Текущее время: 23 фев 2025, 08:19

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: Аппеляция ст.124
СообщениеДобавлено: 06 дек 2010, 18:44 
Новобранец

Дело рассмотрено 04.11.2010 написал заявление о получении решения 11.11.2010. Только сегодня - 06.12.2010 смог получить решение суда и то, только после обращения к главе суда, а судья так до сих пор заявление и не спустила заявление в админ. канцелярию, хотя к секретарю судьи подходил лично, и она обещала еще в еще в ноябре передать заявление в канцелярию, есть ли сроки в которые судья должна рассматривать заявление о получении копии постановления суда? Подозреваю что ей дали взятку или она просто такая вредная, кроме жалобы главе суда хотелось бы как то повлиять на её повидение и что бы последующим людям не отравляла жизнь. Как это сделать?
Изображение
Судья вынесла это постановление ни разу не видя правонарушителя, так же хочу добавить что понесло из-за потока воды на своей полосе, скорость не превышал, как я понял безопасная скорость в украинском законодательстве это 0 км\ч, доказать что виноваты дорожники после посещения наших судов я понял что это что то из области фантастики поэтому: одному из потерпевших восстановленны все виды ущербов и он претензий не имеет, второй ждет выплаты от страховой, после выплаты так же напишет у нотариуса расписку что притензий не имеет, но из-за страховой это может затянуться, а как я понял есть 10 дней с дня получения постановления.
Кто имеет опыт помогите написать апелляцию или подскажите как правильнее это сделать что бы не завернули, какое сейчас держмито для апелляции?
Заранее спасибо всем неравнодушным!

Последний раз редактировалось Just 06 дек 2010, 22:40, всего редактировалось 2 раз(а).

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Помогите написать апелляцию.
СообщениеДобавлено: 06 дек 2010, 18:52 
Постоялец

НЕТ уже апеляшки.... :roll:

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2010, 19:11 
Борец

чому немає апеляції-уважно читаємо-постанову............до Апеляційного суду....10 днів

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2010, 20:26 
Новобранец

пішохід писал(а):
чому немає апеляції-уважно читаємо-постанову............до Апеляційного суду....10 днів

Як її правильно написати?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 дек 2010, 22:52 
Постоялец

что имелось в виду - 04.12.2010 надав суду клопотання... и ... був присутній в приміщенні суду, але в судове засідання не зявився?..

разве 10 дней еще не прошло?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 07 дек 2010, 08:34 
Новобранец

ESTETIC писал(а):
что имелось в виду - 04.11.2010 надав суду клопотання... и ... був присутній в приміщенні суду, але в судове засідання не зявився?..

разве 10 дней еще не прошло?

4.11.2010 ходатайство за 1,5 часа до судебного заседания лягло на стол секретарю. Лично меня они не видили и доказать не могут лично ли я приносил ходатайство. 10 дней отсчитывается с момента получения решения суда.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
 Заголовок сообщения: Re: Аппеляция ст.124
СообщениеДобавлено: 24 дек 2010, 08:13 
Новобранец

Подскажите имею ли я право забрать водительское в ГАИ, если адпелляционный суд еще не рассмотрел дело? А решение суда первой инстанции вступило в силу 14.11.2010. На руках есть копия "Заяви про поновлення строків ап. оскарження" та "Апеляційна скарга" подана 14.12.2010 подписаны и пропечатаны в канцелярии суда?
Забирать намереваюсь согласно:
Стаття 265-1. Тимчасове вилучення посвідчення водія

У разі наявності підстав вважати, що водієм вчинено
порушення, за яке відповідно до цього Кодексу може бути накладено
адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування
транспортними засобами, працівник Державної автомобільної
інспекції тимчасово вилучає посвідчення водія до набрання законної
сили постановою у справі про адміністративне правопорушення, але
не більше ніж на три місяці з моменту такого вилучення, і видає
тимчасовий дозвіл на право керування транспортними засобами. Про
тимчасове вилучення посвідчення водія робиться запис у протоколі
про адміністративне правопорушення.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 дек 2010, 10:45 
Новобранец

Після закінчення тримісячного строку тимчасового вилучення
посвідчення водія, у випадках, якщо судом не прийнято рішення щодо
позбавлення водія права керування транспортним засобом або якщо
справа про адміністративне правопорушення не розглянута у
встановлений законом строк, особа має право звернутися за
отриманням вилученого документа. Таке звернення особи є
обов'язковим для його виконання незалежно від стадії вирішення
справи про адміністративне правопорушення.

За подання такого звернення та повернення особі тимчасово
вилученого посвідчення водія не може стягуватися плата.

Не ужели никто из форумчан не сталкивался?

Последний раз редактировалось Just 25 дек 2010, 17:20, всего редактировалось 1 раз.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 25 дек 2010, 12:08 
Постоялец

Just писал(а):
Не ужели никто из форумчан не сталкивался?

я не сталкивалась)
значит надо самому сходить и узнать
удастся забрать в гаи - нам расскажешь

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 12 янв 2011, 18:22 
Новобранец

Пример апеляции:

До Апеляційного суду Харківської області
61000, м. Харків, пл. Руднєва, 36
Через Дзержинський районний суд м. Харкова
61202, м. Харків, пр-т Перемоги, 52 “в”

ХХХХХ ХХХХХХХХ ХХХХХХХХХ
ХХХХХХХХ, м. Харків
вул. ХХХХХХХХХХХХ, 0 кв. 1
Засіб зв’язку: ХХХХХХХХХХ

На постанову судді Овцової К.В.
Дзержинського районного суду м. Харкова Від хххххххххр.
У справі № ХХХХХХХХХХХХХ про притягнення до адміністративної відповідальності ХХХХХХХХХХ за ст. 124 КУпАП

АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
Постановою судді Дзержинського районного суду м. Харкова Овцової К.В., № ХХХХХХХХХХХ від ХХХХХХХХХ мене було визнано винним у тому, що ХХХХХХХХХ о ХХ год. ХХ хв. керуючи автомобілем «Форд» д.н.з. ХХХХХХХ рухаючись в районі будинку по проспекту Леніна в м. Харкові, не вибрав безпечну швидкість руху, виїхав на зустрічну смугу, внаслідок чого допустив зіткнення з автомобілем «Хонда» д.н.з. YYYYYYYYY, та автомобілем «Мітсубіші» д.н.з. ZZZZZZZ, чим заподіяв матеріальну шкоду власникам зазначених транспортних засобів.
Зазначеною постановою суддя Аркатова К.В. піддав мене адміністративному стягненню у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 10 місяців.
Також, у постанові зазначено, що я не з’явився на судове засідання і, ухиляюсь від відповідальності.
Вважаю, що адміністративне стягнення, якому мене було піддано постановою суду № XXXXXXXXXX від XXXXXXXX не відповідає вимогам законодавства, матеріалам та обставинам справи виходячи з нижчевикладеного.
Відповідно до ст. 276 КУпАП, справи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 124, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників. До Дзержинського районного суду м. Харкова XXXXXXXXX. до початку засідання суду було надано клопотання про розгляд зазначеної справи за моїм місцем проживання. Бути присутнім XXXXXXXXр. в приміщенні суду під час розгляду справи я не міг. Однак не зважаючи на клопотання суддя Овца К.В. розглянула справу не попередив мене, що клопотання відхилено та не надав можливості реалізувати права, передбачені ст. 268 та ст. 276 КУпАП.
Захід адміністративного стягнення також обраний із порушенням вимог закону. Суд не вказав жодного доводу, на підставі якого обирає адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами, а не, наприклад, штрафу.
Так, відповідно до ст. 34 КУпАП щире розкаяння винного, відвернення винним шкідливих наслідків правопорушення, добровільне відшкодування збитків або усунення заподіяної шкоди визнаються обставинами, що пом’якшують відповідальність за адміністративне правопорушення, крім того, орган (посадова особа), який вирішує справу про адміністративне правопорушення, може визнати пом’якшуючими і обставини не зазначенні в законі. У свою чергу, хочу відмітити, що, маю поліс обов'язкового страхування, що гарантує потерпілим відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок ДТП. Крім цього YYYYYYYY власник транспортного засобу «Хонда» д.н.з. YYYYYYYY, YYYYYY водій зазначеного автомобілю, YYYYYYYYY пасажир зазначеного автомобілю, BBBBBBBBBBB пасажир автомобілю «Форд» д.н.з. XXXXXXXXX не мають жодних претензій морального, або матеріального характеру. Також хочу зауважити, що жодна з обставини, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення згідно ст. 35 КУпАП не мала місце.
Вказане свідчить про порушення судом вимог ст. 33 КУпАП України, яка передбачає врахування особи порушника, його майнового стану, пом’якшуючих обставин тощо, при обранні виду адміністративного стягнення. У матеріалах справи, та в тексті постанови не видно, щоб усі ці аспекти досліджувалися та враховувалися. Тому постанова є такою, що не відповідає справі та відповідно, не обґрунтована та формальна.
Зокрема, хочу звернути увагу на те, що автомобіль використовується мною у робочих цілях і позбавлення права керувати ним ставить мене у дуже скрутне становище, я не маю можливості в повному обсязі здійснювати свої робочі обов’язки, що може призвести до втрати мною робочого місця і виникнення фінансових труднощів у моєї сім’ї.
Звертаючи увагу на вищевикладене, вважаю що адміністративне стягнення, якому мене було піддано постановою суду № XXXXXXXXXXX від XXXXXXXXX не відповідає вимогам законодавства та обставинам справи, тому у відповідності до п.4 ч.1 ст.293 КУпАП, при розгляді скарги вважаю за необхідне винести рішення, що змінює захід стягнення в межах, передбачених нормативним актом про відповідальність за адміністративне правопорушення, з тим, однак, щоб стягнення не було посилено, а саме у відповідності до ст. 124 КУпАП, замінити його на штраф.
Насамкінець, слід зазначити, що всупереч ст. 285 КУпАП, мені не було надіслано копію постанови суду. Дізнавшись що справу було розглянуто за моєї відсутності XXXXXXXXр. я написав заяву про одержання постанови суду, у канцелярії Дзержинського районного суду м. Харкова запевнили що рішення можна буде отримати через 10 днів після подання заяви. Тільки після звернення до голови Дзержинського районного суду м. Харкова, XXXXXXXXр. вдалося отримати копію постанови та навіть на час отримання постанови моя заява не була долучена до матеріалів справи.
Згідно зі статтею 289 КУпАП та додатком інформаційного листа від 19.05.2010 № 708/11/13-10 ВАСУ «З 1 січня 2010 року для особи, яка бере участь у справі і була відсутня під час проголошення постанови суду першої інстанції, початком перебігу строку на апеляційне оскарження є наступний день з дня отримання нею копії постанови.
У разі прийняття постанови у порядку письмового провадження цей строк обчислюється з наступного дня за днем отримання копії постанови.»
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 287-289, 294 КУпАП - прошу:
1. Поновити строк на апеляційне оскарження постанови;
2. Замінити захід стягнення на штраф.
Додатки:
1. Копія постанови № XXXXXXXX від XXXXXXXXXX про притягнення XXXXXXXXXX до адміністративної відповідальності.

Сегодня был аппеляционный суд, свои требования по аппеляции поддерживал полностью, предоставил суду, докозательства о полном возмещении ущерба по одному из автомобилей, по второму объяснил что ждем страховой выплаты по КАСКО что бы расчитаться, заявил судье что претензий пострадавшие не имеют и что автомобиль используеться в служебных целях, и лишение прав поставит мою семью в тяжелые экономические условия, НО суддья оставил постановление о лишении права управления без изменения и объявил что постановление обжалованию не подлежит. Что делать дальше??? Возможны ли варианты или смириться с "украинской справедливостью" и ездить без прав?

Р.S. Реально загоняют в не человеческие условия, а потом удивляються что так много уголовных дел в Украине.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 14 янв 2011, 21:52 
Новобранец

UP!

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2011, 12:12 
Постоялец

знакомый юрист , занимался подобным, но с лишением за алкоголь и отделались честным штрафом. В вашем случае, прийдётся похамить и ездить без прав, и ссылаться на беспричинную остановку :D А также идти в суд высшей инстанции.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 06 мар 2011, 22:43 
Прохожий

решил не создавать отдельную тему, может тут ответят.. выписали протокол 10.10.2010, "не надав переваги в русі ТЗ рухавшимся по головній дорозі", у ДПС был фотик и типа он меня снял..мне не предоставил фото(видео),я написал не согласен и вписал 2 своих свидетелей(были в машине), я сразу же подал админ. позов,указал на свидетелей что они видели что я не нарушал и сыграл на термине "даты дорогу". 6.12.2010 мне пришла сразу ухвала датированаая 19.11.2010(в суд не вызывали )..ухвала с таким смыслом,т.к. вы не явились повторно в суд,постанову ни отменяем...я сразу же написал аппеляц. скаргу в одесский аппеляц. суд(сам из херсона),приложил копию письма с ухвалой(число),чек про оплату судового сбора ,и написал что меня не уведомили про слушания дела.попросил аппеляц суд вернуть дело для рассмотрения в другом составе и рассмотреть скаргу без меня(ехать с херсона в одессу на суд долго и нет времени), документы подал 10.12.2010 ,соответственно 10 марта уже будет 3 месяца,оттуда никакого ответа. вопрос что делать и какие возможные результаты..как мне узнать о ходе рассмотрения аппеляции?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа