсутністю у моїх діях складу такого правопорушення.
4. Стягнути з відповідача судові витрати по справі.
Додатки:
1. Копія протоколу про адміністративне правопорушення АЕ1 № 351569 від 09 лютого 2011 року;
2. Копія постанови в справі про адміністративне правопорушення АЕ1 № 145547 від «09» лютого 2011 року;
3. Копія позовної заяви (на трьох аркушах у трьох екземплярах);

Заява подається до суду за місцем проживання відповідно до ч.2 ст.19 Кодекса адмністративного судочинства України та Постанови Пленуму Вищого Адміністративного Суду України від 6 березня 2008 року.
Відповідно до ст.. 288 КУпАП особа, яка оскаржила постанову у справі про адміністративне правопорушення, звільняється від сплати державного мита

14.02.2011 р.
Підпис:

Последний раз редактировалось Валентин Днепр 12 фев 2011, 16:55, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Прошу просмотреть и дать совет.
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 12:33 
Борец

Валентин Днепр писал(а):
Відповідач 2-Інспектор ДПС Василенко Андрій Миколалайович
Адреса не відома
-в протоколі адреса,якщо нечитаєма-додатково скаргу по 77 наказу.коли будуть приймати-можуть вимахуватися.
Валентин Днепр писал(а):
я рухався автомобілем ВАЗ 21093,
я керував...
Валентин Днепр писал(а):
на світлофорі мігала зелена стрілка на додатковій секції,

..миготіла ...
Валентин Днепр писал(а):
на дублюечему світлофорі

на дублюючому...
Валентин Днепр писал(а):
для зупинки городського автотранспоту

..громадського ...
Валентин Днепр писал(а):
вмн
:?:
Валентин Днепр писал(а):
проток
Валентин Днепр писал(а):
Прошу прийняти до уваги що свідок занесений у проток не має конкретної адреси та підписа.
Валентин Днепр писал(а):
Визвати

викликати

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 13:35 
Прохожий

Спасибо большое за исправление ошибок... :oops:

единственное не понял что тут не так?

Валентин Днепр писал(а):
Прошу прийняти до уваги що свідок занесений у протокол не має конкретної адреси та підписа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 13:39 
Прохожий

-в протоколі адреса,якщо нечитаєма-додатково скаргу по 77 наказу.коли будуть приймати-можуть вимахуватися.

а там ее и не должно быть...
(посада,наименование подразделения,звание,ФИО особы которая составила протокол)

единственное что звания нет

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 13:53 
Прохожий

http://s016.radikal.ru/i336/1102/73/1f3bf15e7775.jpg
http://i001.radikal.ru/1102/b2/133dcf495f67.jpg

Изображение

Изображение

обратите внимание как вписан свидетель, нет ни подписи ни адреса.
лохотронщики хреновы. :twisted:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: ч 2. ст.122 КУпАП
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 16:15 
Борец

Валентин Днепр писал(а):
а там ее и не должно быть...
(посада,наименование подразделения,звание,ФИО особы которая составила протокол)
я про назву підрозділу-подзвони в обласне там скажуть адресу,або по довіднику телефонному подивися.
Валентин Днепр писал(а):
Прошу прийняти до уваги що свідок занесений у протокол не має конкретної адреси та підписа.
,що ставить під сумнів неупередженність свідченнь останнього.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 16:17 
Борец

