В двух словах. Проехал на зеленый мигающий, но Гей сказал что на красный. В машине был свидетель. Вобщем накатал иск. Как думаете надо что-то поправлять? Писать сразу жалобу или после решения суда?
До Оболонського районного суду м. Київа 04212, ул. Маршала Тимошенко, 2-Е Тел: 4264563 Позивач: ххххххххххххххххххххххх Адреса: ххххххххххххххх Тел: хххххххх
Відповідач: Бандура Сергій Миколайович ДПС Бородянського взводу при УДАІ с-на міліції 07800, смт Бородянка вул. Комсомольська 3 Тел. 0675075747
ПОЗОВНА ЗАЯВА
(у справі за адміністративним позовом) Цей позов підлягає розгляду у судах на підставі ст..288 ч.3 КУпАП, яка прямо передбачає право особи оскаржити до районного суду постанову органів державної влади та посадових осіб, до яких належать і органи ДАІ та їх посадові особи. 09.10.2010 інспектором ДПС Бородянського взводу при УДАІ с-на міліції Бандура Сергій Миколайович, нагрудний знак КМ 0894, було складено на моє ім’я протокол Серія хххххххххххх та винесено постанову ххххххххххххххх в справі про адміністративне правопорушення за нібито порушення мною правил дорожнього руху передбачене ч.2 ст. 122 КУпАП. В постанові зазначено, що я 09.10.2010 керуючи автомобілем Chevrolet AVEO, номерний знак хххххххххх на 23 км. а/д Київ-Ковель смт. Гостомель проїхав перехрестя на заборонений (червоний) сигнал світлофора. Проте для таких висновків у особи, яка винесла постанову, не було жодних підстав. На місці нібито порушення, я рухався з дотриманням вимог правил дорожнього руху та на червоне світло світлофору не проїжджав. Під’їжджаючи до перехрестя на світлофорі горів сигнал зеленого кольору, а в момент початку перетину перехрестя він почав миготіти. Відповідно до п. 8.7.3. Правил дорожнього руху зелений миготливий сигнал дозволяє рух, але інформує про те, що незабаром буде ввімкнено сигнал, який забороняє рух. Крім того, слід зауважити, що відповідно до п. 16.8. ПДР водій, який виїхав на перехрещення проїзних частин згідно із сигналом світлофора, що дозволяє рух, повинен виїхати у наміченому напрямку незалежно від сигналів світлофора на виїзді. Одже в данному випадку, я не порушував Правил дорожнього руху, оскільки виїхав на перехрестя на зелений сигнал світлофору, і навіть якщо я закінчив перетин перехрестя на червоне світло, це не є підставою для притягнення мене до адміністративної відповідальності. Під час складання протоколу та винесенні постанови, інспектор Бандура С.М. не надав мені жодного доказу який би підтверджував його обвинувачення мене в порушенні ПДР. Згідно п.1.6 наказу МВС номер 466 від 21.03.09 інспекторам ДАІ забороняється складати на водія протокол про адміністративне правопорушення без доведення його вини чи достатніх доказів порушення ним ПДР.Також відмовив в клопотанні про перенесення місця розгляду справи, не вписав в графу «Місце проживання» мої данні про місце проживання аргументуючи тим, що я повинен мати при собі паспорт громадянина України, хочя ПДР не забов`язують мене пред’являти чи предавати такий документ, відмовився вписати в протокол мого свідка по справі, а саме, хххххххххххххххххххххххххх, який їхав зі мною в автомобілі, який міг надати свідчення, що я не скоював правопорушення на підставі, яка входить у протиріччя з вимогами 272 КУпАП «Як свідок у справі про адміністративне правопорушення може бути викликана кожна особа, про яку є дані, що їй відомі які-небудь обставини, що підлягають установленню по даній справі», чим здійснив правопорушення визначене ст. 186 КУпАП України «Самоуправство» . Таким чином при розгляді справи не встановлені всі обставини, перераховані в ст.ст. 247, 280 КУпАП, та порушена стаття 256 КУпАП: "Протокол про адміністративне правопорушення повинний містити прізвища й адреси свідків, інші данні, необхідні для вирішення справи". Тому мені довелось вписувати свідка в пояснення до протоколу які я надав на окремому аркуші паперу. Але чомусь інспектор не вписав надані мною пояснення на А4 та клопотання в графу протоколу «До протоколу додаються». Хочу нагадати, що відповідно до ст..71 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, покладається на відповідача.
На підставі викладеного, керуючись статтями 287,288,289 КУпАП, та ст. 6,18, 65,104,105,106 КАС України, ПРОШУ: 1) Взяти даний позов до свого провадження та звільнити мене від сплати судового збору відповідно ст. 288 КУпАП. 2) Визнати дії інспектора Петренко неправомірними та скасувати зазначену постанову у справі про адміністративне правопорушення 3) Викликати у судове засідання як свідка: ххххххххххххххххххх
Додатки: 1) Копія постанови про адміністративне правопорушення (хххххххххх ) 2) Копія протоколу (ххххххххххххххх) 3) 2 Копії адміністративного позову.
|