Текущее время: 23 фев 2025, 11:16

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Автор Сообщение
 Заголовок сообщения: ст. 121, ч.1 - Не пристебнутий ремінь
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 11:13 
Прохожий

В квітні мене зупинило ДАІ за непристебнутий ремінь, на місці склав протокол, де вказав що я був пристебнутий. Копія протоколу є на руках. Постанову не підписував. "Порушення" було 27.04.2010, а вчора прийшла повістка з виконавчої служби про сплату.
Сьогодні був у них забрав копію постанови, як вказав на постанові на має мого підпису. Але крім того, не заповнена графа "Копія постанови ... надіслано рекомендованим листом" не заповнена. Тобто, виходжить, що я з нею не ознайомлений, і можу оскаржити її?
Я накиув приблизно позов, будь-ласка перегляньте його, щось може треба попроавити, крім того хто має бути відповідач? і в який суд я маю подавати позов?

Цитата:
ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування Постанови серії АТ 096902 від 27.04.2010р. по справі про адміністративне правопорушення передбачене ч.4 ст.121 КУпАП (в порядку адміністративного судочинства).

Я, Янчак Олександр Васильович, паспорт СС хххххх, ідентифікаційний номер ххххххххххх, 27.04.2010р. керуючи автомобілем ВАЗ 21093і, державний номер АТ4761АІ, рухався по вул.Мазепи м.Надвірна та виконував всі вимоги Правил дорожнього руху. Був зупинений працівником ДАІ майором міліції Слоф’єв О.Г. Після зупинки автомобіля, передав посвідчення водія, техпаспорт та ін. інспектору. Після перевірки документів, інспектор ДАІ повідомив мені, що я порушив правила дорожнього руху - не користувався засобами пасивної безпеки (ременем безпеки). Вважаю, що оскаржуваною постановою серії АТ 096902 від 27.04.2010р. на мене неправомірно накладено адміністративне стягнення та вважаю її незаконною з наступних підстав:

1. Я був пристебнутий ремнем безпеки, про що є запис в протоколі;

2. Відповідач не надав ніяких документальних (фото, відео чи ін.) доказів на підтвердження того, що я не користувався засобами пасивної безпеки (ременем безпеки).

3. Після складання протоколу, я не отримав постанову в справі про адміністративне правопорушення, копія постанови не була надіслана мені рекомендованим листом, про що також свідчить відсутній запис в постанові про те, що постанова була надіслана.

Більш того, хочу звернути увагу суду на те, що при складанні протоколу інспектор не хотів віддавати мені документи на протязі більше 40 хвилин, вимагаючи, щоб я сів до нього в машину, в зв’язку з чим я був змушений двічі дзвонити в службу довіри.

На підставі вищевикладеного і керуючись ч.4 ст. 122, ст.ст. 287-289 Кодексу України про адміністративні правопорушення, 6, 8, 17, 18, 19 та статтями 104–106 Кодексу адміністративного судочинства,

ПРОШУ СУД:

1. Скасувати постанову серія АТ 096902 по справі про адміністративне правопорушення від 27.04.2010р. та стягнення у вигляді штрафу у розмірі 102 гривні
2. Закрити провадження по справі про адміністративне правопорушення.

ДОДАТКИ:
1. доказ сплати судового збору – оригінал квитанції установи банку;
2. копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
3. копія паспорта;
4. копія Постанови серії АТ 096902 від 27.04.2010р.по справі про адміністративне
правопорушення
5. копія Протоколу серії xxxxxxxxxxx від xxxxxx2010 року.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 14:46 
Прохожий

І все ж таки, хто більш-менш володіє ситуацією, перегляньте будь-ласка заяву

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 14:58 
Постоялец

Yanchak писал(а):
І все ж таки, хто більш-менш володіє ситуацією, перегляньте будь-ласка заяву

Даю взірець, може допоможе. Суд виграли з пів-оберту.

До Тернопільського міськрайонного суду
Тернопільської області
46003, м. Тернопіль,
вул. Котляревського, буд. 34.

Позивач:

Відповідач: Управління міністерства внутрішніх
справ України в Тернопільській
області
Державтоінспекція ОР ДПС ДАІ
46003, м. Тернопіль
вул. Котляревського, буд. 24.

Адміністративний позов
про неправомірні дії працівників міліції по документуванню порушення ПДР України і скасування постанови в справі про адміністративне правопорушення від 22.12.2009р.

22 грудня 2009 року в м. Тернопіль під час керування транспортним засобом Фольксваген Транспортер, державний номерний знак мене було зупинено інспектором ДПС ДАІ рядовим міліції Ковальчук Вадимом Володимировичем.
Зазначений співробітник ДАІ представився нерозбірливо, на протиріччя вимогам ч.2 ст.5 Закону України „Про міліцію”, і усі вказані відомості про нього стали відомі вже у процесі подальшого спілкування.
Коли я, забажавши реалізувати своє право, передбачене ч.1 ст.16 Закону України "Про дорожній рух", п.2.14 "в" ПДР, знати причину зупинки транспортного засобу, задав це питання працівнику ДАІ, то отримав відповідь: „Операція "Відпрацювання". Вийшовши з автомобіля, я передав працівнику міліції свої документи і попросив у нього письмового підтвердження цих слів, на що отримав відповідь, що йому (працівнику міліції) цього не потрібно. Я одразу зателефонував за телефоном довіри й повідомив про те, що зі мною відбувається, слухачу. Проте в слухавці відповіді на жодне поставлене мною запитання не відповіли і попросили передати слухавку інспектору, який мене зупинив. Той про щось поспілкувався з абонентом і відключився.
У відповідь на мої дії рядовим міліції Ковальчук Вадимом Володимировичем було складено на мене протокол про адміністративне правопорушення серія ВО №056429 в частині порушення вимог п. 2.3 "в" ПДР України, за що відповідальність передбачена ч. 4 ст. 121 КУпАП. Разом з цим мені було вручено Постанову по справі про адміністративне правопорушення ВО №062496.

У відповідності до Положення про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Постановою КМ України від 14 квітня 1997 р. N 341), а саме пп..5 п.5 зазначеного Положення, Державтоінспекція має право:
5) зупиняти транспортні засоби у разі порушення вимог правил, норм та стандартів забезпечення безпеки дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про їх технічну несправність або забруднення довкілля, а також у разі наявності даних про те, що вони використовуються з протиправною метою

Як видно з наведеного, цей перелік є вичерпним. Ніяких інших підстав для зупинки транспортного засобу зазначене Положення не знає.

У відповідності до ст..11 Закону України „Про міліцію”, міліція має право:
…….
2) перевіряти у громадян при підозрі у вчиненні правопорушень документи, що посвідчують їх особу, а також інші документи, необхідні для з'ясування питання щодо додержання правил, нагляд і контроль за виконанням яких покладено на міліцію;
…….
21) зупиняти транспортні засоби в разі порушення правил дорожнього руху, наявних ознак, що свідчать про технічну несправність транспорту або забруднення ним навколишнього середовища, а також при наявності даних про те, що він використовується з протиправною метою;

Тобто єдиною підставою для перевірки документів особи може бути підозра громадянина у вчиненні правопорушення.
Мені про будь-які підозри у вчинені правопорушення співробітником міліції повідомлено не було.
Термін "Операція "Відпрацювання", як підстава для зупинки транспортного засобу або перевірки документів, законодавством України теж не визначений і як така підстава не передбачений.
Згідно з наказом міністерства внутрішніх справ №111 від 27.03.2009 в "Інструкції з питань діяльності підрозділів дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції МВС" в п. 6.26. чітко вказано:
Під час керування патрульним автомобілем (автобусом, мотоциклом) бути прикладом для інших учасників дорожнього руху в частині дотримання ПДР ( 1306-2001-п, 306а-2001-п ).

Однак патрульний автомобіль інспектора знаходився, всупереч "Правилам дорожнього руху"
ст. 15. ЗУПИНКА І СТОЯНКА
………..
п. 15.9. Зупинка забороняється:
………
и) ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

безпосередньо на виїзді з АЗС, що зафіксовано на фото (додається).
Після мого зауваження до оформлення протоколу, що там не вписаний свідок – мій пасажир, інспектором був безпідставно дописаний невідомий мені свідок, якого на момент моєї зупинки і оформлення протоколу поруч не було.
Після зупинки інспектором в протоколі я вказав, що не вчиняв вказаного порушення і заявив клопотання (про яке зазначив в протоколі про адміністративне правопорушення) відкласти розгляд справи про адміністративне правопорушення на інший час і місце, для того щоб мати можливість об'єктивно розглянути адміністративну справу (надати пояснення, докази та свідчення очевидців поломки мого авто). Однак інспектор цинічно проігнорував моє клопотання і, всупереч чинному законодавству, вписав в якості свідка (поле протоколу-свідки чи потерпілі) невідому мені особу, якої на момент моєї зупинки і оформлення протоколу поруч не було і чий підпис відсутній в протоколі. Також інспектор не ознайомив мене з моїм правами та обов’язкам відповідно до ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП, про що свідчить відсутність мого підпису у відповідному рядку Протоколу.

В отриманій мною постанові відсутні посилання на протокол про адміністративне правопорушення та будь які інші докази вчинення правопорушення (пояснення, фото-відео фіксація, показання свідків).
При винесенні постанови було грубо порушено мої права, передбачені ст.268 КУпАП ,а саме:
- знайомитись з матеріалами справи (постанову інспектор надав мені разом із протоколом);
- давати пояснення, подавати докази;
- при розгляді справи користуватись юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням.

З таких міркувань працівник міліції діяв неправомірно, всупереч вимогам Закону України "Про міліцію", Положенню про Державну автомобільну інспекцію Міністерства внутрішніх справ (затверджено Постановою КМ України від 14 квітня 1997 р. N 341), ПДР України, наказу міністерства внутрішніх справ №111 від 27.03.2009.
Отже, складений на мене протокол ВО № 062496 від 22.12.2009 року є незаконним, а винесена постанова від 22 грудня 2009 року ВО № 056429 підлягає до скасування.
Мною дотримано вимоги ст.287-289 КУпАП, щодо терміну оскарження постанови про накладення адмінштрафу в розмірі 81 гривень.
На підставі наведеного керуючись ст.10 Закону "Про міліцію", ст.ст. 287, 288, 289 КУпАП,

П Р О Ш У :
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження по справі.
2. Дії інспектора ДПС ДАІ рядового міліції Ковальчука В. В. визнати неправомірними.
3. Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності ВО № 056429 від 22.12.2009 року, винесену інспектором ДПС ДАІ рядовим міліції Ковальчуком В. В., СКАСУВАТИ.
4. Провадження по адміністративній справі – закрити, відповідно до п1. ст.247. КУпАП у зв’язку з відсутністю у моїх діях складу адміністративного правопорушення.
5. Стягнути з відповідача судові витрати по справі.

28.12.2009 р.

Додатки:
1. 2 Копії паспорта позивача
2. 2 Копії ідентифікаційного коду позивача.
3. 2 Копії позовної заяви.
4. 2 копії постанови по справі про адміністративне правопорушення ВО № 056429 від 22.12.2009 року.
5. 2 копії протоколу про адміністративне правопорушення ВО 062496 від 22.12.2009 року.
6. 2 копії фотографії патрульної машини в місці зупинки.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 15:39 
Прохожий

Ви в додатку вказуєте - Копії позовної заяви (п. 3), що це за заява?

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 15:42 
Постоялец

так копия твоей же заявы. ее надо в суд принести в двух экземплярах. один остается судье второй они ответчику отсылают..

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 04 ноя 2010, 20:06 
Борец

протокол відскануй і виклади
Yanchak писал(а):
Сьогодні був у них забрав копію постанови
-постанову відскануй і виклади
Yanchak писал(а):
а вчора прийшла повістка з виконавчої служби про сплату.
-повістку відскануй і виклади
Yanchak писал(а):
27.04.2010
-тепер читай уважно-ст 38 Куап-Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення

Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як
через два місяці з дня вчинення правопорушення
, а при триваючому
правопорушенні - два місяці з дня його виявлення, за винятком
випадків, коли справи про адміністративні правопорушення
відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).
Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до
цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення
може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення
правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як
через три місяці з дня його виявлення.
У разі відмови в порушенні кримінальної справи або закриття
кримінальної справи, але при наявності в діях порушника ознак
адміністративного правопорушення адміністративне стягнення може
бути накладено не пізніш як через місяць з дня прийняття рішення
про відмову в порушенні кримінальної справи або про її закриття.

{ Частину статті 38 виключено на підставі Закону N 2342-III
( 2342-14 ) від 05.04.2001 }

{ Стаття 38 із змінами, внесеними згідно із Законами N 2342-III
( 2342-14 ) від 05.04.2001, N 586-VI ( 586-17 ) від 24.09.2008 }

строки притягнення тебе до адмін відповідальності пройшли.про те як відбитися від виконавчої-пан Мирослав має чудові напрацювання ,пошукай по форуму.
1. http://www.miroslav.org.ua/2010/09/polu ... elnom.html
2.1. http://www.miroslav.org.ua/2010/09/zhal ... nitel.html
2.2. http://www.miroslav.org.ua/2010/09/isk- ... s-dvs.html

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 10:49 
Прохожий

Нажаль доступу до сканера немає на даний момент, я попробую описати
Протокол:
Цитата:
від 27.04.2010 18.10 м.Надвірна, вул. Мазепи, інспектор ДАІ майор міліції нерозбірливо пише фамілія, далі мої дані ... з непристебнутим ремнем безпеки, чим порушив вимоги п. 2.3. в, за що передбачена відповідальність ч.4 с. 121 КУпАП
свідки і потерпліл не заповнено (доречі, в цій графі я можу писати своїх свідків, бо інспектор сказав, що то тільки для його свідків?)
Підпис особи, що ознайомлена з місцем та часом розгляду справи - я підписався (напевно тут була помилка), 27.04.2010 18:20
Пояснення - "я був пристегнутий, є два свідка"
Мій підпис з датою 24.10.2010 19.01 і підпис інспектора

Постанова
Цитата:
від 27.04.2010 м.Надвірна ... ч.4 ст.121. сумма 51
в примірник постанови отримав мого підпису немає
Графа копію постанови .... надіслано рекомендованим листом - не заповнена (на це я і хочу посилатись)

вимога державного виконавця
Цитата:
зобовязуємо вас 03.11.2010р. зявитися .... заплатити 102 грн. + 7 витрат

Чекаю Ваших рекомендацій

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 11:42 
Прохожий

Наразі накинув позов
Цитата:
м.Івано-Франківськ, вул. Грюндвальдська, 11

Позивач:
Янчак Олександр Васильович
76002, м.Івано-Франківськ
вул. Гната Хоткевича 54, кв. 20
тел. 097-891-73-77

Відповідач:
УДАI УМВС України в Iвано-Франкiвськiй областi
76000, м.Iвано-Франкiвськ, вул.Юностi, 23

ПОЗОВНА ЗАЯВА
про скасування постанови серії АТ 096902 від 27.04.2010р. по справі про адміністративне правопорушення передбачене ч.4 ст.121 КУпАП

27.04.2010 року стосовно мене було винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серії АТ 096902 (додається) за порушення правил дорожнього руху.
Із зазначеною постановою не погоджуюсь, оскільки вона винесена з порушенням норм права, є незаконною, у зв’язку з чим підлягає скасуванню з наступних підстав.

ПІДСТАВИ ДЛЯ СКАСУВАННЯ ПОСТАНОВИ

1. Згідно ст. 38 КУпАП термін адміністративного стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення. В зв’язку з тим що інспектор ДАІ не видав мені постанову (додається) в справі про адміністративне правопорушення, про що свідчить відсутність мого підпису в постанові, а також, те що копія постанови не надіслана рекомендованим листом, про свідчить відсутність запису в відповідному пункті постанови. Я був ознайомлений з копією постанови 03.11.2010р. з вимоги державного виконавця (додається). Тобто термін складає більше 6 місяців, що значно перевищує вимоги ст. 38 КУпАП.
2. Інспектор перевищив свої повноваження склавши протокол, оскільки я був пристебнутий ременем безпеки, про що зроблено запис в протоколі (додається). Крім того інспектор ДАІ не надав ніяких документальних (фото, відео чи ін.) доказів на підтвердження того, що я не користувався засобами пасивної безпеки (ременем безпеки).

У відповідності до п.2 ч.1 ст.18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно ч.2 ст.19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
Враховуючи все вищевикладене, керуючись ст.ст.104-106, 162 Кодексу адміністративного судочинства України,

ПРОШУ:
1. Прийняти адміністративний позов до розгляду та відкрити провадження у справі.
2. Скасувати Постанову про притягнення до адміністративної відповідальності серії АТ 096902 від 27.04.2010р.
3. Стягнути з відповідача судові витрати по справі.

Додатки:
1. доказ сплати судового збору – квитанція установи банку;
2. копія протоколу про вчинення адміністративного правопорушення серія АТ 123752 від 27.04.2010р.;
3. копія постанови про притягнення до адміністративної відповідальності серія АТ 096902 від 27.04.2010р.;
4. копії адміністративного позову та доданих матеріалів у відповідності до кількості відповідачів у справі.

05.11. 2010р. ________________ Янчак О.В.

Інспектора не вказав, оскільки дуже нерозбірливо написана фамілія, а на це можно ссилатись? Чекаю рекомендацій

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 14:37 
Борец

пішохід писал(а):
вимога державного виконавця

Цитата:
зобовязуємо вас 03.11.2010р. зявитися .... заплатити 102 грн. + 7 витрат

Чекаю Ваших рекомендацій
-треба постанову про відкриття виконавчого провадження-прочитати повністю-а саме коли до них надійшла постанова з ДАЇ,і коли було відкрито виконавче провадження-це важливо.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 14:56 
Прохожий

Пока відправив заказним листом заяву, якщо повернуть на доопрацювання, піду в виконавчу службу, візьму справу.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 14:58 
Борец

Yanchak писал(а):
Пока відправив заказним листом заяву
-тобто позов

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  
СообщениеДобавлено: 05 ноя 2010, 15:03 
Прохожий

пішохід писал(а):
Yanchak писал(а):
Пока відправив заказним листом заяву
-тобто позов

так, позов, вибачаюсь, переплутав. На наступному тижні піду цікавитись в якому стані справа.

Вернуться наверх
Ответить с цитатой  

Часовой пояс: UTC + 2 часа