Додаткова секція світлофора
На наших вулицях часто можна побачити світлофор, що має додаткову секцію. Для прикладу припустимо, що додаткова секція містить у собі зелену стрілку, яка дозволяє поворот направо. І типова ситуація: дві смуги для руху - з лівої поворот тільки наліво, з правої, відповідно, тільки направо. На світлофорі горить основий зелений сигнал. Ліва смуга автомобілів сміливо починає рух наліво, права стоїть, чекаючи, поки увімкнеться додаткова секція. Чи правильно чинять у цій ситуації всі учасники руху ми зараз і спробуємо розібратись.
Не будем звертатись до державних стандартів, чи подібних документів. Як правило, про них відомо вузькому колу спеціалістів. Зазирнемо, натомість, у правила дорожнього руху. Отож, який пункт правил регламентує нам, звичайним автомобілістам, правила проїзду перехресть, обладнаних світлофорами. Насамперед це:
п.8.3 Сигнали світлофорів, крім жовтого миготливого, мають перевагу перед дорожніми знаками пріоритету.
п.8.7.3 а) зелений дозволяє рух;
Все, думаю, на цьому можна було б зупинитись. У нас горить зелений, він дозволяє рух. Чому ж тоді стоять автомобілі у правому ряду, і покірно чекають ввімкнення додаткової секції? Читаємо далі:
б) зелений у вигляді стрілки (стрілок) на чорному фоні дозволяє рух у зазначеному напрямку (напрямках). Таке саме значення має сигнал у вигляді зеленої стрілки (стрілок) у додатковій секції світлофора.
Про тут є одне але. Уявіть, що на вулиці йде дощ, година пізня, фари зустрічних машин, відбиваючись від мокрого асфальту, сліплять в очі. Ви вперше рухаєтесь вулицями незнайомого міста. Чи здатні будете ви за таких умов розгледіти, є там на світлофорі додаткова секція, чи немає? Передбачивши це, в правилах існує ще один гарний пункт:
г) чорна контурна стрілка (стрілки), нанесена на основний зелений сигнал, інформує водіїв про наявність додаткової секції світлофора і вказує інші дозволені напрямки руху ніж сигнал додаткової секції;
У нашому випадку ніякої контурної стрілки світлофор не має. Отже рух дозволений у всіх напрямках.
Такі ситуації не поодинокі, і ними часто користуються нечесні інспектори для своєї наживи. Хоча насправді вина тут дежить на дорожніх службах, які встановили неправильний світлофор на перехресті. Тому, якщо така ситуація відбувається біля вашого будинку, не стійте осторонь — повідомте про неї у найближчий відділок ДАІ.
Отож, підсумуємо. Зелений сигнал основної секції світлофора, що не містить стрілок, дозволяє рух у будь-якому напрямку. Якщо ж світлофор обладнаний додатковими секціями, основна обов'язково повинна мати стрілку. Вона й буде вказувати інші дозволені напрямки руху, ніж сигнал додаткової секції.
Маю надію, що ви засвоїли цей простий урок, і надалі будете уважнішими на дорогах свого міста. А у разі виникнення спірної ситуації з інспектором, знатимете, що йому відповісти.
Скопіював з Взяткам нет.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 16:59 
Прохожий

Очень интересно про дополнительную секцию светофора. :)

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 17:03 
Прохожий

У него написано " Я ІДПС БДПС м. Дн-ська вот это БДПС что значит? Может первая буква название района?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 17:06 
Борец

Валентин Днепр писал(а):
ІДПС БДПС м. Дн-ська вот это БДПС что значит? Может первая буква название района?

Батальона ДПС

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 17:08 
Борец

Батальйон скорее всего

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 фев 2011, 21:59 
Борец

Валентин Днепр писал(а):
Я ІДПС БДПС м. Дн-ська вот это БДПС что значит

. інспектор дорожньо патрульної служби - батальйону дорожньо патрульної служби м.Дніпропетровська...

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 10:50 
Прохожий

:!:
пришла отписка из суда что нет адреса инспектора, вопрос: можно его исключить из ответчиков а оставить только ГАИ?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 12:47 
Борец

думаю да, либо найти адрес

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 апр 2011, 13:32 
Борец

Валентин Днепр писал(а):
:!:
пришла отписка из суда что нет адреса инспектора, вопрос: можно его исключить из ответчиков а оставить только ГАИ?

Напишите почтовый адрес этого батальона где он работает, вроде так делают. Думаю в справочной дадут адрес, если нет, то телефон и позвонить узнать.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа