Пощастило потрапити у ДТП. У Дніпрі на схилі проспектом К.Маркса біля ТЦ Атріум. На диво майже не було машин, рухався на відстані більше 10 метрів від Рава 4 що йшов попереду. Сухий новий асфальт, у мене нові гальма. Їдемо схилом десь з 60 кмч лівим рядом (всього 3 ряди одного напрямку). Якийсь Лексус-джип, запаркований праворуч уздовж тротуату, скромно починає попереду (маю на увазі що ми ще з ним не порівнялися) нас маневрувати, готуючись напевно після нас рухатися з місця паркування у середню смугу. І тут... Думаю дівчина за кермом Рава відволіклась і лише виїхавши на рівень з Лексусом, помітила його маневри і (як сама мені сказала) перелякалася що Лексус виїде на її смугу і буде Дтп. Результат: вона різко гальмує (у третій лівій смузі, коли Лексус готувався виїзжати з правої на середню), я майже одночасно за нею гальмую також. Мій гальм.шлях 12,3м у неї менше бо є Абс. Наздогнав. Нічого страшного, плюс страховки у обох. Виходжу, ругаюся літературно, питаю нафіга ж так різко гальмувати. Каже боялася Лексуса зачепити. Визиваю дайців, свого страховника по Автоцивілці. Кажу їй що у мене це перше Дтп, на що отримую відповідь "а меня уже не в первый раз доганяют". Схоже відволікатись а потім різко і безпідставно гальмувати для дівчини добра традиція... Якщо спробувала б збивати на місці гроші, то подумав би що став героєм автопідстави. Я розумію що винен (згідно вимог ПДР) щодо недотриманнядистанції, та її гальмування було безпідставне (я їхав позаду неї схилом і оглядовість дозволяла бачити дорогу навіть попереду неї. Ніяких перешкод, машин, собак, пішоходів не було, до перехрестя ще найменше 100 м.) а отже вбачаю у її діях Створення аварійної ситуації що призвела до Дтп. Імхо. Думаю... Чи варто пробувати у суді відстоювати обоюдну провину? Ще не бував на судах відповідачем, треба ще вивчити процедуру захисту. Лексус про який каже дівчина при нашому Дтп не зупинився , номери його не відомі. У мене 2 свідки-студенти (стояли на тротуарі якраз. там медуніверівський корпус). Пошкодження у Рава єдине - дві вертикальні тріщини на бампері по боках номеру (заїхав їй якраз своїм капотом під виступ бампера з номером. У мене прогнутий капот, що видавив скло обох моїх фар, та вогнута ришітка радіатора. Моя машина взагалі постраждала суттєвіше. Чи реально через суд визнати провину дівчини, і таки навчити її адекватно поводити себе на дорозі? Як готуватися до суду? Неподобство єдине - боюся що лише своїм ентузіазмом не відстою себе, бо дівчина вчиться на юриста, а її хлопець практикуючий адвокат. А це вже вам не з інтелектом дайців конкурувати... Є два знайомі практикуючі юристи, буду консультуватися. Та поради зайвими не бувають. Чекаю на Ваші точки зору і поради. P.s. Даєць у кімнати розборів сказав що єдине у чому винен я, так це у відсутності системи АБС на моїй машині...
_________________ Тільки дай декому мінімум повноважень та значок, й він одразу назве себе володарем Всесвіту...
|